bugün
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- silver ile evlenecek erkek48
- g'i l d'e d l'i l y'nin dudakları5
- sarapci koala72
- siyaset yüzünden çoğu arkadaşlığın bozulması6
- sözlükteki bayan azlığı4
- fikir değiştirmek döneklik midir8
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın13
- arkadaşlar fasfakirim ya5
- şarapçının nick değişerek tepkilerden kurtulacanı4
- şarapçının mal varlığı3
- büyük insan2
- kfc2
- carrefour3
- islam sosyoloji ve psikolojiyi kabul ediyor mu2
- evgeny grinko3
- müdüre tamam aşkım diye mesaj atmak4
- teomancalmasur8
- pazartesi diyete başlamak4
- uludağ sözlüğün müzikal yapısı4
- cop316
- düşen insana gülmek3
- dünün en beğenilen entry leri3
- ellerim bos gonlum hos29
- uzay gemisini değnekçiye bırakan uzaylı2
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar8
- sözlükteki akepeliler2
- dut çayı2
- el chadaille bitshiabu9
- rica etsem beni linçler misiniz13
- sözlükteki bot yazarlar3
- ben geldim naneler10
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın7
- aşk-ı memnu4
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- sürü zekası8
- apartmanda ayakkabılarını kapı önüne bırakmak2
- yüzüklerin efendisi6
- sabahları nefret edilen şeyler15
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- avukat sevgili8
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- parayla saadet olması18
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- imparatorice olmak ister miydiniz7
fr culte isminden girmiştir dilimize. tapınma, tapma.
kutsiyet atfedilmiş şeyler.
(bkz: ateş kültü)
(bkz: kult film)
bazı dinlerde bir tapınma tarzı, buna bağlı olarak gelişen törenler, kendini dine adama.
(bkz: okult)
sinema literatüründe, gişe hasılat rekorları kıramamış fakat belli bir izleyici kitlesi tarafından hayranlık uyandırmış filmler için kullanılan kelime.
kült kelimesi latince de, toprağa bağlı olan, kökleşmiş, kökünden gelmektedir. günümüzde zaman zaman "dogma" zaman zaman, "herkesçe kabul görmüş,genel geçer doğrular" anlamında da kullanılmaktadır.
yönetmendir.
filmlerinden bi b.k anlaşılmaz. *
filmlerinden bi b.k anlaşılmaz. *
türklerin eski inancında varlık bulan kavram.
(bkz: atalar kültü)
(bkz: atalar kültü)
türünün tek örneği olan eserler için de kullanılır...kült roman, kült film gibi...
zinguratların en üst katında kutsal eşyaların konulduğu yer.
Yerel özellikler taşıyan dinî törenler veya Belli bir dönemde aşırı ilgi gören film vb. anlamlara gelen sözcüktür.
sözlük anlamı olarak, belli bir topluluk tarafından benimsenmiş din, ibadet biçimi anlamlarındadır. ancak günümüzde, 'belirli bir sanatsal akımı veya tarzı yansıtan en güzel örnek' anlamında da kullanılmaktadır.
ışıktan uzak diyarları anımsatan bir kelam. yüceliği tartışılır. ancak şüphesiz ki şehir ondadır. şehir orada, o anda, o saniye de yaşanıyordur. canlı bir şekilde içinde bulunduğunuz acımasız bir biçem. tartışmaya açılması gereken bir çok yönü olduğu açıktır.
duman ve eskimeye yüz tutmuş bir koltukta elinde şişesiyle oturan yarı çıplak bir adamın size ifade ettiğidir bazen.
duman ve eskimeye yüz tutmuş bir koltukta elinde şişesiyle oturan yarı çıplak bir adamın size ifade ettiğidir bazen.
sinemada ve edebiyatta türünün tek örneği eserlere verilen addır. Küçük bütçeli bütün filmler benim için külttür.
r'leri l biçiminde söyleyen kekeme ve ırkçı türklerin, sinema dünyasına kazandırdıkları kült bir terim. manası; benim sevdiğimi pek az kimse sevsin ya da ona benim gözümle bakan gözler kör olsun gibi sözleri kapsar. tabii, biraz ince eleyip sık dokumak gerekebilir bu esnada.
toplumda kimse tarafından önemsenmeyen şeyler.
sözlük yazarlarının faşist kadrosunun kürt diye okuyup küfür yazmalarını beklediğimdir.
zamanının en iyi filmlerini ifade etmek için kullanılan fakat günümüzde anlamını yitiren söz.
her şeyin önüne kült kelimesini koyarak marjinal olma çabasına giren dangozlar, bunun asıl sebebi.
her şeyin önüne kült kelimesini koyarak marjinal olma çabasına giren dangozlar, bunun asıl sebebi.
merak edilendir. tdk'nın sitesinde de aranıp tatmin edici bir cevap bulunamayandır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar