bugün

paketlerde aldığımız pastörize sütlerle yakında uzaktan alakası olmayan lezzet abidesidir.
yanlış söylemdir. köy sütü diye birşey yoktur. köy ineği sütü olarak düzeltilmesi gereken söylemdir. *

(bkz: şekersiz çay)
buram buram inek kokar, içilmesi zordur.* *
Pastörize süt içmeye alışmış bünyeleri darmadağın eden süttür.
Anne kişisinin ısrarı üzerine dün itibarıyla içilen lakin tuzlumsu, ot, saman hatta buram buram tezek kokan süttür.
Burnumu tıkayarak içtim, olmadı, soğuk denedim ııhh içilmiyor, sıcak içsem mi acep dedim, o kesif koku katmerlenmesin mi?
iyidir, hoştur, sağlıklıdır da, ben şey edemedim sözlük!
Yeminle çabaladım yok olmadı arkadaş!
i
(img:#1681303)
Doğallık ötesi.
bizzat gidip köyden almanızı gerektiren süt.
Eğer ineği kendiniz sağmıyorsanız ya da bizzat sabahın erken saatlerinde gidip köylüden almıyorsanız çok da sağlıklı olamaya bilir zira süt çok çabuk ekşir ve bizim zeki ve kurnaz Anadolu insanımız bu sorunu sütün içine biraz kostik atarak zekice ve pratik bir şekilde halletmektedir. Sütçünüz mahallenize öğle saatleride geliyorsa iki kere düşünün derim soğutmalı tankı varsa ayrı bir konu.

Ayrıca bu kostik olayını bütün süt ve süt ürünleri firmaları kullanıyor. Yani yediğiniz içtiğiniz sütler yoğurtlar hep kostikli.
eğer küçük bir çocugunuz varsa fellik fellik aradığınız süttür.
kaynatmadan icilmemeli, muhakkak kaymak baglatilmalidir.
o kaymak ki, na soyle iki parmak kalinliginda tutmadikca, o sute koy sutu demem.
Taze pişmişinin içine bal koyup içince alınan hazzı dünyadaki hiçbir şeyin veremediği mucizevi gıda.

Kokusundan nasıl tiksinirler anlamam. Parfümü olsa sıkar gezerim taze köy sütünün.
30 sene öncesi içtiğim köy sütlerinin tadıyla şimdiki köy sütlerinin tadı değişik.
Şu an içtiğim doğallıktır.

Sevgilim iste sana da getireyim.
çok süt arayan biri değilim ama komşu köylerden gelen yoğurtluk süt olarak ben de market sütüne tercih ederim daha yoğun ve güzel tadı var doğal.
Köy sütü inekten çıkıyor da diğer sütler eşektenmi çıkıyor.
cok yagli oldugundan gaz yapar .

bagirsak krampi oluyor.
laktoza alerjim var midem eksidi.
içemediğim süttür, kokuyor gibi geliyor. tadı felan bir hoş geliyor. köy sütü diye içtiklerinizde orjinal değil bu arada. gezen inek sütü olmalı. kekik, ot yiyecek nerde. yem, küspe yediriyorlar. ineği sağarken hijyene dikkat etmiyorlar. hastalıklı ineği sağabiliyorlar.
sütten bir kez ağzım yandı. o yüzden yorum, yok.
Çok çok eskiden vardı köy sütü. Şimdilerde herşey ticarete döndü o güzelim köy sütü tüm doğallığını kaybetti.
© copyright 2005 - 2026