bugün

Temel hukuk kuralları arasında yer alan bir ilke de "ceza sorumluluğunun şahsiliği" ilkesidir. Kollektif cezalandırma "ceza sorumluluğunun şahsiliği" ilkesinin ihlali yani yasa dışı bir durumudur.

Örnek olarak; kollektif cezada kişinin işlediği suç sebebiyle yakınlarının da cezalandırılmasını verebiliriz.

Ek Bilgi; günümüzde kollektif cezanın uygulandığı tek ülke Kuzey Kore'dir.
Kuzey kore mi? Vay beeee.
Bu insanlık dışı bir şey. ailelerin bazen gerçekten hiçbir ihmali veya suçu olmuyor; çocuğu için çok çabalayan ama kurtaramayan -özellikle uyuşturucu bağımlıları için söylüyorum- aileler de var. Ayrıca caydırıcılık açısından da suçluların ailelerini o kadar düşündüğünü sanmıyorum, yoksa o utancı ailelerine yaşatmazlardı... Geleceğimiz için kollektif ceza yerine idam cezasının gündeme gelmesi lazım.
biz orta sonda iken bir arkadaş askeri lise sınavını kazanmıştı. GBT araştırmasında dayısı askerde subay dövdüğü için askeri okula alınmadığını söylemişti öğretmenimiz. şimdi durum nedir bilmiyorum. o zamanlar öyleydi..
Yani Abim adam öldürse beni de idam edecekler ha vay amk.
israil de uyguluyor.
Afrika da bir çok ülke uyguluyor. Kuzey Kore yasasını çıkartmış legal olarak yapıyor.
Suçunun sahsiligi adalete daha uygundur.
güncel Önemli Başlıklar