Kitabın sonuna doğru bir artıyor ki anlatamam. 2 ayda 200 sayfa zar zor okuduğum kitabi son 100 sayfayi 1 günde bitiriyorum. Çocuklarınıza küçüklükten kazandırmanız gereken bir alışkanlık.
adımdan da anlaşılacağı üzere severim.

tabi başta okumak nedir bilmezdim, bilmezdim değil de sevmezdim. sonraları bir iki kitap okumaya başladım. arttıkça arttı tabi bu. şu an iki haftada 500 sayfalık bir kitap bitiririm.

metroda, otobüste oturabildiğim vakitler okurum hep. etrafı seyretmektense bu daha iyi. velhasılı kelam güzel bir şeydir kitap okumak.
La fontaine masalları da sayılıyor mu...
Zararlı bir alışkanlık türü. Kitap okuyan insanlar zır cahil olur. Uzak durmak en iyisi. Evet.
Türkiye’de kişi başına 24 saatte bir dakika düşüyormuş.Oldukça vahim tablo.
Benim gibi kitap sorunlu birisi bile bu alışkanlığı ediniyorsa siz hayli hayli edinirsiniz arkadaşlar. Ökkeş maçta tadında kitaplar bana zul gelirken şu anda elimde suç ve ceza var. Hayal gibi resmen.
anadolu üniversitesi aöf kitaplarını baştan sona okuyarak kazandığım şey.
Çocukluktan itibaren edinilen bir alışkanlık türü. ileri yaşlarda bu alışkanlığı edinmek oldukça zordur. O yüzden çocukken kitap okumaya başlamak lazım.
Benim benliğimi saran bir durum. Hep bu Sabahattin Ali nin yüzünden. Bir kürk mantolu Madonna okudum şimdi dünya klasiklerine sardım. Suç ve cezadan sonra gazap üzümleri, sefiller, vadideki zambak gidecek sanırım. Durduramıyorum efendim.
kazanmak için bir örnek teşkil edilmesi lazım. yani şöyle ki siz televizyon başındayken küçük çocuğunuza kitap oku derseniz olmaz. ona örnek olmak için sizin de kitabınızı elinize almanız lazım. kitap okuma saatleri mi yaparsınız, okunulan kitabı birlikte tartışır mısınız, çocuğa çaktırmadan konuyla ilgili ufak sorular mı sorarsınız artık yönteminizi bilemem. mesela siz de mutlaka hızlı ya da yavaş bir kitap okuyor olmalısınız bana kalırsa.
başka türlü yer etmiyor. bu alışkanlığınızın eksikliğine biz de maruz kalıyoruz. etmeyin.
Ben hep aynı kitabı okurum.
20'li yaşlarda başladığım alışkanlık. Öyle bir kitap kurdu değilim. Zaman zaman uzun boşluklar veriyorum ama bazen peşpeşe 3-4 kitap okuduğum oluyor. Kesinlikle 8-10 yaşlarında kazanılması gereken alışkanlık. Bu konuda çok pişmanım. Eskiden kitabı elime alınca çok sıkılırdım, hoşuma gitmezdi. Sıkıntı basardı beni. Şimdi öyle değil. Zannediyorum sigara alkol gibi bir şey. Kullanmıyorum ama benzer olduklarını düşünüyorum. Bir şeyler okumayınca eksikliğini çekiyorsun. Bir kaç sayfa okuyunca geçiyor. Henüz yanımda kitap taşımıyorum. Kütüphanesi olan insanlara aşırı Özeniyorum. 300-400 kitabı olan kütüphaneler görünce kıskanıyorum. Benim toplasan 60-70 kitabım var. Bu konuda çok fakirim. Satın alamasam da ödünç alıp okuduğum çok kitap var. Kitap piyasası biraz pahalı. Ama parasına değecek çok kitap var. ilaç gibi yani.
Eğer bu alışkanlık bireyde kötü kitaba rağmen devam ediyorsa o kişiye özellikle hayranlık duyarım. Bende okumaya çalışıyorum şu iyi kitapların sonundaki muhteşem his varya sırf o hazzı yakalamak için, kötü kitaplarla veya beğenmediklerimle karsılaştığımda hevesim kaçıyor haliyle, eğer benim gibi az biraz klasiklerden sıkılan ve agatha christieyi okumamak gibi bir hata yapan varsa, kesinlikle okusun.
"Agatha christie'nin yazdığı polisiye ise şimdiki çöpler ne acaba" dedirtir insana.
Çok küçük yaşta kazandırılması gereken bir alışkanlıktır.
ortaokul çocuklarına dünya klasikleri okutarak kitap okuma alışkanlığı kazanacaklarını düşünüyorlar. 12-13 yaşında aklı bir karış havada olan çocuklar ne anlar dostoyevski’den, hugo’dan. o yaş çocukları için olay örgüsü daha az karmaşık ve daha hızlı gelişen, daha az sıkıcı cümleleri olan kitaplar gerekir. yetişkin insanların bile bu klasikleri okurken sıkıldıkları olabiliyor.

o yaşlarda kitap okuma saatleri olurdu birinin elinde beyaz diş, birinde suç ve caza birinde savaş ve barış kimsenin okuduğu yoktu. zaten çocuklar okusalar da bir şey anladıkları yok. önce basit, düşünceyi ve anlamayı destekleyen kitaplar verilmeli ki ileriki yaşta klasiklerin okunması kolay olsun. bu yüzden sınavlarda öğrenciler paragraf sorusu çözemiyor bu yüzden türkiye okuduğunu anlamıyor.

bu mantıksız işleyiş yüzünden 16 yaşında ilk kitabımı doğru düzgün bitirdim çoğu insan o yaştan sonra kitap okuma alışkanlığı zor kazanıyor. iş ailelere düşüyor istikrarlı ve planlı bir şekilde müsait olunan her akşam tüm aile bireyleri kendilerine uygun kitabı belirli saat aralarında okuyarak çocuklarına bu alışkanlığı kazandırabilir diye düşünüyorum iş okula kalacaksa okuduğunu anlamamaya devam.
Rene Descartes der ki,
iyi kitaplar okumak, geçmiş yüzyılların en seçkin zekalarıyla sohbet etmek gibidir.

Kitap okumak gelişim yönünden de insana çok fayda sağlar.
Okuma alışkanlığı kazandıkça daha iyi anlaşılır.
Zengin kelime dağarcığı,bilgi çoğalması, hafızayı güçlendirmesi, daha iyi yazma ve düşünmeyi sağlaması, empati yapma becerisi ile olaylara farklı bir şekilde bakmayı sağlar.
bunun gibi bir çok faydası var.

Günümüzde kitap okuma alışkanlığı çok olmasada, her yaştan kendini geliştiren bilgili ve zeki insanlara ihtiyaç var.
gayet faydalı bir alışkanlık.
Harika bir alışkanlık. Kitap okumayan insanları anlamakta zorlanıyorum. Hayat zaten zor ve boktan ve elinize alacağınız bir kitap sizi kendi hayatınızdan alıp milyonlarca kilometre uzaklara götürebilir.

Her depresyona meyillendiğimde Harry Potter okurum. Peron 3/4'den biletimi alır Hogwarts'a doğru yola çıkarım. Seriyi komple okurum ve kendime içinde bulunduğum durumu düşünmemek için bir süreliğine mola vermiş olurum. Seri bittikten sonra yaşadıklarımı sakin kafayla düşünüp kızıma sarılırım. O sağlıklıysa herşeyin üstesinden gelebilirim ben.

Her kaçmak istediğimde kitaplara sarılırım vesselam. Darısı okumayı sevmeyenlerin başına. Bir kere deneyin. Ve hayatınızda nelerin değiştiğini görün.
en yararlı alışkanlıktır.
Özlenen, beklenen alışkanlık. Sene boyunca bir gün bile aksatmadan kitap okurdum ve inanılmaz zevk alır, huzur bulurdum. Ne zaman ki canımı sıkan bir kitaba denk geldim ve bitirme inadım tuttu, kitap okuma alışkanlığım yok olup gitti. Hala arıyorum kendisini ne zaman geri dönecek acaba. Bu sene başından beri sadece 20 kitap okuyabildim. Ve günlerim çok monoton geçiyor.
zaman geçtikçe kurgu okumaktan güncel olayları okumaya evrilen alışkanlıktır.
Bayramdan sonra kaldığım yerden devam edeceğim alışkanlıktır. Bakalım gene başlıyoruz klasik zamanlarımıza. Yarıda kaldığım bir kitap vardı ilk isim onlara başlamak. Bir yararlı alışkanlık.
uzun süredir kaybettiğim ama çabalayarak yeniden kazanmayı ve bir daha bırakmamayı istediğim alışkanlıktır.
Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda aile ve öğretmenler tarafından kolaylıkla kazandırılabiliyor. O yaşlarda kazanmadıysanız ve hala bu alışkanlığa sahip değilseniz bile günde muhakkak en az 20-30 sayfa okunmalı.
umarım tekrar kazanabilirim. sesli kitaplar, videolar vs. beni farklı bir yöne sürükledi...