bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin8
- gece yarısı çalan telefon7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- uysaljakoben21
- eski dizileri izlemek3
- gammaz olmuşum13
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kel erkek3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- minyon kadın siniri5
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- death2
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- kemal kılıçdaroğlu35
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- gecenin şarkısı4
- bizim delilere bakayım4
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- ses yakışıklılığı2
- gençler iş beğenmiyor3
- pazarda su satmak2
- ona bir cümle bırak4
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- gazlamak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- sevgiliyle kavga etmek2
- semum3
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- gocu26
- şato3
görsel
'– Bana kalırsa insan dünyada bir kere yaşadığı gibi, ömründe bir kere sever.'
intibah, sayfa 141.
Milyonlarca insan arasından kendi gibi birine denk gelip bunu gerçeğe dönüştürmek evrenin en çetrefilli mucizelerinden biri olsa gerek. Ömrü boyunca bir kişiye aitlik duyarak yaşamayı bekleyen çoğu insan için, hiç kimseyle itikat kuramayıp bu Dünya' dan yalnız göçebilecek olma ihtimali de olası sonuçlar arasında gözüküyor.
insan büyük ve yüce bir sevda yaşamayı ne kadar derinden istese de karşısına bu fırsatı sunacak özel bir kişi çıkmıyorsa nafile, belki de bazılarımızın yazgısı eli hiç kimsenin eline dokunmadan toprağa karışmaktır, kim bilir...
'– Bana kalırsa insan dünyada bir kere yaşadığı gibi, ömründe bir kere sever.'
intibah, sayfa 141.
Milyonlarca insan arasından kendi gibi birine denk gelip bunu gerçeğe dönüştürmek evrenin en çetrefilli mucizelerinden biri olsa gerek. Ömrü boyunca bir kişiye aitlik duyarak yaşamayı bekleyen çoğu insan için, hiç kimseyle itikat kuramayıp bu Dünya' dan yalnız göçebilecek olma ihtimali de olası sonuçlar arasında gözüküyor.
insan büyük ve yüce bir sevda yaşamayı ne kadar derinden istese de karşısına bu fırsatı sunacak özel bir kişi çıkmıyorsa nafile, belki de bazılarımızın yazgısı eli hiç kimsenin eline dokunmadan toprağa karışmaktır, kim bilir...
...ve yürüyeceğim gücüm yettiğince yolumda.
unutmayacağım pijamalık kumaştan smokin yapılmayacağını..
ve biliyorum ancak ayakta durabilenler ayakta tutabilir ....
(yaşamayı deneme)
unutmayacağım pijamalık kumaştan smokin yapılmayacağını..
ve biliyorum ancak ayakta durabilenler ayakta tutabilir ....
(yaşamayı deneme)
''Umutsuz bir durumla karşılaştığımız, değiştirilemeyecek bir kederle yüzyüze geldiğimiz zaman bile hayatta bir mana bulabileceğimizi asla unutmayalım.''
s.m
s.m
''Milyarlarca kişi gözünü kurtuluşa diktiğinde kurtuluşun bir anlamı kalmaz. Duvarın içindeki tuğla geri çıkmaz, düzen bir duvar kaosudur ve duvarlar artık bir labirent oluşturmaktadır. Labirentin içindeki insan kimdir? Yerine başkası konabilen, hem de hiç güçlük çekmeden konulabilen bir eleman, aynı kalıptan çıkma ve birbiri yerine geçebilen yığınla elemandan biri.''
Kaosun Kutsal Kitabı, Albert Caraco
Kaosun Kutsal Kitabı, Albert Caraco
"benim bir adım var buralarda. benden korkuyorlar. benden korkmalarının tek sebebi, benden güçsüz olmaları değil. benim onların, beni nereden vurabileceklerini tahmin edebiliyor olmam. beni düşürmeye kalkarlarsa eğer, onları da kendimle birlikte aşağı çekeceğimden eminler. onlara güvenmiyorum çünkü ve hep tetikteyim. onlar da bana güvenmiyor loriana. bu bana huzur veriyor.
ben bu hale gelmek için çok bedel ödedim. bazen loriana, bazen hayallerimden vazgeçmek, bazen çok büyük karanlıklar düşlemek zorunda kaldım. uykusuz gecelerim oldu benim. vakitsizliklerim de oldu elbet. erken dediklerim, geç kaldıklarım. boş verdiklerim, boşverilmişliklerim. benim sokaklarım var loriana. çamurlu sokaklarım var. şimşekler düşer o sokaklara. o sokaklar yıkılır, yıkılır.. yıpranmış evlerim var benim. dağıtılmış. bileklerimi değilse bile, umutlarımı kesmişliğim var benim.
bu yolun sonundayım lorina. ben bu hayatın sokabileceği her şeyi aldım içime. tüm ihanetleriyle seviştim. tüm acılarını tattım. sonra loriana, tüm bunlardan çok sonra kahkaha atmaya başladım. çünkü, alışmıştım!"
ben bu hale gelmek için çok bedel ödedim. bazen loriana, bazen hayallerimden vazgeçmek, bazen çok büyük karanlıklar düşlemek zorunda kaldım. uykusuz gecelerim oldu benim. vakitsizliklerim de oldu elbet. erken dediklerim, geç kaldıklarım. boş verdiklerim, boşverilmişliklerim. benim sokaklarım var loriana. çamurlu sokaklarım var. şimşekler düşer o sokaklara. o sokaklar yıkılır, yıkılır.. yıpranmış evlerim var benim. dağıtılmış. bileklerimi değilse bile, umutlarımı kesmişliğim var benim.
bu yolun sonundayım lorina. ben bu hayatın sokabileceği her şeyi aldım içime. tüm ihanetleriyle seviştim. tüm acılarını tattım. sonra loriana, tüm bunlardan çok sonra kahkaha atmaya başladım. çünkü, alışmıştım!"
"insanlık tarihindeki en eski çığlık aşk çığlığıdır."
GGMarquez, "Yüz Yıllık Yalnızlık"
GGMarquez, "Yüz Yıllık Yalnızlık"
Çocuk gibi ağladım..
O kadar hiç, o kadar boş, manasız,
Öyle haksız yere senden uzağım ki.
Ağladı kitaplarım.
Ağladı kitap adam.
O kadar hiç, o kadar boş, manasız,
Öyle haksız yere senden uzağım ki.
Ağladı kitaplarım.
Ağladı kitap adam.
kül mavinin yanına kirli sarı gelirse ;sonbahar
sen benim yanıma gelirsen ;kıyamet olur
bir damla göz yaşı okyanus boşluklarını doldurur
sen benim yanıma gelirsen ;kıyamet olur
bir damla göz yaşı okyanus boşluklarını doldurur
kiminin haykırması ıstırabından büyüktür.
kiminin haykırması ıstırabının yanında hafif kalır
sm- yaşamayı deneme
kiminin haykırması ıstırabının yanında hafif kalır
sm- yaşamayı deneme
''şimdi bu evrensel ilkeler falan palavrasını da bir tarafa bırakalım,
“evrensel ilkeler” falan diye bir şey yok, burada hakim olanın koymuş olduğu kurallar var!
Uyarsan uyarsın, uymazsan uydururlar! bu kuralların da manası budur.
s.m-
“evrensel ilkeler” falan diye bir şey yok, burada hakim olanın koymuş olduğu kurallar var!
Uyarsan uyarsın, uymazsan uydururlar! bu kuralların da manası budur.
s.m-
''esrarlı bir buhurdandan tüten belirsizlik, nispetsizlik, dengesizlik, şekilsizlik dumanları içindeyiz.
hatta bütün dünya ve insanlık da böyle... tezadlar, muhaller ve acaiplikler dünyası...''
rapor-10-13
hatta bütün dünya ve insanlık da böyle... tezadlar, muhaller ve acaiplikler dünyası...''
rapor-10-13
aşkta kavuşulunca aşk biter. kavuşulmayınca da ömür boyu ağlanır.
ikisi de teselliden uzak...
s.m - yaşamayı deneme
ikisi de teselliden uzak...
s.m - yaşamayı deneme
fikir başka ve fiil başka olduğuna göre de bazı fikirleri fiile tahvil etmenin suçu, onu yapacak olanlara düşer.
hiçbir silâhçı, malını "adam öldürün!" diye satmaz.
necip fazıl kısakürek -ihtilâl
hiçbir silâhçı, malını "adam öldürün!" diye satmaz.
necip fazıl kısakürek -ihtilâl
bir adamın zıtlarını muhasebeye çekemeyişinin mazur görülebilecek tarafı vardır; gücü yetmiyordur, aklı ermiyordur vesaire...
ama bu halin müdafaacısı olmak, muhasebe edebilene düşmanlık, tek kelimeyle hainliktir!...
salih mirzabeyoğlu - adımlar
ama bu halin müdafaacısı olmak, muhasebe edebilene düşmanlık, tek kelimeyle hainliktir!...
salih mirzabeyoğlu - adımlar
aşka dair kelimeleri hayvan bile anlar da, hissiz insan anlamaz!
salih mirzabeyoğlu -müjdelerin müjdesi
salih mirzabeyoğlu -müjdelerin müjdesi
Kitap Alıntıları ve kültür sanat içeriği ile ilgili son dönemlerde severek takip ettiğim site.
gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan acizken gözüyle görmediği için allahı inkar eden maddeciden iğreniyorum!
posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
necip fazıl kısakürek
posayı cevher sanan kabuk milliyetçisinden, çile çekmeden olmaya bakan ezberci medeniyetçiden, hayat ağacını devirmeyi ve nurlu meyveleriyle ateşe atmayı inkilâp sayan devrimbazdan ve bunlara inananlardan, kapılanlardan iğreniyorum!
necip fazıl kısakürek
Bir insanı tanımak istiyorsan onu öfkelendir.
Kırlangıç Çığlığı, Ahmet Ümit.
Kırlangıç Çığlığı, Ahmet Ümit.
görsel
Fazla anlam yüklememek gerek..
Fazla anlam yüklememek gerek..
(img:#2263248)
“Aha ojesi var kız bu.” Diyecektim artık erkeklerin de oje sürdüğü geldi aklıma. Allah’ın belası erkekler.
güncel Önemli Başlıklar