bugün

aşırı yenmesi durumunca mideyi bozduran meyve. hele tam olgunlaştıysa ne yenir be abi.
en sevilen, en favori, top 5'te zirveyi alan meyvedir. ahhh bunu bir de olimpos'ta içine dondurma koyuyorlar, zaten orada aşık oldum bu meyveye.
a ve c vitaminlerini içerip, kabız ve hemoroide iyi gelir.
bir de acı kavun denen küçük yeşil bir bitki vardır fakat yendiğinde insanı ölüme götürür. tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
kavun sofralara tat katmakla beraber meyhane sofralarında da olmazsa olmazlardandır.
Olsa da yesek.

Hası KırkağaÇ'ta yetişir.
çoğu kişinin rakıyla iyi gittiğini savunduğu meyvedir bir de yanında peynir olucakmışda mış mış.
çoğu kişi yanında peynir ve rakıyla içilip yenilirse iyi olucağını ileri sürdüğü meyve çeşidi.
Rakiyla iyi giden sebzedir.
Dondurma yla çok güzel kombinasyon sağlamakta dır, yiyen ler bilir.
kesilmiş bir biçimde karpuzla beraber aynı yerde bekleyince bütün kokusunu karpuza veren ve karpuzun tadını almamı engelleyen meyvedir kendisi.

dipnot: meyve mi desem sebze mi desem bilemedim. mantıksal anlamda meyve olduğunu düşünüyorum.
Memleketinin meyvesi , Kırkağaç kavunu.insan bir noktadan sonra bıkıyor.
sakızı,meyvesi,milkshake i,dondurması kısacası her şeyi enfes olan meyve.
Kavunuyla meşhur bir ilçede 10 yıl kalmışlığım var.
karpuzdan daha samimidir.
Bunda neden un yok yaa??

Hani kav-un yaa.
bal gibi ve soğuk olacak yanında peynir of ula of.

hakkınızı helal edin içimden geçeni yazdım.
görsel
Vakti geliyor.
çok zorladım kendimi ama bir türlü sevemedim. bir karpuz değil bana göre.
bu meyveyi hiç sevmiyorum. beni bozuyor. yine de yedim mal gibi.
Rakıcılar doldurur birazdan burayı .
aslında topraklarımızda sonbahara doğru olgunlaşan harika bir meyve. yiyiniz yediriniz.
Yazın vazgeçilmezi.karpuz gibi baymıyor.dondurması,sakızı bulaştığı her şeyi lezzetli olan meyve.
içine dondurma koyup gömdüğüm..
© copyright 2005 - 2026