bugün
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı39
- enayimiknatisii36
- ne yazarsanız yazın anında gerçeğe dönüşseydi8
- aziz yıldırım11
- online listesinden manita beğenmek7
- amerikada hasidik yahudi avı başlaması6
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak6
- insan olmaya ceyrek kala26
- geceye bir söz bırak8
- serhat kılıç13
- dansöz izleme keyfi4
- bik bik dondurma yapsın da görelim6
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- kerem aktürkoğlu8
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- evde dondurma yapmak5
- fusya semsiyeli yabanci8
- anın görüntüsü24
- ismail kartal8
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- hangi renksiniz17
- tolga sarıtaş2
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- limonlu dondurma4
- flat white3
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- yarın kpssye girecek yazarlar5
- fenerbahçe nin liverpool ile karşılaşacak olması4
- sözlükteki fenerbahçeliler6
- sözlük kızlarındaki libido yüksekliği4
- milan skriniar5
- özledim mesajına verilecek cevaplar13
- geleneksel ciğer ısrmarlama şenlikleri9
- ragnarın memeleri5
- uzak durulası insan modelleri2
- seri eksici6
- 5 eylül 2026 fenerbahçe'ye döşenen boru5
- çingene2
- ioçk'nın mavi boncuğu toptan alması4
- beşiktaş8
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- geceye hayattan öğrendiğin bir tavsiye bırak2
- herkese mavi boncuk dağıtan kız4
- yapay gerizekalılık3
- evde ölü bulunmak4
- sözlükteki şer çetesi12
- s'i l v'e r m'i s t29
- konuşursam yer yerinden oynar2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı6
- sokak kedilerini besleyenler2
evli olan çift, bir kadın ve bir erkeğin oluşturmuş olduğu grup.
(bkz: koca karı)
beraberliklerini resmiyete dönüstürmüs , devlet tarafından onaylatmıs cifttir.
Yeni gelin olmuş kız ile annesi arasında geçen diyalog:
- Kocamla bugün ilk kez kavga ettik.
- Kızım takma kafana..Olur böyle şeyler...
- Anne iyi de, cesedi n'apacağım?.
- Kocamla bugün ilk kez kavga ettik.
- Kızım takma kafana..Olur böyle şeyler...
- Anne iyi de, cesedi n'apacağım?.
Evlendikten sonra karı ve koca, yazı - tura gibidir; asla yüz yüze gelmezler, ancak hep beraberdirler.
Hemant Joshi.
Hemant Joshi.
allah'ın pislik hastanesinde zor bir günde tüm samimiyetleriyle birbirlerine karşı nazik ve şefkatli davranışlarıyla evlilik kurumunun ne kadar kutsal olduğunu bana hatırlatan dişil ve eril canlılar.
kadının kocasına of bile demeden en iyi şekilde bakmaya çalışmasını, adamın geçici yatalak haline rağmen karısını yormak istememesini, yormaya bile kıyamamasını görünce içinden "helal olsun" diyor insan.
kadının kocasına of bile demeden en iyi şekilde bakmaya çalışmasını, adamın geçici yatalak haline rağmen karısını yormak istememesini, yormaya bile kıyamamasını görünce içinden "helal olsun" diyor insan.
Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır.
Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?
Kedilerin eşi olur, terliklerin de… insanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…
Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol! Beni tamamla… *
Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?
Kedilerin eşi olur, terliklerin de… insanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…
Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol! Beni tamamla… *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar