bugün
- türkçüsüyle kürtçüsüyle yeni parti'ye oy vereceğiz7
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz14
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz13
- ağlamak erkeğe yakışır mı5
- akciğerden gelen cikleme sesleri7
- önce akp'yi seçimle indirelim sonra tartışırız3
- bir kilo patatesin 50 lira olması13
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması10
- en güzel sevişme12
- yemeğin yarısını yiyen kızlar4
- kemal sunal izleyeceğime aynada götüme bakarım3
- sözlükte dizi film konuşacak kimse olmaması3
- yeni parti34
- heybeliada ruhban okulu2
- enayimiknatisii9
- mezemorta hüseyin paşa2
- ibne miyim acaba diye sorgulamak7
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- sigmund freud vs carl gustav jung4
- eye of tiger dinlerken saçı başı yırtmak3
- güne bir şarkı bırak11
- ortalık çok karıştı ben yeni partiye vereceğim2
- namazında niyazında erkek10
- yaşça büyük kadın küçük erkek ilişkisi sorunsalı2
- bu koyden olsam ne olacak18
- nervio'ya gizli gizli aşık olan yazarlar2
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar14
- nervio35
- vermio11
- çağrı filmindeki habeş kralı2
- yeni parti seçmeni2
- dm de hadi biraz yaramazlık yapalım diyen kız3
- aylık 5 bin tl iyi para mıdır sorunsalı6
- tai lung9
- kemal kılıçdaroğlu9
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- fuhuş yapmayan içki içmeyen kumar oynamayan insan4
- ağzından bilimi düşürmeyen tip3
- true çaylak olsun kampanyası9
- bir organınızdan vazgeçmeniz gerekse9
- true'yi yedirmeyiz7
- sinsice kavga izleyen yazarlar9
- manifest dinleyerek düğüne hazırlanmak2
- sözlükte birbiriyle kavga eden yazarlar5
- insan olmaya ceyrek kala19
- ahmet sezer bey'in esprilerine gülmeyen insan6
- boyumun kaç cm olduğunu itiraf ediyorum3
- ben ahbap derneğine güveniyorum17
- imamların maaşı çok diyen öğretmen10
- velvet53
Pop müzik dünyasının alaylı yorumcuları arasında, yıllardır çizgisini değiştirmeden ilerleyen isimlerden biri oldu Jale. 1961 yılının yirmidört temmuzunda istanbul'da doğdu. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ortaokul ve lise yılları boyunca çeşitli müzik yarışmalarına katıldı. Akademik eğitimini müzikten başka bir alanda yaptı. 1985 yılında Yıldız Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Öğrenim hayatı süresince çeşitli spor faaliyetlerine de etkin bir biçimde katıldı, kros takımlarında yer aldı. Profesyonel olarak müzikle tanışması ise bir müzik yarışması sayesinde oldu. 1979 yılında Altın Mikrofon müzik Yarışması;na katıldı ve ikinci oldu. Ardından sanat dünyasından gelen teklifleri değerlendirerek, Nisa Serezli, Tolga Aşkıner, Göksel Kortay ve Kerem Yılmazer gibi değerli sanatçılarla birlikte müzikallerde rol aldı. Yaklaşık olarak üç yıl süren tiyatro çalışmalarının ardından kulüp çalışmalarına yöneldi. Beş yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü Sosyal Tesislerinde orkestra solistliği yaptı. Şan pedagogu Belkıs Aran'dan ondört yıl boyunca aldığı şan ve solfej dersleriyle müzik bilgisini geliştirdi.
Jale, ilk albümü Süreyya'yı 1986 yılında çıkardı. Uzun süren sessizlik yıllarının ardından 1993 yılında çıkardığı Son Geceler adlı albümüyle dönüş yaptı.1996 yılında Marş Müzik Yapım ile anlaşarak üçüncü albümünü piyasaya sürdü.Beni Hatırlarsın adlı albümde kimi hareketli kimi melankolik oniki şarkı yer aldı. Jale, üçüncü albümünde müzik dünyasının kalburüstü isimleriyle çalıştı. Albümün prodüktörlüğünü Garo Mafyan, süpervizörlüğünü ise Zeynep Talu üstlendi. Sözlerini Aysel Gürel'in yazdığı Gel Güzelim gel ve Çal Felekten dışında sözler Zeynep Talu, müzikler ise Garo Mafyan imzasını taşıdı.
1999 yılında ise bambaşka bir görüntüyle çıktı müzikseverlerin karşısına. Yıllardır kısa, sarı saçları ve çocuksu görüntüsüyle zihinlerde yer eden sanatçı yeni ve çarpıcı imajıyla desteklediği son albümünde yüreğinin şarkılarını yorumladı.Yüreğimin Şarkıları adını taşıyan albümde birbirinden güzel on parçaya yer verdi. Önceki albümlerinde olduğu gibi bu albümde de Zeynep Talu, Aysel Gürel ve Garo Mafyan'la çalıştı. Albümde bir parçanın sözleri ise Seda Akay'a ait. Albüm kapağında yer verdiği Paul Coelho'nun sözleri gibi şarkılarında yine karşısına mutlaka çıkacağını bildiği aşkın peşine düştü, aşkı kovaladı. Sade ve yumuşak sesiyle aşk parçalarına hayat verdi. isimleri Jale'yle birlikte anılan iki tanınmış şarkı,Üzgünüm ve Son Geceler ise yeni düzenlemeleriyle yer aldı albümde. * *
--spoiler--
http://www.msxlabs.org/fo...kimdir-jale-hakkinda.html
--spoiler--
Jale, ilk albümü Süreyya'yı 1986 yılında çıkardı. Uzun süren sessizlik yıllarının ardından 1993 yılında çıkardığı Son Geceler adlı albümüyle dönüş yaptı.1996 yılında Marş Müzik Yapım ile anlaşarak üçüncü albümünü piyasaya sürdü.Beni Hatırlarsın adlı albümde kimi hareketli kimi melankolik oniki şarkı yer aldı. Jale, üçüncü albümünde müzik dünyasının kalburüstü isimleriyle çalıştı. Albümün prodüktörlüğünü Garo Mafyan, süpervizörlüğünü ise Zeynep Talu üstlendi. Sözlerini Aysel Gürel'in yazdığı Gel Güzelim gel ve Çal Felekten dışında sözler Zeynep Talu, müzikler ise Garo Mafyan imzasını taşıdı.
1999 yılında ise bambaşka bir görüntüyle çıktı müzikseverlerin karşısına. Yıllardır kısa, sarı saçları ve çocuksu görüntüsüyle zihinlerde yer eden sanatçı yeni ve çarpıcı imajıyla desteklediği son albümünde yüreğinin şarkılarını yorumladı.Yüreğimin Şarkıları adını taşıyan albümde birbirinden güzel on parçaya yer verdi. Önceki albümlerinde olduğu gibi bu albümde de Zeynep Talu, Aysel Gürel ve Garo Mafyan'la çalıştı. Albümde bir parçanın sözleri ise Seda Akay'a ait. Albüm kapağında yer verdiği Paul Coelho'nun sözleri gibi şarkılarında yine karşısına mutlaka çıkacağını bildiği aşkın peşine düştü, aşkı kovaladı. Sade ve yumuşak sesiyle aşk parçalarına hayat verdi. isimleri Jale'yle birlikte anılan iki tanınmış şarkı,Üzgünüm ve Son Geceler ise yeni düzenlemeleriyle yer aldı albümde. * *
--spoiler--
http://www.msxlabs.org/fo...kimdir-jale-hakkinda.html
--spoiler--
türkçe popu sevdiren şarkılar söylemiş/ söyleyen müzisyen. son albüm şarkılarını bilmiyorum ama 93'teki son geceler albümü, kendisi hakkında iyi şeyler yazmaya yeter de artar diye düşünüyorum.
slow moda geçmek isteyen üzgün gönüller için ideal şarkıların kadını. fizy'ye jale yazın, sonrasını rüzgâra bırakın.
slow moda geçmek isteyen üzgün gönüller için ideal şarkıların kadını. fizy'ye jale yazın, sonrasını rüzgâra bırakın.
soyismine bakılarak bekar olduğu düşünülen sanatçı.
her hafta salı günleri kanser hastaları için gönüllü olarak hastanemize gelen ve onlara yardım eden iyi niyetli insandır.
http://mavimelekler.com/
http://mavimelekler.com/
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar