bugün

işletme okuyanların saldırılarına uğraması olası insan modelidir. işletme okumalarını tavsiye edeceğim kişilerdir.

(bkz: sen öyle san)*
kendi fakültelerinde dahi * yatarak mezun olunan bölüm olarak görülür. haksız da bir görüş değildir...
diğer bölümlerle (iibf) kıyaslayınca doğru olan sanrı. ancak bir farkla, çeko daha kektir, eşşeği bağlasan geçer efendim.
başlık içinde kendi kendini zaten tanımlayan, üstüne bir de cahilce bilgilendirmiş bir başlıktır. bu tür başlıkların yasaklanması lazım. zira allah korusun, gün gelecek isletme bölümü başlığında 3 entry, bu bölümde ise 50 entry olacak.
iktisadi ve idari bilimler fakültesinin en cacık bölümlerinden biri olduğunu bilmek, bu bölümü okuyanların büyük bir çoğunluğunun kararsızlıktan ötürü seçtiğinin farkında olmak, "yata yata geçmek" tabirinin tam bu bölüme göre olduğunu düşünmektir.
boktan değil de kolay olduğu düşüncesindeyim.keza ben tabir-i caizse öküz gibi derslerime çalışmaya çalışırken ibf deki arkadaşlar derse bikaç defa gidip son gece çalışmayla okulu 4 yılda bitiriyolarsa çok zor olduğu söylenemez.tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz.
ekonometri okuyan kişilerin düşünce tarzı ve sanımlarıdır. ne de güzel ve dogru düşünüyorlardır. *
(bkz: dogru soze ne denir)
o zaman sende oku da görelim denilesi durumdur.
-sen ne okuyorsun evladım?
+işletme okuyorum teyze.
-olsun olsun önemli olan can sağlığı. iki yıllık mı o?
+^%/!!
ilk zamanlar fazla zorllanılmayan ama istatistik ve envanter derslerini görünce öss ye tekrar girme isteği gelir insana... Bu kadar zor dersleri başarıp da potansiyel işsiz olmak (!)
çoh zor ders var istatistih! diye ağlayan bir kaç arkadaşın kendilerini yüceltme çabalarıdır. yav he he deyip geçilmelidir. lan burda tıp okuyan, mühendis olan adam ağlamıyor. sen tutmuş işletmeee böhüüü diye koyveriyorsun kendini. yazık günah bi bırak git la!
doğrudur. koç, boğaziçi gibi üniversiteler haricindeki işletme bölümleri boktandir, zaman kaybıdır.
kolaydır zordur bilemem ama, her üniversitede adeta demirbaş oluşu sebebiyle yetişen elemanın boktan olabileceği söylenebilir durumdur.
Çeko, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, maliye daha kolaydır. işletme ve iktisat zorlukta başı çeker. hepsinin derslerini bilen bir mümin olarak söylüyorum. işletme o kadar da kolay bir bölüm değildir. dahası hiçbir lisans diploması kolay alınmaz, bedava değildir. ne dersler verilir, ne vize final streslerine girilir, bilen bilir..
yıldız teknik üniversitesinde işletme okumamış öğrenci beyanıdır.
Mallıktır.
işletme mezununun çok olmasından kaynaklanır, ancak öyle değildir baya zordur, muhasebesinden tut sermaya piyasasına kadar öttürür.
ne yapalım yani bir de zor diyelim de iyice mi moralimiz bozulsun diye desteklediğim önermedir. bir tek onunla avunuyoruz bırakın öyle sanalım, zaten bütün "güzellikler" sizinle hiç yoktan biz daha zekiyiz diye gezelim ortalıkta.
bir almanca işletme mezunu olarak hadi oradan demek istediğim durumdur.
boktan olduğu doğrudur ama kolay mı orasını bilmiyorum.
jeremy bentham , john stuart mill yetişmeyecek ülkede olacaklardır. akıl oyunları filmindeki deha ile övünemeyecek ülkede olandır.
devlete atama açısından makine mühendisliği kadar boktan değildir.
iyi bir üniversitede okunmuyorsa gerçekten boktan ve kolaydır. edit:kardesim okuyor o tip bir ünide ordan biliyorum.
en zor kamu yönetimidir. bir siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu olarak söylüyorum.