bugün

PiŞMAN OLUR MUYUM, OLURSAM NE YAPICAM SORULARINI BERABERiNDE GETiREN SiLSiLE.

ARTIK ESKi iŞYERiNDEN BIKMIŞSIN, HUZURLU DEĞiLSiN, RAHATSIN AMA iSTEDiĞiN BU DEĞiL. iŞ DEĞiŞTiRMEYE KARAR VERiRSiN VE ŞANS SANA GÜLER. FAKAT MÜDÜRÜN, ŞEFiN VE DiĞERLERi KiM BiLiR NASIL iNSANLAR, ADAPTE OLABiLECEK MiSiN, BLA BLA BLA...
Mutsuzluk sebebidir. Genelde iş değiştirme sebebi işin ve çalışma arkadaşlarınızın tatmin etmemesidir. Ama gideceğiniz yerde de ne ile karşılaşacağınız belirsizdir. Mevcut işiniz sizi tatmin etmese bile belirlidir ama yeni işinize adapte olma süreci olacaktır. Şunu anladım ki bağlı olduğun ilk amirinle anlaşırsan işinde mutlu olursun yoksa işin zor.
en ince detayına kadar araştırılıp, en ince detayına kadar düşünüp karar vermeniz gereken bir süreçtir. amaan bu da bu kadar önemli değil diye bir detayı dahi atlarsanız gerisi çorap söküğü gibi gelecek, gözden kaçırdığınız ya da önemsemediğiniz o detay yüzünden gittiğiniz yerde hep ikilemde kalacaksınız. bu yüzden aşırı risk barındıran bir durumdur. hayattaki iki ucu boklu değnek dediğimiz durumlardan biridir.
3 yıldır çalıştığım, çalışarak kendimi dokunulmaz konuma getirdiğim şirketimden bir saatte istifa ettim. Sebebi de şirketin 15 yıldır çalışan yaşlı moruk kadın personelinin benim yükselişimi kabullenemeyip 2 yıl boyunca mobbing uygulaması. Şirketinde bunu gördüğü halde nasılsa iş yürüyor deyip ne bana nede o dinazor karıya tek bir uyarı dahi vermemesi. istifa ettiğimde hayır gidemezsin biz halledicez dediler ama iş işten geçti.

Şu anda aynı pozisyonda başka bir firmada çalışıyorum 1 aydır. Mutlu muyum? Hayır. Ancak parası güzel. Beni eski şirketimden koparan tek şey bu oldu. Ne için çalışıyoruz? Para için. Bitti. Sosyal ortamı, aile ortamı, rahat çalışma ortamı onların olsun. Bana para lazım.
iş demek hayat demektir. Hayatınızın önemli bir bölümünü değiştiriyorsunuz tedirginlik hissi oluşması çok normal.
asıl amaç amir olmaktır hocam.
yaşamımız verdiğimiz kararlardan oluşuyor. limse kahin değil. belirsizlik toleransımızı artırıp karar vermeye devam etmekten başka çıkar yol yok. unutmayın herkes aynı tedirginlik gemisinde. bu tedirginlik geçecek başkası gelecek...ölene kadar.
iş değiştirmeyi hiç sevmem ama o kadar da başıma geldi.
AKLINIZDA KALACAĞINA GÜNDEMiNiZDE KALSIN 12 SENE ÇALIŞTIĞIM FiRMADAN ŞU ANDAKi ÇALIŞTIĞIM FiRMADAN 5 SENE ÖNCE TEKLiF GELMiŞTi TEDiRGiNLiK YAŞAYIP iŞiMi DEĞiŞTiRMEDiM ŞU AN TEKLiF ALDIĞIM FiRMADA BiR SENEMi DOLDURMAK ÜZEREYiM VE 5 SENE ÖNCE YAPILAN TEKLiFi GERi ÇEViRME PiŞMANLIĞINI YAŞIYORUM RABBiM NE EYLERSE GÜZEL EYLER DiYiP AKLINIZA YATANI YAPIN EN AZINDAN AKLINIZDAKi PiŞMAN OLMANIZI ENGELLER.
Bu hissi bir nebze olsa ortadan kaldırmak için muhtemel yeni işyerinizde en ez bir iki tane tanıdık olsun derim ben..
En azından adaptasyon sürecini hızlandırırmanızda faydası olur, ileride unutulmayacak olası acemiliklerinizin ve yabancısı olduğunuz ortamın
gerginliğinden dolayı oluşabilecek muhtemel şapşallıklarınızın önüne geçmenize olanak sağlar..
Onun dışında bir yerde mutlu değilseniz, parası iyi bile olsa kendiniz olamıyorsanız, mütemadiyen mide bulandırıcı vıcık vıcık ilişkilerle muhatap olmak zorunda kalıyorsanız ve de sırf yüksek maaş uğruna mobbinge mâruz kalıyordanız ısrarcı olmayın, kendinize verdiğiniz değer de özsaygınız da günden güne erir gider eğer kalıcı olmakta inatlaşırsanız. Bunca strese girmek kısa vadede kârlı görünebilir ama önü sonu bu iş size zarar ettirir. Sizin an itibariyle kazandığınızı ve hatta daha fazlasını daha iyi çalışma şartları ve iyi ortamlarda sunabilecek başka işyerleri neden olmasın?
Denememenin pişmanlığı bir ömür, deneyip pişman olmak da bir ihtimal ama bunun için harekete geçmek şart!
normal duygudur.

konfor alanından çıkmak kolay değildir. lakin, başarıya giden yol da konfor alanından çıkmaktan geçer. memur zihniyeti kafası ile insan bir başarı sağlayamaz.
Sürü psikolojisi adam sana iş veriyor diye sende sürü psikolojisi oluyor.onu yenmen lazim patron seni her daim sömürür psikolojisine geçip paraya kendini ezdirmemen lazim.