bugün
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı74
- kiraz cicegi kolonyasi20
- futbolla zerre ilgilenmeyen erkek15
- okan buruk9
- dm yazarlığı9
- okan buruk'un hakeme ana avrat küfür etmesi8
- silvermist'in mutfağına konuk olmak12
- bir yazara küfredilen entryyi artılayan yazarlar8
- dünya ya gelmeme gibi şansınız olsaydı4
- recep tayyip erdoğan14
- bakarız diyen erkek18
- gece gece bamya yenir mi5
- galatahahahahahaha7
- çok eşliliğin iğrenç bir şey olması8
- galatasaray'ın ülke puanının anasını bellemesi7
- yalnızlıktan kafayı yiyen insan2
- ne kadar paranız var10
- mansur yavaş'ın akp'ye geçmesi10
- galatasaray'ın aslında osimhensaray olması4
- 0 0 710
- galatasaray'a lizbon da skandal kararlar5
- bütün entryleri futboldan ibaret yazar4
- cübbeli ahmet hoca9
- gta 78
- kendinle alakalı ilginç bir bilgi ver6
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı14
- uğurcan çakır4
- dereden altın bulmak5
- hala açılacak başlık bulunması4
- insanoğlu çalışmak ile lanetlenmiştir10
- deplasmanda atılan golün bir ağırlığının olmaması4
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip12
- sırlar denizi5
- tacettin libosoglu3
- sözlüğün sarması13
- sonra konuşuruz diyen sevgili13
- arkadaşlar ben gudubet miyim3
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- 6 saattir mesaj atmayan sevgili8
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- çin tayvan gerilimi türkiye'yi etkilemez4
- aziz yıldırım13
- fransız devrimi3
- dünyada en güzel kadınların yaşadığı ülke9
- avrupa fatihahahahaha3
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak8
- ruhi çenet10
- arkadaşlar lütfen uyur musunuz3
- sinek yanımda hiç hareket etmeden duruyor2
- çine neden bir şey olmuyor4
kandakı pıhtılasmayı saglayan hucrelerin sayısının azalması sonucu olusan vucudun kolay morarmasına hatta vucuttakı sayılar cok azaldıgında olum tehlıkesı yuksek olan hastalık
(bkz: independent turkey party)
(bkz: ittihad ve terakki partisi)
metal aleminde kısaltma: individual thought patterns.
kurumsal toefl sınavının ingilizce isminin kısaltılmış halidir.
(bkz: institutional testing program)
daha çok kurumların çalışanlarına, koç, tobb ve istanbul teknik üniversitesinin öğrencilerine uyguladıkları sınavdır. pbt formatındadır. itü'de bu sınav sadece uolp öğrencilerine uygulanmaktadır ve amerika'daki anlaşmalı okullar tarafından da kabul görmektedir.
gün itibariyle de benim bir yerlerime girmiş olan sınavdır.
(bkz: institutional testing program)
daha çok kurumların çalışanlarına, koç, tobb ve istanbul teknik üniversitesinin öğrencilerine uyguladıkları sınavdır. pbt formatındadır. itü'de bu sınav sadece uolp öğrencilerine uygulanmaktadır ve amerika'daki anlaşmalı okullar tarafından da kabul görmektedir.
gün itibariyle de benim bir yerlerime girmiş olan sınavdır.
öyle ben ıtp oldum sanırım diyede gidilmez doktora. genelde tesadüfen çıkar ortaya. testler filan derken baya bir canınız sıkılabilir. hatta araştırmanın en başında lösemi ya da lenfoma ile seyir aynı olduğundan ilik vermeniz gerekebilir. bu durumda panik yapmayın. hemen en yakın akrabanıza durumu anlatın ve ondan istediklerinizi nasılda aceleci bir tavırla yaptığını seyredip keyiflenin. aslında değerleriniz çok düşük değilse insanlar adından korktukları için size şevkat kollarını sonuna kadar açacaktır. kötü bir insan olup bunun tadını çıkarmak isterseniz siz bilirsiniz ama durum çok vahim değilse bunu yapmayın. bir internet sitesinde korkulacak değerler yazıyor. bu durumda yalancı riyakar ve vicdansız olmakla itham ediliyorsunuz ki bu hiç hoş değil. aslında gerçekten öylesinizdir ama bunun ortaya çıkması gerçekten hoş değil. bir ıtp hastası olarak söyleyebileceklerim bu kadar bu arada bir tavsiye tormbosit değerleriniz 30.000 in altına düşmediyse asla dalağınızı aldırmayın. 45.000 in altında değilsede kortizon kullanmayın. bırakın seyirini hemotoloğunuz izlesin.
otoimmün hastalıklardan biridir.
hala burnumun kanama sebebi olan illet.
en sade en anlaşılır haliyle hastalığı anlatan link şöyledir:
http://sakur.uludag.edu.t...osya/FR-HYE-04-416-02.pdf
10 yaşında teşhis edildiğim ve 25 yaşında dalağımı aldırıp aradan geçen 5 senenin ardından 30 yaşımda yine 1 seviyesine düşen trompositim yüzünden beni yine yeni yeniden hastaneye yatıran hastalık. splenektomi (dalak çıkarılması) ameliyatı sonrası sona ereceğini ummama rağmen %30 luk bir dilimde yine de çözüm olmadığını öğrenmem ameliyattan 5 sene sonra oldu. hayal kırıklığımı, duvara toslayışımı kelimelerle anlatamam. dalağım boşa gitti. ameliyat öncesi hematoloji uzmanı bir prof un bana dediği yaşın genç* damarların bunu kaldırıyor ama 60 yaşına geldiğinde bu düşüşler seni götürebilir demişti. peki şimdi ne olacak? hastalığın en kötü yanı sebebi anlaşılamadığından tek amaç trompositleri yükseltme adınadır sorunu ortadan kaldırma adına değil.
şu an yine kortizon alıp değerleri toparlattık. ama yarın ne olur bilmiyoruz. sağlıklı günler.*
http://sakur.uludag.edu.t...osya/FR-HYE-04-416-02.pdf
10 yaşında teşhis edildiğim ve 25 yaşında dalağımı aldırıp aradan geçen 5 senenin ardından 30 yaşımda yine 1 seviyesine düşen trompositim yüzünden beni yine yeni yeniden hastaneye yatıran hastalık. splenektomi (dalak çıkarılması) ameliyatı sonrası sona ereceğini ummama rağmen %30 luk bir dilimde yine de çözüm olmadığını öğrenmem ameliyattan 5 sene sonra oldu. hayal kırıklığımı, duvara toslayışımı kelimelerle anlatamam. dalağım boşa gitti. ameliyat öncesi hematoloji uzmanı bir prof un bana dediği yaşın genç* damarların bunu kaldırıyor ama 60 yaşına geldiğinde bu düşüşler seni götürebilir demişti. peki şimdi ne olacak? hastalığın en kötü yanı sebebi anlaşılamadığından tek amaç trompositleri yükseltme adınadır sorunu ortadan kaldırma adına değil.
şu an yine kortizon alıp değerleri toparlattık. ama yarın ne olur bilmiyoruz. sağlıklı günler.*
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar