bugün
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği10
- sözlük yazarlarının ruh hali9
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması8
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı2
- uysaljakoben11
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- recep tayyip erdoğan5
- bir şeyler söyle9
- sydney sweeney'in memeleri8
- gezip tozmanın gereksiz yorgunluk olması3
- sözlükte yazmanın faydaları7
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- chp'nin hali ne olacak58
- haşmetli bir penise sahip olmak3
- evlilik vs bekarlık7
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı4
- mutlu bir ilişkinin anahtarı5
- şirinler köyüne yeni şirin13
- karun kadar malın olsa ne fayda4
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- lor peyniri yemek2
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması5
- çokomeldeki harflerden rahatsız olan adam2
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi8
- arkadaşlar bakar mısınız15
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- ilişki mi yaşıyoruz satranç mı oynuyoruz amk4
- kadınlar neyden hoşlanır3
- nataşalara para yedirmek9
- 13 haziran 2026 fenerbahçe beko beşiktaş rain maçı4
- kaşar sucuk salamın sofrada lüks sayıldığı yıllar3
- ağzına alırken iğrenmeyen bayan2
- saraca finch house6
- kötü biri olduğunu bilmek10
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- en iyi antidepresan16
- aşık olunca neye benziyorsunuz4
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- 13 haziran 2026 katar isviçre maçı2
- diyanetin abd'deki villaları16
- selam sizinle tanışmış mıydık4
- ağzıyla osuruk sesi çıkaran misafir çocuğu3
- şu an hissedilen duygu3
- tc'nin geleceği cumhuriyeti kuran chp ile olacak4
- türkiye avustralya maçı3
- true'nin akp'ye oy vermesi5
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- kemal kılıçdaroğlu13
- madenci eylemini haber yapan gazeteciye soruşturma2
- bugün güzel3
kandakı pıhtılasmayı saglayan hucrelerin sayısının azalması sonucu olusan vucudun kolay morarmasına hatta vucuttakı sayılar cok azaldıgında olum tehlıkesı yuksek olan hastalık
(bkz: independent turkey party)
(bkz: ittihad ve terakki partisi)
metal aleminde kısaltma: individual thought patterns.
kurumsal toefl sınavının ingilizce isminin kısaltılmış halidir.
(bkz: institutional testing program)
daha çok kurumların çalışanlarına, koç, tobb ve istanbul teknik üniversitesinin öğrencilerine uyguladıkları sınavdır. pbt formatındadır. itü'de bu sınav sadece uolp öğrencilerine uygulanmaktadır ve amerika'daki anlaşmalı okullar tarafından da kabul görmektedir.
gün itibariyle de benim bir yerlerime girmiş olan sınavdır.
(bkz: institutional testing program)
daha çok kurumların çalışanlarına, koç, tobb ve istanbul teknik üniversitesinin öğrencilerine uyguladıkları sınavdır. pbt formatındadır. itü'de bu sınav sadece uolp öğrencilerine uygulanmaktadır ve amerika'daki anlaşmalı okullar tarafından da kabul görmektedir.
gün itibariyle de benim bir yerlerime girmiş olan sınavdır.
öyle ben ıtp oldum sanırım diyede gidilmez doktora. genelde tesadüfen çıkar ortaya. testler filan derken baya bir canınız sıkılabilir. hatta araştırmanın en başında lösemi ya da lenfoma ile seyir aynı olduğundan ilik vermeniz gerekebilir. bu durumda panik yapmayın. hemen en yakın akrabanıza durumu anlatın ve ondan istediklerinizi nasılda aceleci bir tavırla yaptığını seyredip keyiflenin. aslında değerleriniz çok düşük değilse insanlar adından korktukları için size şevkat kollarını sonuna kadar açacaktır. kötü bir insan olup bunun tadını çıkarmak isterseniz siz bilirsiniz ama durum çok vahim değilse bunu yapmayın. bir internet sitesinde korkulacak değerler yazıyor. bu durumda yalancı riyakar ve vicdansız olmakla itham ediliyorsunuz ki bu hiç hoş değil. aslında gerçekten öylesinizdir ama bunun ortaya çıkması gerçekten hoş değil. bir ıtp hastası olarak söyleyebileceklerim bu kadar bu arada bir tavsiye tormbosit değerleriniz 30.000 in altına düşmediyse asla dalağınızı aldırmayın. 45.000 in altında değilsede kortizon kullanmayın. bırakın seyirini hemotoloğunuz izlesin.
otoimmün hastalıklardan biridir.
hala burnumun kanama sebebi olan illet.
en sade en anlaşılır haliyle hastalığı anlatan link şöyledir:
http://sakur.uludag.edu.t...osya/FR-HYE-04-416-02.pdf
10 yaşında teşhis edildiğim ve 25 yaşında dalağımı aldırıp aradan geçen 5 senenin ardından 30 yaşımda yine 1 seviyesine düşen trompositim yüzünden beni yine yeni yeniden hastaneye yatıran hastalık. splenektomi (dalak çıkarılması) ameliyatı sonrası sona ereceğini ummama rağmen %30 luk bir dilimde yine de çözüm olmadığını öğrenmem ameliyattan 5 sene sonra oldu. hayal kırıklığımı, duvara toslayışımı kelimelerle anlatamam. dalağım boşa gitti. ameliyat öncesi hematoloji uzmanı bir prof un bana dediği yaşın genç* damarların bunu kaldırıyor ama 60 yaşına geldiğinde bu düşüşler seni götürebilir demişti. peki şimdi ne olacak? hastalığın en kötü yanı sebebi anlaşılamadığından tek amaç trompositleri yükseltme adınadır sorunu ortadan kaldırma adına değil.
şu an yine kortizon alıp değerleri toparlattık. ama yarın ne olur bilmiyoruz. sağlıklı günler.*
http://sakur.uludag.edu.t...osya/FR-HYE-04-416-02.pdf
10 yaşında teşhis edildiğim ve 25 yaşında dalağımı aldırıp aradan geçen 5 senenin ardından 30 yaşımda yine 1 seviyesine düşen trompositim yüzünden beni yine yeni yeniden hastaneye yatıran hastalık. splenektomi (dalak çıkarılması) ameliyatı sonrası sona ereceğini ummama rağmen %30 luk bir dilimde yine de çözüm olmadığını öğrenmem ameliyattan 5 sene sonra oldu. hayal kırıklığımı, duvara toslayışımı kelimelerle anlatamam. dalağım boşa gitti. ameliyat öncesi hematoloji uzmanı bir prof un bana dediği yaşın genç* damarların bunu kaldırıyor ama 60 yaşına geldiğinde bu düşüşler seni götürebilir demişti. peki şimdi ne olacak? hastalığın en kötü yanı sebebi anlaşılamadığından tek amaç trompositleri yükseltme adınadır sorunu ortadan kaldırma adına değil.
şu an yine kortizon alıp değerleri toparlattık. ama yarın ne olur bilmiyoruz. sağlıklı günler.*