bugün
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı21
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek14
- evrene bir mesaj bırak7
- kızla konuşmaya çalışmak2
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- 17 haziran 2026 erhan karaal'ın kaçırılması2
- abd iran mutabakatındaki 5 madde2
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler10
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- muhafazeküler4
- yusuf tekin'in öğrencinin bağcığını bağlaması2
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- kendi rızasıyla kabak tatlısı yiyen insan2
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- zeki ve cool biriyle sohbet etmek2
- kılıçdaroğlu'nun aradığı desteği bulamaması3
- ismail kartal10
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması8
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- izmir'in yıllar sonra chp den kurtulması2
- hocalı katliamı2
- kilo verdiren gıda4
- 18 haziran 2026 yusuf ziya gümüşel'in tahliyesi4
- işi düşünce aramak2
- sokak röportajı veren sıradan vatandaş3
- linkedin4
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- şu anda ne yapıyorsun19
- org vs synthesizer4
- bugün ne yedin10
- tripofobisi olanlar revani yemezler4
- çocuğuna dünyayı dar edip toruna dünyaları vermek2
- cemil tugayın chp den istifa etmesi2
- 2026 dünya kupası13
- eski eş2
- yıllık yazısı3
- sevgilinin arkadaşının daha yakışıklı olması2
- vedat muriqi3
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- azizlik neden ispanyollara mahsus4
- kemal derviş5
- samara morgan2
- bir gün ölecek olmak6
- koyun yoğurdu3
- beşar esad vs kemal kılıçdaroğlu3
- en iyi yanık kremi5
- en iyi terapi6
- yanlışlıkla erkek sikmek8
- karakalpakistan2
ingilizce öğretiyorum adı altında yapılan ingilizce eğitimdir. bir meslek öğrenirken daha türkçe'sini bile idrak edemediğiniz şeyleri ingilizce öğrenmektir, daha doğrusu genelde öğrenememektir.
ingilizce tabi ki öğretilecektir, bütün dünya neredeyse ingilizce bilmekte, hatta ingilizce yabancı bir dil bile sayılmamaktadır. buraya kadar herşey tamamdır ancak kendi ülkende kendi öğrencini, geleceğin mühendisini, avukatını vs. yetiştirirken ne diye başka bir dil kullanırsın? sen yetiştirdiğin kişiyi kendi yurdun için çalışsın diye yetiştirirsin, gitsin yabancı ellerde çalışsın, bize bir faydası olmasın diye değil. sonra da türkiye'de beyin göçü var diye sızlanılmaktadır. e sen baştan sokuyosun eşeğin aklına karpuz kabuğunu.
bilimsel araştırmalarda yardım sağlasın gibi savunmalar yapılmaktadır, kısmen doğrudur, ancak okul başında verilen ingilizce hazırlık mesleki ingilizce olarak verilse, en olmadı hazırlık 2 sene olsa da insanlar derslerini kendi dilinde en azından adam gibi anlayarak görse.
bazı üniversitelerde eğitim %100 ingilizce iken, bazı üniversitelerimizde ise yarım yamalak ne amaca hizmet ettiği belli olmayan %30 ingilizce olarak yapılmaktadır.
hangi akla hizmet bu bazı okullarımızda türkçe ve tarih dersleri ingilizce olarak verilmekte, kendi tarihimizi, kendi dilimizi başka bir dilde öğrenme zorunluluğu getirilmektedir.
buyrun,
(bkz: kültür emperyalizmi)
ingilizce tabi ki öğretilecektir, bütün dünya neredeyse ingilizce bilmekte, hatta ingilizce yabancı bir dil bile sayılmamaktadır. buraya kadar herşey tamamdır ancak kendi ülkende kendi öğrencini, geleceğin mühendisini, avukatını vs. yetiştirirken ne diye başka bir dil kullanırsın? sen yetiştirdiğin kişiyi kendi yurdun için çalışsın diye yetiştirirsin, gitsin yabancı ellerde çalışsın, bize bir faydası olmasın diye değil. sonra da türkiye'de beyin göçü var diye sızlanılmaktadır. e sen baştan sokuyosun eşeğin aklına karpuz kabuğunu.
bilimsel araştırmalarda yardım sağlasın gibi savunmalar yapılmaktadır, kısmen doğrudur, ancak okul başında verilen ingilizce hazırlık mesleki ingilizce olarak verilse, en olmadı hazırlık 2 sene olsa da insanlar derslerini kendi dilinde en azından adam gibi anlayarak görse.
bazı üniversitelerde eğitim %100 ingilizce iken, bazı üniversitelerimizde ise yarım yamalak ne amaca hizmet ettiği belli olmayan %30 ingilizce olarak yapılmaktadır.
hangi akla hizmet bu bazı okullarımızda türkçe ve tarih dersleri ingilizce olarak verilmekte, kendi tarihimizi, kendi dilimizi başka bir dilde öğrenme zorunluluğu getirilmektedir.
buyrun,
(bkz: kültür emperyalizmi)
(bkz: yabanci dilde eğitim)
ansiklopedi gibi kitaplarla birlikte bilgi kirliligi daha doğrusu çok şey öğretiliyor ve öğreniliyor adı altında bir de derslerin ingilizce olması durumudur. imkanınız varsa kaçın. böyle okumaktansa 2 yıllığa razı olabilirsiniz.
ama bazen, davulun sesi uzaktan hoş gelir ve de komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.
ama bazen, davulun sesi uzaktan hoş gelir ve de komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.
orta okulda din hocasının girdiği lise de fen yada fizik hocasının girdiği öğretmenin öğretmek için çaba sarf etmediği büyüyünce üniversite de ve iş hayatında bir ingiliz gibi bilmen gerektiği türklere yabancı olan şarkılardan öğrenilen yabancı dil.
http://www.voscreen.com 'da eğlenceli bir hal almış durumdur.
Kesinlikle artısı çok olan eğitim sistemi. (bkz: kendimden biliyorum). artıları şöyle sıralayabiliriz;
+ders dahilinde ingilizce terimleri öğrenebilme şansı.
+kulak aşinalığı.
+ingilizce yazma ve okumadaki gelişme.
Ha şimdi öğrenemiyoruz falan deniyor ama çalışmazsan türkçe olsa da öğrenemezsin.
+ders dahilinde ingilizce terimleri öğrenebilme şansı.
+kulak aşinalığı.
+ingilizce yazma ve okumadaki gelişme.
Ha şimdi öğrenemiyoruz falan deniyor ama çalışmazsan türkçe olsa da öğrenemezsin.
türkiye'de yanlış yapılan eğitimdir.
en önemli bir artısı da yabancı kaynakları birinci elden anlayabilme durumudur.
mr. and mrs. smith go to the sea side. at antalya, side, beach resort you know. davay davay. aay sorry. no rusia.
Bakırköy ve taksim gibi toplulukların bulunduğu meydanlarda yürürken yandan gelecek seslerden bir tanesidir.
-ingilizce Eğitim?
-ingilizce Eğitim?
türkçe eğitimin de tek başına aşırı yetersiz olduğundan ortaya çıkmıştır.
Benim halihazırda okuduğum bölümün eğitim dilidir zordur ama yararlıdır efenim, tamam belki Türkiyede çalışıcaz ama mühendislik alanındaki gelişmeleri takip etmek için ingilizce şarttır efenim, Amerikan bi mühendisin paylaştığı makaleyi pek tabi engin Türkçe bilgimizle anlayamayız.Vatanımızı milletimizi sevelim beyin göçü yapmayalım ama niteliksiz gelişmelerden bihaber bir mühendis olduktan sonrada kuru kuruya sevgi bi işe yaramıyo bu sefer sadece yük oluyoruz devlete.Sonrada Türk mühendisleri niye gelişmiyo (bkz: ilkentry)
anaokulunda başlayan şey.
birinci sınıf öğrencilerim var şu an. dil öğrenme hızlarının en zirvede olduğu yaştalar ve duydukları her şey kalıyor, kullanmaya, konuşmaya, yazmaya çok istekliler.
devlet okullarında da daha erken yaşlara çekilmeli.
birinci sınıf öğrencilerim var şu an. dil öğrenme hızlarının en zirvede olduğu yaştalar ve duydukları her şey kalıyor, kullanmaya, konuşmaya, yazmaya çok istekliler.
devlet okullarında da daha erken yaşlara çekilmeli.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar