bugün

Geri Kalmış ülkelerin veya gelişmekte olan (!) ülkelere para verip iç işlerine karışan kurumdur...
"şu angola kadar bile olamadık lan" dedirten uluslararası tefeci kurumdur.

para verdiği ülkelerden, ülkenin küresel piyasalara eklemlenmesi amacıyla yabancı sermayenin teşvikine yönelik kamuda ve iş yasalarında reformlar yapılmasını ister. imf bir reçete hazırlar hükümetler de bunu harfiyen uygularlar sonra da "imf'nin dediği falan olmaz, biz neyi hedef aldıysak yaparız" derler. imf verdiği reçetenin uygulanıp uygulanmadığını sık sık kontrol eder, neticede borç verendir, söz sahibidir. imf ile yapılan anlaşmalardaki "amaç: ülkenin kalkınmasını hızlandırmak" gibilerinden herzeleri de eğer maliye bakanı falan değilseniz, babalar gibi satmak yerine sadece ülkede üretimin ve dolayısıyla istihdamın bu ülkeyi kalkındıracağını düşünüyorsanız "amaç: biz alıp gidecez size de üçün birini bırakacaz" şeklinde anlamak gerek.

bütçe denkleştirilsin diye memurlar işlerinden çıkartılır, asgari ücrete zam yapılmaz. millet inim inim inlerken hükümetle imf kol kola, uyguladıkları reçetenin başarısından bahsederler.

bir de başlıca ihraç ürünü petrol olan angola örneği var. yıllarca bir taraftan yoksullukla, salgın hastalıklarla boğuştu bir taraftan da iç savaşlarla birbirini kırdı bunlar. ülkedeki iç savaşın bitmesinin ardından petrol fiyatlarının da yükselmesiyle imf paranın kokusunu aldı, angolaya borç teklifinde bulundu ama angola maliye bakanı "imf'nin hazırlayacağı bir ekonomik programın angola'nın şu ana dek sağlamış olduğu ekonomik ve sosyal istikrarın korunmasına yaramaz." cevabını aldı. angola son yıllarda başta çin olmak üzere üçüncü dünya ülkeleri ile ticari ilişkilerini geliştirmeye başlamıştı bu da batıya olan bağımlılıktan kurtulması anlamına geliyordu.
imf nin kölesi olursunuz ne para politikası kalır , ne maliye politikası!

uyguladığınız politika;

(bkz: ımf politikası)olur çıkar!
sadece türkiye'den para kazanan kurum. adamların isi sadece türkiye'ye umut vermek. mesela türkiye'nin kisi basına dusen milli geliri 2008 yılında 10000$ olacakmıs.

http://www.hurriyet.com.t...onomi/6360667.asp?gid=196

sadece bunu bile soyleseler para kazanırlar türkiye'den:)
uluslararasi para fonu. (international monetary fund) ikinci dunya savasi ndan ekonomileri tahrip olmus olarak cikan avrupa ulkeleri, 1944 yilinda para ve mali sorunlarla ilgili iki muessesenin kurulmasina karar vermislerdir. bunlardan biri imf digeri ibrd dir. imf, bretton woods anlasmasi ile olusturulan uluslararasi para sisteminin temel orgutudur. 1 temmuz 1946 da calismaya baslamistir.
2007 itibariyle türkiyeye yaklaşık 5,9 milyar sdr (9 milyon dolar) yardım sağlayan kuruluş ki bu imf toplam fonlamasının %85'idir.

ayrıntılı bilgi için;
http://www.milliyet.com.t...007/05/29/yazar/uras.html
300 milyar dolar civarı borcumuz olduğu söylenen kuruluş. bu para orayı burayı satarak ödenmez.
tom cruise abimizin çalıştığı gizli teşkilat. mission impossible iii'ten öğrendiğimize göre açılımı impossible mission force imiş. sallıyor mu ciddi mi diyor bilemedim.
sallıyor musun lan tom?
necmeddin erbakan'a göre, büyük jokeydir.

ayrıca, yine kendisine göre; türk ekonomisi bir at, imf ve dünya bankası bu ata binen jokey, rte ise, at yarışı spikeridir..
tanım: uluslararası finansal siyasal bir kurumdur.

dış borç külli alacaklımız sanılır hep, ya da sandırılır, sadece 2001 krizi döneminde ülkemize yüklü borç vermiş, vadeleri de kısa tutarak belli süre sonra alacak durumunu normale indirmiştir.

bu kurum ülkelere borç verip salt faiz ile sömürmek için kurulmamıştır,

gayesi manüplasyonlarla yaratılan kriz dönemlerinden sonra ortaya çıkıp , ekonomilerde hat belirleyen olmaktır, aldıkları faiz amaç değildir, amaç uzun vadelidir.

elbette diğer borç sağlayıcıların birçoğu salt faiz için bunu yapar, bunlar siyasi değil finansal kurumlardır ve son dönem artan borcumuz bunlardan sağlanmıştır.
üyesi olan bir cok gelismekte olan ülkelerin ekonomilerini istedikleri sekle sokmak icin kurulmayan ancak bugün bu islevi olan kurum.

aslinda bu kuruma borcu olan gelismis ülkelerde var, ancak kasikla verip kepceyle almaktadirlar.

ayrica, avrupa birligi ülkelerinin imf ile baglantili olmasi yasaktir, yani borc alamazlar ve sistemlerini ellerine teslim edemezler.
(bkz: imf nin mali sıkıntıya girmesi)
yeni yıl öncesi geldiler. enerji zamlarını ve asgari ücret zamlarını emrettiler gittiler.
burdan yola çıkarak bağımlı bir ülke olduğumuzu gösteren en büyük kanıt.

edit: bu tanımı eksileyen arkadaş büroma kadar gelebilir mi? onunla türkiye ekonomi politikaları ve imf hakkında konuşmak isterim.
ama bana 4 yıldır zam yapmadılar şimdi yapınca mı battı diyecekse gelmesin. evet, %20 elektriğe ve %10 d. gaza zam battı.
hatırlatırım asgari ücrete de sadece 16 ytl zam.
(bkz: international mother fuckers)
türkiye'yi durmaksızın tehdit eden, elimizi kolumuzu bağlayan ve her geçen gün kendilerine biraz daha bağımlı hale geldiğimiz tefeci kurum. Tarımı, üretimi, ekonomiyi bitirdiler hep beraber elele...
tefeciliğe modern ve küresel bir anlayış getiren , birçok ülkeyi kölesi haline getiren kapitalist kuruluş...

+ : who are you ?
- : i am f
yillardan beri imf'den yakamizi kurtaramadik diyen yazarlar bile bugun imf hayrani olmuslardir.

tamam akp'nin yaptigi cok yanlis var ama buda busbutun yalancilik,sahtekarlik.adamlari karalamak istiyorsan al eline belgeleri cik milletin onune,oyle afaki seylerle kafa sisirme.

mesela bekir coskun efendi (bkz: http://www.hurriyet.com.t...2&gid=61&sz=87966)son yazisinda tutturmus imf diye.

siz degildiniz zaten imf turkiyeyi somurmektedir diyen,imf politikalari yuzunden turkiye zarar gormektedir diyen.ama simdi imf yine bastaci oldu,kendilerine ismail yk. gonderiyoruz burdan....
ayemef diye okunur.
ben değil bir arkada$ okuyor.
ülkeleri kendilerine borçlandırmak için devlet yöneticilerine kurumsal anlamda düşük velakin kişi bazında astronomik paralar teklif ettiği iddiaları dolaşan uluslararası tefecilik ve legal hırsızlık örgütü.
maho ağa.
türk heyetiyle yapılan görüşmeler neticesinde çeşitli bakanlıkların bütçelerinde kesintiye gidilmesi emrini vermiş başbelamız. e emir büyük yerden bizimkilerde iflahımızı sökme pahasına da olsa kabul eylediler. yapacak birşey yok. bütçeyi görüşüyorlar arada bazısı özür diliyor bazısı başka telden çalıyor. neyse.

ancak daha çok sözkonusu bakanlıkların isimleri ilgi çekici geldi bana. misal bunlardan biri milli eğitim bakanlığı ki bu bakanlığın önemini 4 yaşındaki yeğenim bile biliyordur. hatırladığım bir diğer önemli kurum da adalet bakanlığı. ve diğerleri.

haberin geçtiği yayın organları da kesintiden doğacak bilmem kaç milyar dolardan bahsediyor. ödeneği elinden alınan kurumlarda öğrenim gören öğrenci/görevlilere de sormak lazım acaba hakikaten milyar dolarlar ımf sayesinde cebimizde kalacak da ilerisi için ciddi sorunlar oluşmayacak mı diye.

ama kesintiye uğramayacak olan nadide bakanlığımızı soracak olursanız o da milli savunma bakanlığıdır. neden. çünkü mehmetçiğin eline daha çok tank tüfek vermek gerekli. daha çok cana kıyılacak nasılsa. önemli olan imf nin kucağına daha sağlam oturmak o bakımdan mehmetçik bu hususta üzerinde durmaya değer asla olamaz.
imf para verir. bu para şirketlere gider. şirketler dallanır budaklanır. imf der ki, şirketlere vergi koyma bu piyasaya mudahaledir alt ve orta tabakanın vergilerini yukselt. orta ve alt tabaka bu parayı öder.

100 lira para var bir ulkede. 10 zengin 20 fakir. her zenginin 8 lirası, her fakirin 1 lirası var.
imf gelir 30 daha ekler.
130 lira para var ulkede. 8 zengin 22 fakir. her zenginin 15 lirası var. her fakirin yarım lirası.
kesinlike anlaşılmaması gereken heyet. degil görüşmek , heyetle arada en az 1000km olması gerekir. Alınca da batıyoruz, bari adamlara dilenmeyelim.
norveç'in 4.6 milyar dolar destekte bulunacağını açıkladığı kurum.
"tam tersi olması gerek, yanlışlık olmasın?" diye düşünebilirsiniz, ama aynen okuduğunuz gibi...
Türkiye imf'den ilk dış borcunu 1954 yılında almıştır. 2006 yılına kadar da en borçlu devlettir.