bugün

komünizmin zamanla kapitalizme, sonrasında ise faşizme dönüşeceğini anlatan inanılmaz kitaptır.
asıl ismi "hayvan çiftliği bir peri masalı" olan ama sonu kötü biten bir "peri masalıdır" hayvan çiftliği
Eric Arthur Blair tarafından yazılmış komünizm'e karşı bir eleştiridir.
Severek okuduğum kitap.

Çok şey kattı.
yoldaş stalinin kötülendiği kitap.

kitabı okuyan sovyet yanlıları: şu iti vuracak vatan evladı yok mu? (george orwell i kastederek)

(bkz: şu iti vuracak vatan evladı yok mu)

işin şakası tarafsız olarak diyeyim, fabl yazarak bir ideoloji veya onun bir evredeki pratikte uygulanış metodları çökertilmez.
neden bu kadar sevildiğini anlamak için okumak yeterli oluyor.
Abartılı normal bi kitap.
An itibariyle okuyasim geldi. Ama kitap yok. Neyse 5 dakkaya gecer bu istek.
ik başta devrim fikrine atan yaşlı ölen domuz Karl Marx sanırım.
(bkz: bütün hayvanlar eşittir bazıları dahada eşittir)
her sistemin cokmeye mahkum oldugunu yuzumuze vuran kitap.
sineklerin tanrısı nda da bu vardı mesela.
once harika muthis leziz diyorsun. bir takım idealist heycanlar. sonra sistemin icine girince aynı seyin laciverti oluyorsun.

hicbir insanı, hicbit idelojiyi, hicbir amacı o kadar da abartmamak lazım buyuk hayalkırıklıgı yasamamak icin belki de.

ben simdiye kadar okuduklarımdan thomas more utopia ve beyaz zambaklar ulkesini sevdim en cok. ki beyaz zambaklar ulkesi ataturk un en sevdigi kitaplardan.

sair bas basaydık odalar buyudukce beraber kalınmıyor diyor ya. cok kalabalık bir kitleye sozunu gecirmek bana imkansız geliyor. kucuk alanlarında kendince degerler yaratmak daha ulasılası hedefler sanki.

bir radyo prpgramcısı saat 10:00 da gunaydın diye mrsaj atmıs, kesin kavga cıkacak demiş. biri altına yazmıs tabi senin tuzun kuru bu saatte uyanıyorsun. biri yazmıs ettigin laflara dikkat et. bir gunaydın mesajına kavga cıkmıs.

yorgun bir kadınım. kalabalıklar yoruyor beni.
bas basa bi şeyler yapmak istersen bana nasıl ulasacagını biliyorsun.
1...5678
© copyright 2005 - 2026