bugün

genelde ot gibi yaşayan, hiçbir siyasi görüşü olmayan , olsa bile bunu savunamayan , halkın durumundan , devletin icraatlerinden bi haber olan bu gençlik geleceğimizin de şimdiden nasıl olacağı konusunda bize ipuçları vermektedir.
Belki cok tepki alirim ama guzel bi soz biliyorum bu basliga kenarindan ilistirebilecegim...

20 yasinda devrimci olmayanin kalbi,40 yasinda devrimci kalanin akli yok.
Günümüz gençlerinin dini, siyasi, felsefi her türlü dünya görüşlerinde babadan oğula mantığıyla, aileden ne gördüyse duyduysa sorgusuz sualsiz inanıp benimsemesi durumudur. Aydınlık gelecek koca bi yalandır.
Gerçekçi olalım gençler, çoğumuz anamız babamız hangi görüşteyse o görüşteyiz. Evde siyasi muhabbet eksik olmuyor. Ama tutalan taraf hep aynı olduğu için bu durum siyasi görüş geliştirmemizi engelliyor.
bir sokak röportajı hatırlıyorum, büyük şehirlerin birinde yapılmış ve hedef kitle olarak genç üniversite öğrencileri seçilmiştir.
soru şu; DYP'nin başına kim geçsin, Tansu Çiller mi Adnan Menderes mi?
cevap verenlerin %90'ı Adnan Menderes der ve genel ifade şu şekildedir, Tansu Çilleri'i gördük zaten bir de Adnan Menderes'i görelim(!)
Gerisini siz düşünün.
(bkz: popüler kültür)

Ne olmasını umuyordunuz ki?

Sanatta bir tarz yok. Bi cem karaca, erkin koray dinleyen insanla, serdar ortaç, hande yener dinleyen insanın aynı olması imkansız.
gençler de haklı tabii, baktılar sonumuz bok çukuru(iç savaş) ekranda siyasetçiler(yok 3 çocuk yapın, yok kürtaj yasaklansın vs vs.) gördüler ki siyasetten başka her şeyi yapıyorlar. onlar da haklı olarak uzak durmaya çalışıyorlar.

ha bu arada, box öğrenmek isteyenler meclis tvyi açsın. sayın milletvekillerimiz çok güzel yumruk atıyorlar.
Keske kimsenin olmasaydi diye dusundurur. Hep boluyo cunku gorusler. Insanlari birbirine kirdiriyo.
Araştırma ruhu olmayan, sosyal medyada görebildikleri kadar bilgiyle yetinen, 'görüş' kavramını tam kavrayamamış gençlerdir. Sorgulamamaktadırlar, daha önemli işleri vardır (bkz: sosyal medyada karı düşürmek) (bkz: online oyunlar) bu gençler daha çok sosyal medyadaki şekillendirmelere göre görüş edinen ve sürekli değiştiren, en sonunda her şeyi kabullenmiş gençlerdir.
Herkesin iyi kötü bir görüşü olmalıdır. Ailenin görüşleriyle de hareket edilmemesi gerekir. Araştırıp, öğrendikten sonra haklı bulduğumuz düşünceler doğrultusunda kendimizi savunmamız gerekir. Ama herkes herkesin görüşüne saygılı olmalıdır ki bu savaşlar ölümler yaşanmasın.
dünün gençleri görüş diye birbirini öldürdü. siktiredin böyle kalsın. siyasi görüşü holiganlığa çevirmeye çok meyilliyiz ülkecek.
kişiliksiz karaktersiz omurgasız olmalarından kaynaklanmaktadır neden mi sorusunun cevabı çok basit çünkü babalarıda öyleydi. türkiye kurulurken milletin yarısı hıyanet içerisindeydi,bunlarda onların torunları.(bunuda yazmaz kitaplar).
(bkz: 20li yaşlardaki genç erkeklerin karı gibi olması)
siyasi görüşü günümüz gençlerinin hiçbir görüşü olmaması biçiminde düşünenlerin antisi olanlardır. sanki kaç yıldır bi boka yaradı ülke için siyaset.
hatalı tespittir. gençlerin bir görüşü vardır; (bkz: mastüribizm)
doğrusu günümüz gençlerinin görüşlerinin sik gibi olması olan iddiadıdr. görüşleri var tabii ama bu görüşler kayda değer şeyler değil. dünyada neler oluyor, türkiye nereye gidiyor gibi sorular siklerinde değil. sonra ülke gençliğe emanet.

özetle yarrağı yedik o zaman.
senin gorusun var da ne oluyor denmesi gereken durum. bir siyasi gorusun olmasi sana simdiye dek ne fayda kazandirdi ? hicbirsey. siyasetten medet umuyorsaniz ciddi problemleriniz var.
apolitik olma durumu. ama alakası yoktur, günümüz gençlerinin aklı yok fikri var durumu var.
ayrıca takım tutar gibi parti tutma eğilimi de var.
ailelerin cahilliğindendir o.
yanlıs önermedir. herkesin bir görüşü vardır sadece eksiktir. yanlıslıgı, doğrulugu tartısılır.
90larda üniversite okumuş, devrimci montuyla bütünleşen özenti kişi beyanı. siz neydiniz ki biz ne olalım?