bugün

sert fransız, jitan diye okunur.
filtrelisi sonradan piyasaya çıkan sigaradır. gitanesın hası filtresizdir.
serge gainsbourg'un günde 3-4 paket tükettiği sigaradır.
ilk sigaramdı. ondan aldığım tadı hiçbirinden alamadım.
annemim ara sıra sinirlerini yatıştırmak için içtiği sigara. filtresiz, koyu lacivert kutulusundan.. geçen gün ilk defa denedim, gerçekten yatıştırıyormuş. çok ağırdır.
tiner koklayan çocuklar tarafından titanik olarak adlandırılan sigara. şöyle:

- ağbi bi siğgarağ vğerseneğ

- al

- aha!! titanik la bu, titanikk!!
sartre bu sigaradan içiyordu. not düşülsün istedim. dağılın.
gauloises'la birlikte tadını en çok merak ettiğim, kült bir fransız sigara markası. merakımın sebebi de hakkında çok farklı efsaneler dolanmasındandır*.
gitane, sigara markasıdır aynı zamanda.... akıllara zarar bir sigaradır, çok sağlam ciğerli olmak gerekir.
içtiğim sigara olur, pakedini taşıdığımı görenler genelde şaşırıyorlardı. öğrendim ki sebebi gençlerin sert olduğu pek rağbet etmemeleriymiş. hakikaten serttir, zart zurt derin duman çekemezsiniz. çekebiliyorsanız da helal olsun, tabi ciğerler, boğaz, damak vs açısından pek iyi bir haber değil. benim yaşlarımda olup da (24-25) içenine pek rastlamadım.
bir çok yerde artık üretilmediğine dair asılsız söylentiler dönen fransızların sembol sigaralarından biridir. üretilmediği söylentisi asılsız çünkü az önce eniştemin fransa'dan getirdiği kartonu açtım ve bir tane içtim.
bir fransiz sigarasi, zift gibi sigara namiyla alemlerde un salmis, icimi tok hos bir sigara. filtrelisinin pakedi mavidirr ve uzrinde hos bir danseden cingene guzeli tasviri vardir.
(bkz: gitane)
fazıl say'ın eski sigarasıdır. daha sonraları hande ataizi kendisini backwoods'a alıştırmıştır.
hayatimda ilkkez agzima vurdugum sigaradir. Ondan sonra iki yakam biraraya gelmedi zaten. anlatilmaz bisey.
bir dönem sigaraya yeni başlayan gençlerin keklendiği sigaradır.
olum gitane diye bi sigara var içinde esrar var biliyon mu? *
bunun yanında içimi biraz sert olsa da keyif vericidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026