bugün

ülkemizde gayet normal olan durum.pop kültürünün dayatılması sonucudur.pop kültürü gençlerimize,emperyalist güçler tarafından dayatılmıştır ve de *..

son zamanlarda ise; ''okan,aslısuyla çıkıyor'',''tırnağım kırıldı aman tanrıaaaaaam'' vs. vs. vs. bazlı bir çok enteresan mesgale ile gençlerimiz değil gerçek gündemi,suni gündemi bile bilmiyorlar **
askerin belirli periyotlarda darbe yapması, en küçük bir siyasi krizde kendini solcu zanneden bünyelerin darbe darbe diye yeniden ötmeye başlaması, rektörlerin ve bazı emekli güvenlik mensublarının çatır çatır adam fişlediği iddaları. *
gençliğinde politik olanların başlarına gelenlerin bilinmesinden dolayı belki, belki de bütün gün televizyon karşısında yarı çıplak insanları izleyip sonra internete girip oturduğu yerden ülkeyi kurtardığını sanmak gibi nedenlerdir. *
(bkz: 80 darbesi)

gençlerden geçtim * * herkes siyasetten tırstı.
20 yasina kadar o sinav bu sinav*iste at gibi kosturulunca politikaya kendi ülkelerinde ne olduguna dikkat etmelerine zaman kalmiyor.
kitapların yakılması,

kitaplardan korkutulması insanların.
aptal kutusu'nun ölümcül bir virüs gibi ülkeye yayılması.
kitap okumanın unutulup yerini aptal kutusuna bırakması.
günümüz ebeveynleri olan 80lerin politik gençlerinin binbir işkence ile hayattan soğutulması ve bu soğukluğun çocuklarada yansıtılması bu durumun başlıca sebeplerindendir.
nedenlerinin yazarlar tarafından hemen hemen yeterince açıklandığı konudur. fakat ilginç olan şey, konunun kendisi de bir nedendir, o da memleketin bugün bu hale gelmesinin nedenidir.
(bkz: benim gencim işini bilir)
politik olmanın bir erdem sayilmasi sonucu apolitik olmanin olumsuz bir durum olarak gosterilmesi sonucu ortaya konulmaya calisilan nedenlerdir. politik olmaya gerek var midir? politik olmak nedir? politik olmak iyi, apolitik olmak kotu mudur? bu sorularin her yerde ve her zamanda gecerli bir cevabi var midir?
bir neden de nirvana isimli gruptur. severek dinlerim, ancak müziği sadece eğlence amaçlı kullanıp başarılı olmaları aslında özellikle rock müziği bir dönem apolitize etmiştir kanaatindeyim. güzel olanı ise bugünün rock müzisyenleri -istisnalar hariç- o ruhu yeniden canlandırma arayışı ve kaygısı içindeler.
80 darbesinin zorlukları çeken bir aile evlatlarını siyasi olaylar uzak tutarak bir şekilde bu gençliğin oluşmasını sağlamıştır. sadece ailelerde suçu aramak yanlış olur. geçmişte yaşanan olayları okuyup analiz edemeyen birçok nesildaşımız da apolitik gençliğin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır.
e, bu gençlik kendi kendine apolitikleşmedi ya!

(bkz: apolitikleştirilmek)
(bkz: kapitalizm)
günümüz gençlerinin ülke meselelerinden çok karı kızla, futbolla, ıvır zıvır konularla ilgilenmelerinin nedenleridir.

Özel kanalların faaliyete geçmeleri ile toplumun magazinleştiği doğrudur. Ancak avrupa ülkelerinde bizden çok daha önce birçok yerel ve ulusal kanal vardı, kaldı ki kötü olarak nitelediğimiz birçok programın formatı da avrupa kaynaklıdır. Kimsenin kafasına silah dayamıyorlar tv seyretmeleri için.

Özel kanalların kitap okuma seviyesini düşürdüğü tamamen bir saçmalıktır. Çünkü kitap düşmanlığı bizim toplumumuzda en az 300 yıldır var olan bir hastalıktır. Bütün kanalları kapatıp evlerdeki televizyonları toplasanız dahi bu millet kitap okumaz, çünkü bu milletin okuyup öğrenmeye götü yoktur.

Gençlerin apolitize olmalarında dış güçlerin rolü var demek saçmalığın daniskasıdır, zira seksen öncesindeki politik hal de dış güçler tarafından pompalanmış psikolojik bir harptir.

amerikan 6. filosunu kovmak isteyen solculara ülkücüler saldırmadı mı? Bir taraf rusya'nın öbür taraf amerika'nın gazına gelmedi mi?

Atatürk resimlerini indirip lenin resimleri asanlar hangi salaklardı dersiniz?

Ya da uğrunda enver paşa'nın postunu deldirdiği turan ülküsünün boş bir tenekeden ibaret olduğunu göremeyen dangalaklar kimdi sizce?

Gençlerin apolitize olmalarının tek gerçek nedeni, iletişim teknolojisinin son derece hızlı gelişmesi ile gençlerin dış dünyadan oturdukları yerden haberdar olma imkanına kavuşmalarıdır.

Seksen öncesinde yurtdışına yılda birkezden fazla çıkmanın yasak olduğunu, döviz bulundurmanın büyük suç sayıldığını kimler hatırlıyor?

Ya ithal malların yasak olduğunu ve sigaranın dahi kaçak sayıldığını kimler hatırlıyor?

Milletin yağ, şeker, tüp kuyruklarında bekleşmekten fırsat bulup da etrafına bir türlü bakamadığını?

Eğer internet ve cep telefonu altmışlı ya da yetmişli yıllarda icat olunup memlekete gelseydi eminim onca sağ-sol çatışması ve seksen darbesi asla olmazdı.

Peki neye yariii ki bu internet? ya da iletişim teknolojisi?

insanların başkalarının ne şartlarda yaşadıklarını öğrenmelerine yarıyor hemşerim.

Başkalarının bir eli yağda bir eli balda gününü gün ettiğini gören hangi gençlik politikanın alaveresiyle dalaveresiyle uğraşır sizce?

Hadi okullarda gerçek tarih öğretilmiyor, ulan bunu öğrenmenin binbir türlü yolu varken, neden kimse buna meyletmiyor?

Nedenini ben söyleyeyim... Yıllar yılı politik ve ekonomik sıkıntı içinde yaşayan kitlelerin artık sıtkı sıyrılmıştır. Kemer sıkma politikalarını, muhasır medeniyet martavalını, içi boş vatan millet sakarya edebiyatını kimse yutmamaktadır.

Başbakan, Bakan ve vekil çocuklarının yalılarda, turistik mekanlarda askerlik yaptıklarını, hatta bazılarının hiç yapmadığını gören hangi türk evladı bu martavallara kanar ki?

Şimdi tüm bunlar gözardı edilerek, gençliğin apolitize olmasını dış güçlere bağlayanlar, tıpkı youtube'a erişimi yasaklayan savcının yaptığı gibi kafalarını kuma gömerek birşeyleri sakladıklarını ya da yokettiklerini sanmaktadırlar ancak papaz artık pilav yememektedir. Kedi de kaymaktan bıkmıştır zaten, farklı lezzetlerin varlığını öğrenmiştir, onları tatmak istemektedir.

Sizce, toplumumuzun asıl hastalığı olan tüketim çılgınlığının temelinde yatan psikolojik unsurlar nelerdir? Neden her icat olanın üstüne mal bulmuş deli gibi atlıyoruz?

Hani kadınlar erkeklerin seks manyaklığından şikayet ederler de asıl mesele erkeğin açlığıdır ya... ve allah insanı açlıkla terbiye etmesin diye güzel bir halk deyişimiz vardır ya...

Aha gençliğin apolitize olmasının asıl sebebi de açlıktır azizim açlık...

Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin... amin...
gençliğin apolitik olmasının tek nedeni vardır. kenan evren.
darbeler nedeniyle ailelerin siyaseti çocuklarına tü kaka olarak göstermeleri ve çocuklarında bunlara inanmaları.
politikanın ve politikacıların seviye ve kalitesinin düşmesi ile orantılıdır. ananıda al git lan veya şehite kelle diyen bir başbakan'ın olduğu ülkede gençlik neylesin politikayı neylesin başbakanı-bakanı.
(bkz: basın)
insanların siyasi açıdan tarafsız bir şekilde öğretici olamamasının da arasında yer aldığı nedenler. kendi düşüncesini empoze etmek yerine gençler objektif olarak bilgilendirilirse benimseyecekleri siyasi görüşler olacaktır.
türk gençliğinin, siyasetten hoşlanmamasının gerekçeleri.
örnek: cebini düşünen, beyni sulanmış, yobaz, şeref yoksunu insanların politikasından dolayıdır ki gerek düşünsel anlamda gerekse somut anlamda gençlere bir türlü sıra gelmez.
hayatı karı kızdan ibaret görmeleri *, en büyük sıkıntılarını para olarak görmeleri, parası varsa gezer, tozar, yer, içer. dünya umurunda mı? millet ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor, düşünmez bile. hayata bakış açısı sınırlıdır, kısıtlıdır. batıdan aldığımız parti kültürüyle eğlenmeyi çok sever. ülkesinden bihaberdir.
gençliğin "siki daşşağana denk" yetiştirilmeleri, "ayağında harley botlar g.tünde mango kotlar ak merkez ciavrında gezmeleri" gezemiyorlarsa da bunun hayaliyle yaşamaları, amerikan pastası serisini izleyip elleri siklerinde dolaşmaları ve en nihayetinde gençliğin gerekli ahlak ve sorumluluktan yoksun olmalarıdır..
apolitizm en temel politika olduğu için. şöyle ki hiçbir politik düşünceyi benimsememek de kendince bir politikadır. illa o' cu olmak bunu' izmi benimsemek gerekmiyor.
80 darbesini yapanlarin hedefinin bu olmasidir.