bugün

sohbet sırasında kuralların gercekten sacma olduklarını kendileri de anlayınca 'içinde olmayan bilemez' 'ay bunu bilmek için gsl li olmak lazım' türü klişelere basvuran öğrencilere de sahip olan ancak bunun yanında çoğu öğrencisinin sistemle ilgili her konuda haklı çıkacağından emin olarak her tür tartışmaya girmeye hazır olduğu okuldur.
robert kolej gibi mezunlarının birbirini hiç bırakmadığı,hepsinin de hayatta bir yerlere geldiği okul.
kanımca, robert kolej ve avusturya lisesi ile beraber türkiye'nin en iyi okullarındandır. burada 1 yıl bile okumuş olmanız, mekteb-i sultanili yapar sizi. üst sınıflarda bulunan öğrencilere 'abi' sıfatıyla hitap eder, daha alt sınıflarda okuyanlar.

bir de cemiyetleri vardır, ki dediğim gibi okulda yalnızca kısa bir dönem bile okuyan kişiler, buraya rahatlıkla girebilir. mezunları ya da galatasaray lisesi'nde eğitim görmüş olanlar, okul sonrasında da kendi aralarında güçlü bağlantılar kurar; iş paylaşımı, iş bulma, beraber olma konusunda çok hassastırlar liseliler birbirlerine karşı.

birçok fikir adamı, yazar, ressam, müzisyen, gazeteci, tiyatrocu, iş adamı çıkmıştır bu kurumdan.

günümüzde eğitim seviyesinin geçtiğimiz dönemlere oranla biraz düşmesine rağmen, tarihi yapısı, cemiyeti ve istiklal caddesi'nin göbeğindeki muhteşem binasıyla halen, memleketin en önemli eğitim lokomotiflerinden biridir.

(bkz: mekteb i sultani)
içine giren kişi adamsa,insanüstü bir varlık olarak çıkan lakin hıyarsa extra-hıyar olarak çıkan; ah keşke biraz daha çalışsaydım minikken de girebilseydim şu okula, şimdi nerelerde olurdum kimbilir dediğim hayran olunası okul.
türkiye nin en iyi liselerinden biri. mektebi sultani olarak da bilinir. galatasaray başkanlık seçimleri lise binasında yapılır.
lgs ye girerken tek hedefim olan, sonraları annemlerin teşvikiyle kazandığım halde gitmekten vazgeçtiğim ve bu yüzden allahın cağaloğlusundaki istanbul lisesine gitmek zorunda kaldığım okul. içimde hala bir ukte olan, her gittiğimde yaptığım saçma seçime lanet ettiğim okul. hayatımı yeniden yaşama şansını verseler, kimsenin etkisinde kalmadan gideceğim okul.
geçen perşembe günü sayın cumhurbaşkanımızı (eşiyle birlikte) ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşamış olan okuldur.
gs ilköğretim okulu'ndan direk geçişin kaldırılmasıyla kalitesini yükselteceğine inanan tarihi kurumsallığı tartışılmaz lisedir.
her ortaokul çocuğunun olmak istediği yer
türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden birine sahip okuldur(üniversiteler dahil).
abide-i hürriyetin abide-i mektebidir mekteb-i sultani.
(bkz: fatih altaylı)
(bkz: galatasaray lisesi nin önü)
* * fransızca ve ingilizcenin yanı sıra başlangıç seviyesinin üstünde italyanca ve latince öğreten, üniversiteye değil hayata hazırlayan okulum. öğrencilerin başarılarının ya da başarısızlıklarının tamamen kendilerine ait olduğu mektebim. dışarıdan bakan insanlara oldukça garip gelen bir hiyerarşik sisteme sahip, ama işte bu hiyerarşik sistem sayesinde türkiye'nin en önde gelen kişilerine bey/hanım değil de abi/abla diyebilmenizi sağlayan güzel kurum * *
Türkiye nin tartışmasız en harikülade lisesi. inanılmaz bir yaşam tecrübesi. Dışarıdakilerin gıptayla baktıkları yorumlarımıza klişe dediği ama neredeyse hiçbir öğrencisinin yadırgamadığı geleneklerimiz vardır. Mezun olduğunuz zaman geçirdiğiniz hiçbir anına pişmanlık duymayacağınız mektebim,canım sultani'm
(bkz: gslfest)
son derece megaloman ve dünyanın gsl etrafında döndüğünü düşünen öğrenciler yetiştiren,eğitimi artık eskisi kadar iyi olmayan,emek verip gelenlerle parasıyla gelenlere aynı şartları sunan değişik farklı ve ilginç bi okul.
hem eğitim hem de daha sağlam arkadaşlıklar için bakınız (bkz: iel)
genelde haklı bir ukalalığa sahip ve evet çoğu şeyi kendi içinde yaşayan öğrenciler yetiştiren, eğitimi eskisi kadar iyi olmasa da türkiye'deki diğer liselere kıyasla kalitesi tartışılmayan, emek verip(veya manitu vergisi) gelenlerle parasıyla gelenlere aynı şartları sunma durumu kısa zamanda kesilecek olan değişik farklı ve ilginç bir okuldur.
aldığı eğitimden kurduğu sağlam arkadaşlıklardan memnun öğrenciler yetiştirmektedir,
nedense çok bok atılır.
kendine özgü kuralları bulunan, bu kurallara uymayanları kendi usüllerince cezalandıran(!) ve bu sistemin yıllardır süre geldiği,türkiye'nin en köklü okullarından biri.bilmeyen biri için anlaşılmayacağı için sahip olduğu sistemin insanlarca eleştirildiği fakat sadece içinde olanın anlayabileceği bir eğitim kurumu.
(bkz: mektebim)
ve bir kez daha öss ea bölümünden türkiye birincisini çıkaran okul.
aceba fenerliler bu okula gidiyormu diye soramadan edemediğim 2007 oks de 92 netle öğrenci alan istanbulun en iyi liselerinden biri.
icimde her zaman ukte olarak kalicak olan ilim irfan yuvasi.
istikLaLdeki kronik buLuşma noktası oLmakLa beraber,türkiyenin en iyi okuLLarından biri oLma özeLLiği gösteren * mekteb i sultani.
arkadaş bağlarının nerdeyse aile bireyleri düzeyinde olduğu, kapalı cemiyetin lisesi.
adinin sultani mektebi oldugu donemde isgalci Fransiz kuvvetlerine yardim ve yataklik etmis okuldur.Ataturk'un nutuk ta yer alan sozleri;''Hala bugun sultani mektebinin salonlarini aleyhimizde konferans verdirmek icin ecnebilere kusade bulunduranlar var.Bu gibilere lanet'' der.
(Bu entry'i kotuleyen arkadas tarihi ben yazmiyorum ve nutuk eserini de.Gercekleri kotulemek onun gercekliginden bir sey degistirmiyor malesef.)
http://www.nutuk.org'a girip sayfa 1150'yi tiklayip 6.satiri okuyabilirsiniz.
http://nutuk.org/pdf/1150-1199.pdf