bugün

bazen fitiklar tedavi edilmezse oyle buyuk olabiliyor ki adam yururken yerde surunuyor ve adam oturdugunda uzerine koca bir sofra kurup yemek yiyebiliyor.adam fitigiyla yasamaya alismis uzerine bir tepsi koyup bir de tas koymus elindeki obur tas ile cekirdek kirip yiyordu.adamin fitigi kendinden buyuk agirlikta... ***
http://video.azbuz.com/vi...i/41000000000696093#set:0
bende 3 tane var.Hayatta çekilebilecek en büyük acılardan.Tedavisi zor 1 den fazlaysa bitirir.Bacağa vuran acı bir yandan kamburlaşmak bir yandan.Stres sebebi.
(bkz: kaynımda var)
(bkz: çekme yapıyo böle)
(bkz: eveeet)
ameliyatı kolaydır ama ameliyat sonrası evrede fazlasıyla dikkatli olmak gerekir ki yenilemesin ve sorun çıkarmasın.
ağrısının alternatif pozisyonlarla geçirilmeye çalışılması bi yana bir o kadar da hareket kısıtlığı yaratması paha biçilemez.
nurtopu gibi 3 tane.*
bir organın bağlı olduğu kas duvarının kavitesine doğru çıkmasıdır.
Ameliyatta yama kullanıldıysa, dikkatli davranılmadığı takdirde tekrarlama riski yüksek yırtık türüdür.

Bana bişey olmaz diyerek ağır eşyaların dikkatsizce kaldırılmaması önerilir.
Ağır kaldırma sonucu oluşan kasık fıtığı, ansızın ortaya çıkar. Hasta kasığında birden bir gevşeme, sonra da ağrı hisseder. Olay kısa sürer ve hasta, kasığındaki çıkıntıyı fark eder. Çıkıntı genelilkle yumuşaktır, öksürdükçe şişer ve yatınca bütünüyle yok olur. Fıtık çok büyürse erbezleri torbasına da inebilir. Bu fıtıklar belirti vermeden önce çok büyük boyutlara ulaşabilirler. Sürekli olarak ağır kaldırmayı geektiren işlerde ise hem rahatsızlık verir hem de çalışmayı aksatırlar. Bazen de fıtık o kadar yavaş gelişir ki, hasta önce karnının altındaki şişliği fark eder. Fıtıkta en ciddi, hatta öldürücü tehlike, fıtığın boğulmasıdır. Boğulma, fıtık kesesinin sıkışmasından ötürü içindeki organlarda kan dolaşımının durmasıdır. Önce damarlarda kan akışı yavaşlar, bunun etkisiyle kesenin içindeki organ parçası şişer ve damarların üstündeki basınç daha da artarak kangren yapabilir. Bağırsaklarda oluşacak kangreni ise, delinme ve peritonit (karınzarı iltihabı) izler. Sıkışmada, daha önce yumuşak olan ve hafif rahatsızlık veren fıtık gerilir, duyarlı hale gelir ve yatınca küçülmez. Boğulma ise kusma, karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık gibi belirtiler verir. Bu durumda tek çare acil cerrahi girişim ile boğulan bağırsak bölümünü çıkarmak ve fıtığı onarmaktır. Boğulma birkaç saat bile sürse, boğulan bölüm iyileşmeyecek biçimde zarar göreceğinden, kesilerek çıkarılması ve sağlam uçların birbirine dikilmesi geekir. Ender görülen iç fıtıkta oluşan boğulmada ise dıştan fark edilen bir çıkıntı olmayacağından, hastada yalnızca bağırsak tıkanması belirtileri görülür. En sık boğulan fıtık, femoral fıtıktır; onu kasık fıtığı ile göbek fıtıkları izler. Hiatus hernisinde ise boğulma enderdir.

http://omeralabaz.com/?/fitiklar
Epiduroskopik lazer ameliyatıyla yarım saatte kurtulup, 1 günde normal hayatınıza devam etmeniz sağlanıyormuş. Medifema Hastanesinde uygulanıyormuş bu yöntem. http://www.medifema.com.tr etrafımda çoğu kişi fıtıktan müzdarip, işe yarayan bir tedavi gibi görünüyor.
şuan öğrendiğim hastalığım. bel fıtığı olmuşum. ulan 30 olduk çöktük. fıtık nedir yaaaaa!
Sahip olduğumdur.

Plank hareketi zararlı olur mu biri aydınlatırsa çok sevineceğim.
güncel Önemli Başlıklar