bugün
- gecenin şarkısı9
- dinsiz olmak14
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- dubai çikolatası43
- herkesin atatürkçü olması22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- liseden sonra günyüzü görmemek16
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin16
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması30
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı28
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
Tdk'ya göre artık resim kullanılabilir.
https://sozluk.gov.tr/
Madde 3;
isim Fotoğraf:
"Güzel inebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı." - Aka Gündüz
Fotoğraf nedir ya çok suni bi kelime. Hiç sanatsal değil. Ben resmi kullanmayı seviyorum. Bunla ilgili yıllar önceki entirim;
(#34764118)
https://sozluk.gov.tr/
Madde 3;
isim Fotoğraf:
"Güzel inebolu kızı, duvara yapıştırılan Gazi'nin resmine uzun uzun baktı." - Aka Gündüz
Fotoğraf nedir ya çok suni bi kelime. Hiç sanatsal değil. Ben resmi kullanmayı seviyorum. Bunla ilgili yıllar önceki entirim;
(#34764118)
Resim çizilir, fotoğraf çekilir.
Fotoğraf resimden çok çok sonra çıktığı için olsa gerek algıya böyle yerleşmiş.
fotoğrafımızı çiz demekle aynıdır.
Hala çok taktığımdır. Zaten bir bunları anlamam bir de herkez diyenleri. -de falan hani bir nebze...
Neyse resim çizilir, Fotoğrafa resim demek anlatım bozukluğuna sebep olucaktır.
Neyse resim çizilir, Fotoğrafa resim demek anlatım bozukluğuna sebep olucaktır.
tdk ya göre uygundur. tdk'da resimin tanımında fotoğraf olarak kullanılabildiği de yazıyor.
arabaya taksi demek ile aynıdır.
eskiden çok takarken, artık umursamıyorum. lakin insanlar anlamıyor. birisi fotoğraf ışıkla boyama sanatıdır,resim de denilebilir falan demiş de "gel bir resmimizi çek" diyen insanda ben pek sanat göremiyorum.
(bkz: genç nikoncular rahatsız)
Evet bir dil yanlışıdır fotoğrafa resim demek ancak bu yanlış boynuna fotoğraf makinesi takanların kendilerini fotoğrafçı saymasıyla pek sık dillendirilir olmuş ve komik bir hal almaya başlamıştır. Hele "sol frame" demek doğru kabul edilirken bu yanlışa manasızca asılmak tam bir dram-komedidir.
Genel yanlışlar zamanla doğru kabul edilir. Annelerimiz, teyzelerimiz vs. Resim der hala. Varsın desinler yahu. Daha büyük hatalar var, geçiniz efendiler bunu.
Evet bir dil yanlışıdır fotoğrafa resim demek ancak bu yanlış boynuna fotoğraf makinesi takanların kendilerini fotoğrafçı saymasıyla pek sık dillendirilir olmuş ve komik bir hal almaya başlamıştır. Hele "sol frame" demek doğru kabul edilirken bu yanlışa manasızca asılmak tam bir dram-komedidir.
Genel yanlışlar zamanla doğru kabul edilir. Annelerimiz, teyzelerimiz vs. Resim der hala. Varsın desinler yahu. Daha büyük hatalar var, geçiniz efendiler bunu.
sayılar'a rakam demekle aynı mantıktır. bu tipler dizilere de filmderler.
yemin ediyorum şu lafı edenler zerre fotografçılıktan anlamıyor. fotoğrafçılığın babasi ara güler bu tartışmayı yapan insanlara çok güzel cevaplar veriyor ve o da fotoğrafa resim diyor. ciddi manada fotoğrafçılık yapan hiçbir insan irdelemez bu konuyu ancak böyle tiki gençler ve fotoğrafçılığı facebook profil fotoğrafı çekmek olarak algılayanlar yapar. fotoğrafta bir ışıkla boyama sanatıdır ister fotoğraf derim ister resim ayrıca üzerinde oynama yapılan fotoğraflar da resme doğru kayar yani boş boş laflar etmeye gerek yok,fotoğrafta dersin resimde.
kelimelerin toplumda çoğul anlamlarında kullanıldıklarından dolayı yanlış algılamış ve algılatmış kişi olmak.
(bkz: hıyara salatalık demek)
(bkz: göte basen demek)
(bkz: rusa nataşa demek)
hayır yani arkadaş nedir lan bu sürekli insanlara ders verme hevesi? ne olmuş yani resim demişse insan?
dipnot: son örnek absürd oldu, kabul ediyorum.
(bkz: hıyara salatalık demek)
(bkz: göte basen demek)
(bkz: rusa nataşa demek)
hayır yani arkadaş nedir lan bu sürekli insanlara ders verme hevesi? ne olmuş yani resim demişse insan?
dipnot: son örnek absürd oldu, kabul ediyorum.
türkçe dilinin kurallarına göre yanlış olduğu savunulan eylem. doğrusu fotoğraftır, değildir ben orada değilim. hayır ben resim deyince anlamıyor musun sen? it gibi anlıyorsun, bu kadar fransızvari olmaya gerek yok efendim. fransızlar takılıyor böyle gerizekalı şeylere, her şeyi onlardan ithal ede ede onlara mı benziyoruz, nedir mirim? biz pratik bir milletiz, masa sallanınca gazete kağıdı sıkıştırıp sorunu çözen bir neslin evlatları ne hale gelmiş mınakoyim..
ha bir de gören de sanacak ki; fotoğraf da fotoğraf diye tutturan bünyeler(bünye burada insan yerine kullanılmıştır.) lisede, orta okulda anlatım bozukluğu konusunu yalayıp yutmuş insanlar. hayır arkadaşım en basitinden bir virgül bile daha çok kafa karıştırıyor yeri geldiğinde, sen ne diye buna takıyorsun ki? git "de", "da"yı ayrı yazamayanlara sar.
edit: fotoğrafçılar birliğinden telefon geldi şimdi; genç fotoğrafçılar rahatsızmış. *
ha bir de gören de sanacak ki; fotoğraf da fotoğraf diye tutturan bünyeler(bünye burada insan yerine kullanılmıştır.) lisede, orta okulda anlatım bozukluğu konusunu yalayıp yutmuş insanlar. hayır arkadaşım en basitinden bir virgül bile daha çok kafa karıştırıyor yeri geldiğinde, sen ne diye buna takıyorsun ki? git "de", "da"yı ayrı yazamayanlara sar.
edit: fotoğrafçılar birliğinden telefon geldi şimdi; genç fotoğrafçılar rahatsızmış. *
ara güler gibi fotoğrafa gönül vermiş birinin söylediği kelamdir.
bu işi onun kadar bilmeyeceginize göre boş yere maval okumayın.
bu işi onun kadar bilmeyeceginize göre boş yere maval okumayın.
anlatım bozukluğudur. resim çizilir, fotoğraf çekilir açıklamasını yapmayı gerektirir.
güzel sanatlar öğrencisine ''kanka benim vesikalık resmimi çizermisin acil.'' demek gibidir.
biz Türk'üz fotoğrafa resim, daireye yuvarlak deriz.
ben malım demenin öteki yoludur. evet.
kolayı secmektir. ama fantanın tadı başka.
fotograf cizmek resim cekmek gibi bir seydir.
çok ayıp bişeydir.
hatta bu terbiyesizler "bakar mısınız, resmimizi çeker misiniz?" diye telefonu da uzatır bazen.
deme öyle deme.
deme öyle deme.
(bkz: foto)
(bkz: görsel)
alışık olunması gereken durum. "bakabilir miyim şu resme" gibi bir soruyla karşılaşmanın normal olduğu bir ortam veya zaman da olabilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar