bugün
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi16
- 4 litre piril'in kaç tl olması sorunsalı9
- sabahın köründe işe giden ezik6
- bu sabah yağmur var istanbul da3
- trump'ın iran açıklaması10
- 3 kere üst üste 31 çekmek16
- 30 yaşına gelip hala kendi evini alamamak4
- göz kanlanması10
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak14
- günaydın sözlük sakinleri3
- utangaç apocu aktrollerin uğramadığı başlıklar4
- true'nın iran açıklaması4
- maun suresi3
- uludede'nin cenaze eventi11
- akşam akşam kahveye davet eden seksi komşu kızı10
- azrail'in hergün her insana 366 kere bakması11
- özel uçak alacaklara tavsiyeler2
- hayata aniden giren ve yaralara iyi gelen kadın4
- artık benzin alırken fiyat tabelalarına bakmamak3
- sarma5
- fon mağduruyum da mağdurum diye zırlamak5
- yasin kol'un gözaltına alınması5
- sözlüğün en pick me girl yazarı2
- kömbe7
- silah bırakan pkklı kızlara ne olacak5
- napolyon vs atatürk3
- tayyip i sevmeme nedenimiz2
- teknofest güneydoğu da üçüncü gün heyecanı2
- gece kapıya dayanan 12 cin 8 ifrit 17 zombi8
- bugün doğum günü olan yazarlar4
- bacakları yukarı kaldırarak oturmak12
- çirkinsin mesajına verilebilecek cevaplar11
- kuyu tipi cezaevleri2
- uludede'ye sahip çıkalım3
- birbirine iyi gelmek2
- romantizmi bitirmek için burun karıştırmak2
- hürmüz boğazı nda petrol tankerine saldırı3
- yunan adalarına gitmek20
- dolar 50 tl de olsa oyum ak parti ye43
- fatma betül sayan kaya64
- dinci ahlaksızlığı19
- game of thrones taki kerhaneci5
- recep tahrik erdoğan4
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı20
- pick me girl6
- özel bir şey konuşuyoruz git diyen arkadaş6
- queen ravenna adlı yazarı kurt ısırması12
- nervio isimli yazarin tam olarak neye yaramasi24
- fiziği güzel sözlük kızları47
- kant'ın yalan söyleme yasağı2
(bkz: adobe font folio 11)
tdk tarafından "yazı karakteri" olarak türkçeleştirilmiştir.
neresi türkçe ise artık. "yazı" kısmı işi kurtarır diye düşünmüşler herhalde.
ya da bir şey düşünmüşler mi? bana bakmayın! ben orada değildim.
neresi türkçe ise artık. "yazı" kısmı işi kurtarır diye düşünmüşler herhalde.
ya da bir şey düşünmüşler mi? bana bakmayın! ben orada değildim.
dökme demir
(bkz: font baca kapağı)
(bkz: font baca kapağı)
Bilgisayarda birbiriyle uyumlu büyüklüğe ve biçime sahip, belirli bir özelliği olan harfler dizisi. yazı karakteri.
windows işletim sisteminde herhangi bir çok çok önemli sistem dosyasında sorun olduğunda bile düzeltilebiliyorken, herhangi biri bozulduğunda çok büyük sorunlar yaşatan yazı karakterleri ve onların dosyaları.
fon uzantısı olanlar kaybolduğunda, bilgisayar herhangi bir linux çalışan cd ile açılır. sonra fonts klasörü silinir ve yerine başka çalışan bir bilgisayardan alınmış olan fonts klasörü flash disk kullanılarak yeniden aynı yere konulur. düzelir.
fon uzantısı olanlar kaybolduğunda, bilgisayar herhangi bir linux çalışan cd ile açılır. sonra fonts klasörü silinir ve yerine başka çalışan bir bilgisayardan alınmış olan fonts klasörü flash disk kullanılarak yeniden aynı yere konulur. düzelir.
en kralı için:
(bkz: capture it)
(bkz: capture it)
(bkz: bleeding cowboys)
şebnem ferah'ın benim adım orman adlı albüm kapağında da bu font kullanılmıştır.
şebnem ferah'ın benim adım orman adlı albüm kapağında da bu font kullanılmıştır.
pul gibi koleksiyon yaptığım yazı tipi kelimesinin ingilizcesi.
nasal yazı tipi benim için en iyisidir.
görsel
nasal yazı tipi benim için en iyisidir.
görsel
(bkz: yazı karakteri takımı)
Bir harf biçiminin (yazı karakterinin) bir ölçüdeki (belli bir karakter sayısındaki) bütün abecesidir. Terim 'hurufat dökümhanesi'ndeki (type foundry) found'dan gelir; aynı dizide, ölçüde ve hizada, sayıları ve noktalama imlerini de içeren, bütün parçalarıyla öznel harflerin genel geçer bir toplamasıdır.
(bkz: çağdaş tipografinin temelleri)
(bkz: namık kemal sarıkavak)
Bir harf biçiminin (yazı karakterinin) bir ölçüdeki (belli bir karakter sayısındaki) bütün abecesidir. Terim 'hurufat dökümhanesi'ndeki (type foundry) found'dan gelir; aynı dizide, ölçüde ve hizada, sayıları ve noktalama imlerini de içeren, bütün parçalarıyla öznel harflerin genel geçer bir toplamasıdır.
(bkz: çağdaş tipografinin temelleri)
(bkz: namık kemal sarıkavak)
yazı karakteri.
nedense bir insanın seçtiği fontun onun kişiliğini yansıttığını düşünüyorum.
nedense bir insanın seçtiği fontun onun kişiliğini yansıttığını düşünüyorum.
grafik tasarım üzerine çalışanların olmazsa olmazı.
malumunuz bir logo, afiş vs. yaparken ilk ihtiyaç duyulan güzel bir font oluyor. ama çoğu zaman bu da yeterli olmuyor. çünkü hoşunuza giden font Türkçe karakterleri destekliyor mu, yoksa desteklemiyor mu bilemiyorsunuz. heyecanla hoşuma giden bir yazı fontunu bilgisayarıma indirip sonradan hayal kırıklığı yaşadığımı bilirim. benzer senaryoları yaşayanlar varsa aşağıdaki sayfadan kolayca işlerini görebilirler. font sayfalarının altında önizleme bölümü var ve fontun türkçe desteği olup olmadığını oradan kolayca görebiliyorsunuz. böylece otomatik şekilde işlerinizi hızlıca yapıyorsunuz.
http://www.fontindir.com
malumunuz bir logo, afiş vs. yaparken ilk ihtiyaç duyulan güzel bir font oluyor. ama çoğu zaman bu da yeterli olmuyor. çünkü hoşunuza giden font Türkçe karakterleri destekliyor mu, yoksa desteklemiyor mu bilemiyorsunuz. heyecanla hoşuma giden bir yazı fontunu bilgisayarıma indirip sonradan hayal kırıklığı yaşadığımı bilirim. benzer senaryoları yaşayanlar varsa aşağıdaki sayfadan kolayca işlerini görebilirler. font sayfalarının altında önizleme bölümü var ve fontun türkçe desteği olup olmadığını oradan kolayca görebiliyorsunuz. böylece otomatik şekilde işlerinizi hızlıca yapıyorsunuz.
http://www.fontindir.com
içerdiği metnin anlaşılırlığına etki eder. yazı karakterleri, metnin hedef kitlesine göre seçilir. roman ve benzeri uzun okumalarda kuyruklu karakterler daha kolay okunur misal. afiş, reklam gibi büyük punto kullanılacak kısa metinlerde ise düz karakterler daha işlevseldir.
okumak istemeyene de ne yapsak boş.
okumak istemeyene de ne yapsak boş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar