bugün

yazıtipi.
(bkz: times new roman)
(bkz: tahoma)
(bkz: comic sans)
(bkz: adobe font folio 11)
tdk tarafından "yazı karakteri" olarak türkçeleştirilmiştir.

neresi türkçe ise artık. "yazı" kısmı işi kurtarır diye düşünmüşler herhalde.

ya da bir şey düşünmüşler mi? bana bakmayın! ben orada değildim.
dökme demir
(bkz: font baca kapağı)
http://www.youtube.com/watch?v=i3k5oY9AHHM
Bilgisayarda birbiriyle uyumlu büyüklüğe ve biçime sahip, belirli bir özelliği olan harfler dizisi. yazı karakteri.
windows işletim sisteminde herhangi bir çok çok önemli sistem dosyasında sorun olduğunda bile düzeltilebiliyorken, herhangi biri bozulduğunda çok büyük sorunlar yaşatan yazı karakterleri ve onların dosyaları.
fon uzantısı olanlar kaybolduğunda, bilgisayar herhangi bir linux çalışan cd ile açılır. sonra fonts klasörü silinir ve yerine başka çalışan bir bilgisayardan alınmış olan fonts klasörü flash disk kullanılarak yeniden aynı yere konulur. düzelir.
en kralı için:
(bkz: capture it)
(bkz: bleeding cowboys)
şebnem ferah'ın benim adım orman adlı albüm kapağında da bu font kullanılmıştır.
pul gibi koleksiyon yaptığım yazı tipi kelimesinin ingilizcesi.
nasal yazı tipi benim için en iyisidir.
görsel
(bkz: yazı karakteri takımı)
Bir harf biçiminin (yazı karakterinin) bir ölçüdeki (belli bir karakter sayısındaki) bütün abecesidir. Terim 'hurufat dökümhanesi'ndeki (type foundry) found'dan gelir; aynı dizide, ölçüde ve hizada, sayıları ve noktalama imlerini de içeren, bütün parçalarıyla öznel harflerin genel geçer bir toplamasıdır.

(bkz: çağdaş tipografinin temelleri)
(bkz: namık kemal sarıkavak)
yazı karakteri.
nedense bir insanın seçtiği fontun onun kişiliğini yansıttığını düşünüyorum.
grafik tasarım üzerine çalışanların olmazsa olmazı.

malumunuz bir logo, afiş vs. yaparken ilk ihtiyaç duyulan güzel bir font oluyor. ama çoğu zaman bu da yeterli olmuyor. çünkü hoşunuza giden font Türkçe karakterleri destekliyor mu, yoksa desteklemiyor mu bilemiyorsunuz. heyecanla hoşuma giden bir yazı fontunu bilgisayarıma indirip sonradan hayal kırıklığı yaşadığımı bilirim. benzer senaryoları yaşayanlar varsa aşağıdaki sayfadan kolayca işlerini görebilirler. font sayfalarının altında önizleme bölümü var ve fontun türkçe desteği olup olmadığını oradan kolayca görebiliyorsunuz. böylece otomatik şekilde işlerinizi hızlıca yapıyorsunuz.

http://www.fontindir.com
içerdiği metnin anlaşılırlığına etki eder. yazı karakterleri, metnin hedef kitlesine göre seçilir. roman ve benzeri uzun okumalarda kuyruklu karakterler daha kolay okunur misal. afiş, reklam gibi büyük punto kullanılacak kısa metinlerde ise düz karakterler daha işlevseldir.

okumak istemeyene de ne yapsak boş.