bugün

insanların gözünde çok tehlikeli, çok cani olarak gözükür. halbuki bi' tanısan çok seversin.
kökeni italyancadır. babası mussolini'dir.
faşizm kelimesi günlük hayatta kullanılırken anlam daralmasına uğrasa da aslında çok geniş bir alana sahiptir.

ve her formu kötüdür!
(bkz: #34713533)
Böylem puşt gibin, ibne gibin bişey.
https://m.youtube.com/watch?v=EoktttdLF9E

Ben demedim Kemal Sunal dedi. Valla bak.
insanların aklını başından alan kelimedir.
aslen bir grubu yüceltip diğer tüm grupları itin götüne sokmaktır.
ben biraz garip anlattım, daha düzgün olanını araştırıp bulabilirsiniz.

faşizm diyince aklınızda bir tarafı kılıçtan geçiren insanlar, kan revan bir ortam canlandı değil mi?
sanki en aşağılık şeymiş gibi geliyor insanlara.
aslında faşizm hepimizin kanında gezen bir şeydir.

en zeki arkadaş grubu sizinkidir değil mi? diğerleri gerizekalıdır.
evet.

bu kelime o kadar tehlikeli ki, cahil insanları direkt galeyana getirip sağa sola köpek kıskılar gibi kıskılayabilirsiniz bu kelimeyle.

cahillerin turnusol kağıdıdır.
Pkklıların ağzında tüm anlamını yitiriyor söyleyenin ağzından çıkan kelime bizzat kendisini tanımlayınca. .
cehalete bak amk. ben boyle bir şey görmedim.

faşizm dediğiniz kelime halkin devlet icin calismasi, devlet icin yasamasi, devlet icin ölmesini ifade eder. (bkz: mussolini italyası).

faşist sistemde her sey devletin bekasina ve refahina odaklanmistir, bireylerin ahvalinin cok onemi yoktur zira birey devlet icindir. yeri gelir calisirsin yeri gelir cocuk yaparsin yeri gelirse de ölürsün, bu kadar basit.

adolf hitler icin faşist derler ama faşizmi devlet anlaminda uygulayan tek populer lider mussolinidir, belki afrikada falan sayko liderler uygulamistir bilemem. hitler ise nasyonal sosyalisttir, burada ise devletten ziyade ırk esastir. yine bireyin bir anlami yoktur, her şey ırk ve ırkın devami için yapilir.
© copyright 2005 - 2026