bugün

/262
twitter gibi takip et özelliği olan site.
paylaşımlara bakarak kendi arkadaşlarınızı tanıyamadığınız site.

facebook kişiliği diye yeni bir şizofreni doğuyor gözümüzün önünde.
gittikçe turksat'ta ki reklam kanallarına dönen site! nereye baksam reklam...
tarih olmasını veya yeni bir hale bürünmesini istediğim sosyal medya. artık facebook insanların yaşam tarzı haline geldi resmen.
bakın bu anlatacaklarım bana dert değil tamam mı, ben gösteriş budalası bir insan değilim. bir kız var yakından tanıyorum, ilgimi çekiyordu başlarda. efendiydi çünkü. yani uzaktan, hatta biraz daha yakından öyle görünüyordu. içini öğrendiğimde ön yargılı bir insan oluşumun bana ne denli zarar getirdiğini gördüm. büyük bir yanılgı oldu benim için. bu olaydan ders aldığımı söyleyemem. çok ön yargılı bir insanım hala. neyse bu kızın facebook'u yoktu. o kadar efendiydi ki sırf bu yüzden bile hoşlanmış olabilirdim. güzel sayılmazdı ben onun için iyi bile sayılırdım. bir gün sakarya merkezde gördüm kendisini, girdiği mağazalara baktım. sonra giyimine baktım. son derece gösterişsiz. bakın böyle şeylere önem vermediğimi başta söyledim. efendi olması bana yeterdi. harika bir şeydi bu. 4- 5 gün önce tanıyor olabileceğin kişilerde çıktı bu kız. profiline baktım, beğenilerine baktım. bershka'yı zara'yı lacoste'u beğenmiş. rock yıldızlarını beğenmiş. itiraf sayfalarını beğenmiş. bana facebook'un çağımızın vebası olduğunu söylemeyin lütfen. bence harika bir site. insanları uğraşmadan tanımak. paha biçilemez.
ortaya çıktığından itibaren dünyayı sarsan bir sitedir. yani hayata boydan boya yeni bir tarz kattı bu sosyal site. işin diğer bir yanı da şu son zamanlarda popüler olan " yer bildirimi " ... herkeste birer iphone bi kafeye gidilir çaylar içilir fotoğraflar çekilir yer bildirimi yapılır ve üste yazılır " arkadaşlarla mekanda çay içerkene ... "
habire yeni güncellemeler yaparak neyin peşindeler. zaten en dandik haliyle bile bir ton insan tarafından, kız kaldırma amaçlı kullanılacaktır.
bunu çıkaranın ebesini sikeyim ben emi.

az önce bir şiir paylaştım kafam bozuk. biri hemen sazan gibi atladı kimin şiiri gibisinden. diğeri özel mesaj.

ulan durun iki dakika yalnız kalayım. okuyun geçin.
mahallede eline top vermekten çekindiğiniz kişlerin burası benim profilim akıllı olacaksın dediği yerdir. yazık yazık.
yeni tanışılan bir çok hatun kişilerin sorduğu sorulardan birisidir, ama cevap net tir, facebook hesabım yok.

+ facebook adresini ver
- facebook kullanmıyorum
+ aa ilginç neden ?
- boş ver de, ben geliyorum, denilip bir daha gelinmemiştir.
bagimlilik yapan ve insanlari sosyallikten assosyallige goturen yol , oyle facebook degistirmedikleri hayat olsnlar var iclerinde .
Hala anlamış değilim. Durumu şöyle izah edeyim. Ben ve kuzenimin tanıdığı bir arkadaş var. Bende ekli değil ama kuzende ekli bana gösterecek çocuk Face de sanki bi kıvanç gerçekte gör yüzüne bakmazsın. insanları dış görünüşleriyle yargılamam ama Birden şok oldum.
aynı şekilde okuldan bir arkadaş , cocuğun paçalarından asosyallik damlıyor facede bin küsür arkadası var. Lan okulda yanında iki kişi yok. Bir şey sor bilmez ama facede tartısmalarda en bası cekiyor niye cünkü gugıl amca var.
insanların hayatına iyide iyiye işlemiştir ,ortalık onunla yatıp onunla kalkan tiplerle doludur . psikolojik sorunlara yol açan yapay sosyalleştiricidir kısacası.
bu aralar pek bir mavi.
yeni görünüme geçmiş, tasarım ve sekmelerin yerini ve simgelerini değiştirmiştir. sol kısımdaki bir bara taşınmış sekmeler.

herkeste görünmüyor şimdilik...
An itibariyle buyuk bir aciga sahip sosyal paylasim sitesi. Kucuk bir dongu islemi ile alinmayacak hesap yok. 10 saniyede bir facebook hesabi calinabiliyor.
2 senedir dondurduğum hesabımı an itibari ile açmış bulunduğum sosyal medya mecralarından...

hamiş: eskisi kadar ilgilenir miyim? sanmam

peki tekrar hesabımı dondurur muyum? her an var böyle bir ihtimal...
sadece ben mi giremiyorum yoksa olaylarla alakası var mı merak ettiğim?
erişimi engellenmiştir. faşizme bakınız. uyanınız.
erişemediğim sitedir. sadece facebooka erişememek değil twittirede erişemiyorum, imleç öyle dönüp duruyor.
aşırı bir yoğunluk var giriliyor ama işlem yapılması uzun sürüyor.
hükümet erişimi engellemiş bulunmakta. ara programlar kullanilmasi tavsiye edilir.
an itibari ile erişim tam engellenmese bile kısıtlanmıştır.sayfa arada bir açılıyor onda da hiçbir şey yapılmıyor.

çok yoğun o yüzden yavaş diyenler, 70 milyon olarak tuvalette bile bağlıyız facebook a o zaman yavaşlama olmadı da şimdi mi oldu?

erşim kısıtlaması yokmuş gibi davrananlar hiç kusura bakmasınlar satılmış yalaka köpeklerdir.
kapatıldı lan bildiğin. twitter da gitti demin. sikerim lan böyle işi.
bağlantı yoktur efendim.
ISP den farklı IP kollarından çıkışlarda ulaşım sağlanamıyor.
yurt dışı çıkışları engellenmiş.
© copyright 2005 - 2026