bugün

/231
böyle giderse 00.30 gibi biticek. 10 dakika dizi 10 dakika reklam şeklinde yayınlıyor şu anda show tv, yapmayın ayıptır bi güzel iş yapıyosunuz sıçmayın içine..***
birçok dizi gibi, bir saat özet yayınlamasa daha bi güzel olacak kendisi.

(bkz: türk dizilerindeki özetin yeri ve önemi)
orda bi ramiz dayı var, şirin dede gibi gandalf gibi her yerde ortaya çıkıp felsefe yapıyor, komik oluyo. kazık gibi adamlara ne dersi veriyosun.
ramiz dayı karakterinin arka fonda okduugu şiirleri ezberden okudugunu düşünmüştüm hep meğer adam kitaptan okuyormuş lan . nasıl inandırdıysam kendimi bi garip oldum allama.
adı ezel olup, "ne zamandan beri.." ile başlayan sorulara "ezelden beri!" cevabını cuk diye oturtarak hem adının hem de kelimenin anlamının hakkını veren dizi oyuncusudur.
bir izleyici olarak tüm donanımımla hazır ve nazırım.
bazı salakların izlemeden bok attığı dizi.
ha bende izlemeden etraftan duyduklarımı satardım dizi boktan, çalıntı diye.
ama işte cahil işi bu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma işidir.
ee izledik diziyi, tükürdüğümüzü fersah fersah yaladık.
ezel denen dizi oyuncu kadrosu olsun, oyunculuklar olsun, senaryo olsun ve özellikle ters köşeye yatırmalar ile son zamanların en iyi türk dizisidir.
hatta abartısız bir çok yabancı diziden bile kalitedir.
kurtlar vadisini bilemeyecem ama kurtlar vadisi pusu bu dizi yanında anaokul piyesi gibi kalır.
lan neydi o 10.bölümdeki dayının terso yatırdığı bölüm.
böyle bi dumur, böyle bi göt olma hangi dizide var lan.

(bkz: noluyoooo lan) *
şu hayatta istese bi ramiz dayıya bi de kewella veririm ha.
(bkz: ibne olmadan önceki son sözler)
edit:imla
yüz değiştirme ve altı dolu özlü sözler içeren dayı karakteri kurtlar vedisi konseptinden çalıntı dizi. senaryo ve işleniş olarak çok methediyorlar ayrı zira ben hiç seyretmedim ama konunun ana çıkış noktaları araklama. kurtlar vadisinde ali polat olur, ezelde ömer, ezel. kurtlar vadisinde konuşan duran emmi, ezelde olur ramiz dayı bu furya da böyle döner.
bu diziyi arka sokaklarla karşılaştırmak, kartuş ile krem peyniri karşılaştırmaya benzer. bak ne kadar alakasız oldu.
türk yapımı olduğunu sonunda kanıtlamış dizidir.

13. bölümde; tefo ve ali araba ile geri vites kaçarken, üzerlerine beş ayrı silahtan kurşun yağıyordur.
lakin bu kurşunlardan bir tanesi bile arabaya isabet etmemiştir.
araba gıcır gıcırdır. tertemizdir. bayandan ikinci eldir.

13. bölümde; tefo, istanbul'un bir varoş mahallesinde kız kardeşini öldürür.
peki biraz flashback olalım *;
tefo'nun ezel'in adamı olduğu anlaşıldığı bölümde şöyle bir olay yaşanmıştı;
tefo hapisten çıkar ve ezel'in elini öpmek ister.
sound ta ramiz dayının sesi vardır ve şöyle diyordur.
''bu adama iyi bak yeğen! bunun memlekette kanlıları var!''

eee ramiz dayı noldu?
kanlıları var dedin. adam kan davası gütmemiş ki, namus cinayeti işlemiş.
memlekette dedin, mekan istanbul çıktı.

(bkz: bu olmadı yeğen)
salih kalyon üstadın çekip çevirdiği dizi. bir de tuncel kürtiz var tabi, gerisi yalan. bir de iyice sulu göze bağlayan ezel/ömer var. hiç sormayın onu. eski bir arkadaş ne de olsa.

edit: ha bi de cengiz var. o'da ezel gibi iki kişilikli.
Biz Türk insanının,hazmedemediği 'ihanet' bazlı konusu olan ve çok sevdiğimiz 'intikam' sonucu doğan,senaryosu son derece klişe fakat bir o kadar da güzel olan dizi.Pazartesi günü 20:00'da
hala izleyenlerin olduğunu bilmek iç açıcı doğrusu. lan ne seneryo var ne bir oyunculuk. gizli eşcinsellerin sırf kenan'ı izlemek için bahane uydurduğu, iki reklam arasına yerleştirilen zaman öldürgeçi şey.
14. bolum fragmanı ile '' vaay babanun kemugune '' dedirtti evet.ama dayı şeyapar ya, çok takılmamak lazım.
aylardır facebookta olsun, sözlükte olsun hatta bir çok köşe yazarının yazısında olsun görüp görüp merak ettiğim ama facede falan zırt pırt ezel videoları, replikleri ve hayran olma aktivitelerinden sonra tiksinmeye başlayıp " sokarım ezeline " deyip izlememe moduna girmiş idim.

lakin facede hiç ummaığım ve dizi/film bakımında epeyce kalite olan ve defalarca * krtik yapıp, birbirimize dizi önerdiğimiz bir arkadaşıda ezel hayranı olduğunu görünce dumur oldum.
lan dedim sen de mi brütüs.
neyse adam bik bik abi izle falan dedi.
konu intikamda deyince zaten aldım gazı.

an itibari ile 5.bölümü devirmiş biri olarak ve 5.bölüme göre söyleyecek olursak, 10 numara bir dizi olmuş.
özellikle 5.bölümde ters köşelere yatırması, flashbackler ile lost havası katması tadından yenmez idi.

dizi oyunculuk olarak, ilerleyiş olarak, çekim olarak kalite.
heleki türk dizilerinde pek fazla kullanılmayan şu flashback muhabeti ile güzel bir yenilik katmış.
ancak 6.bölüm fragmanına şimdi baktımda dizi acayip hızlı ilerlemiş.
nerede ise her bok ortaya çıkma arefesinde.
umarım ilerleyen bölümlerde gelen ratinglerin etkisi ile boka sarmaz dizi. * *
ha bu arada kurtlar vadisi pusu bokumu yesin.
vadi bu boktan mevzular ile, akp yalakası yörüngesinde giderse 3 vakte kadar acayip kan kaybeder.
demedi demeyin.
aslında ben showtv yerinde olsam çakallık yapar perşembe günleri ezel'in tekrarını koyardım.
lan lan sesimi showtv.
14.bölümü türk televizyon tarihinde yayınlanmış olan en aksiyon içerikli bölüm olacak olan dizi.
aklıma bir dörtlüğün gelmesine sebep olan dizidir.

ezelin sırlarını ne sen bilirsin ne de ben
bu muammalı harfi ne sen çözebirsin ne de ben
perde ardında br sen ve ben dedikodusu var amma
perde kalktın mı ne sen kalırsın ne de ben
(bkz: ömer hayyam)
14. bölüm fragmanını izlemek isteyenler için gelsin;

http://www.dailymotion.co...y-11-ocak-2010_shortfilms
ay yapımı tarafından yapılan film reytingleriyle ortalıgı dağıtmakta ramiz dayısıyla ekol olmaktadır.
çok övülen dizi. izlemek istiyorum ama nedense beni sarmıyor. böyle giderse 10 yıl çekerler bu diziyi.
Monte Cristo Kontu'nun yerli uyarlaması dizi.
film ve dizi izleme aliskanligini kücük yaslardan degil de 20'li yaslara girdikten sonra edinmis veya edinmeye calisan kisilerce agizlarinin sulari akarak takip edilen, hastasi olunan ama aslinda hic bir boka benzemeyen kalitesiz bir sey.

türk halkinin beynini yikamak ve saatlerce insanlari televizyon basinda mahkum etmek icin kullanilan en kisa ve akabinde kalitesiz yollardan sadece birisi.

ask ve intikam alma konusunu basariyla islemis sayisizca yapim izlemis bir kisi icin bir sey ifade edemeyen dizi.

biz de biliyoruz evet kenan imirzalioglu basarili bir aktör, evet tuncay kurtiz basarili bir aktör ama dizi boktan ben ne yapabilirim!
---spoiler---
13.bölümünü dün izlediğim dizidir. bence en iyi bölümlerinden biri olmuş. gerçekten de izleyiciyi bir oraya bir buraya sürükleyen bir bölüm. bir çok adatmaca, oyun içinde oyun vardı. bir çok güzel sahne vardı. oyunculuklar iyiydi ama bu bölümde tefo zirve yaptı bu hususta. özellikle bu çocuğun bakışlarına hastayım. konuşması çok etkileyici değil ramiz dayı ya da ali kadar ama bakışları delici oluyor. ki karakter olarak tefo herkesi bitirebilecek güce sahip. anlık bir satış herşeyi ortaya dökebilir ki bölümün sonunda ezel de buna değindi biraz. ayrıca bu bölüm tefonun da merkezde olduğu ve topone olduğu bölüm oldu. yalnız anlamadığım şey kamilin yattığı yerin önünde ezel ve ramiz dayı muhabbet ederken, tefo dayınınn işareti ile durduktan sonra niye şebneim sorusuna "benden konuşuyorlar" diye heyecanlı bir cevap verdi. sanki aha da yakalandım der gibi.

ali-ramiz dayı kapışması (tabi ne kadar kapışma denebilirse buna. haksız rekabet sonuçta) her zaman ki gibi çok güzeldi. genelde restoran sahnesinden bahsedilmiş ama ben trendeki telefon konuşmasına bittim. gerçektende insan karmaşa yaşıyor. bir ali ölmesin diyorsunuz ama dayı ömere atıfta bulunup konuşunca "gebersin" diyorsunuz. herşeyin ramiz dayının planı çıkması da ayrı bir kafa karıştırıcı unsur tabi.

bu bölümde serdarın diziye aktif olarak dahil olması da gelecek bölümlerde ali-cengiz-eyşan hattını güçlendirecektir ama ramiz dayının jacob tadında planlar yapması onları ümitsiz vaka yapıyor. gerçi serdar-ramiz dayı kapışmasında serdarı da küçümsememek lazım. o da çok zeki bir karakter bence. yine de bol atraksiyonlu bölümler izleyeceğimizi tahmin ediyorum.
---spoiler---

"en mutlu an, ölüme en kolay gidilecek andır, ötesi yoktur. asıl koyan, en ümitli olduğun anda ölmektir."

sonuç olarak bu bölüm herşeyiyle dizinin zirve yaptığı bölüm oldu diyebilirim. umarım bu çıta çok düşmez sonraki bölümlerde.

not : bu arada şebnemi unutmuşum. her yerinden öpüyorum seni şebnem. bir de "bi sus" şebnem! gel benle konuş!
cansu dere rocky ye benziyor valla da benziyor billa da benziyor..
© copyright 2005 - 2026