bugün

yerel adı farklı olan fakat 1865 yılında bölgenin sömürgesini elinde tutan dönemin ingiliz kadastro müdürü george everest'in isminin konulması için halefi tarafından verilen önerinin kabul edilmesiyle everest olarak anılmaya başlanmış dünyanın en yüksek noktası. ticari bir uçağın seyir irtifası olan 10.000 metreye yakın yüksekliğiyle dünyanın çatısı olarak adlandırılır.
mükemmel bir film. nefes aldırmıyor. çok başarılı.
çok başarılı bir doğa ile mücadele filmi. insanı atmosferine daha ilk dakikada dahil ediyor. 8/10.
Film muhteşem değil ancak izlenmeyi hakediyor.o dağ görüntüleri çok güzel daha çok para harcayıp bir başyapıt çıkarabilirlerdi. Sinemadan çıktıktan sonra pişmanlık hissetmiyorsun.
izlenmeli ama kesinlikle değil.
başyapıt sayılabilecek bir film olmaktan uzak olsa da fena değildi diyelim işte eh işte diyelim ne diyelim ki...
zirve sahneleri guzel film. fragmanindan anlasilacagi kadariyla.
Belgesel tadında diye izlemek istediğim halde sinemaya gidip de izlemeyecegim film.

vertical limit gibi bir film olmasını beklerdim. Dağ ve dağcılık konulu çok film yok. Bu film bir dönemec olabilirdi ama fırsatı kaçırdı sanırım.
doğayı konu alan bir filmde, daha çok doğasal görsel olması gerekiyordu. dağları taşları daha çok göstermeleri gerekiyordu, himalaya'nın eteklerinin doğal güzelliklerinden görsel olarak çok az yararlanılmamış bu filmde. ama genede oyunculukların iyi olması, yaşanmış bir olayın beyaz perdeye aktarılıyor olması filmi izlenir kılıyor.
Bok gibi film. Ozel ilginiz yoksa dagciliga falan izlemeyin.
imax izleyin diye tuttutran iki köşe yazarına denk gelince kız arkadaşımlarımdan birini alıp zorlu centerın yolunu tuttum. film esnasında içmek için kızın çantasına 3 kutu bira ile bi paket cips sıkıştırdım. amerikan filmlerinden ancak alkollüyken haz alabiliyorum. filmden çok iyi anladığımdan değil. ben ağır film insanıyım. aksiyonu ve bol kamerayı sevmem. muhtemelen zayıf hafızamdan dolayı bu şekilde adaptasyona uğradım. o yuzden az oyuncu az ama uzun sahneler idealdir benim için. her neyse film başlamadan imex teknolojisin tanıtımları vardı ki filmin hiçbir sahnsi bu tanıtımlardaki teknolojiye yakın değildi. 3d teknolojisi zaten hala oturmuş bişey değil. bulanık hallerini bilirim ben. odak noktası dışındaki alan bulanıktı ilk filmlerde. şimdi o geçmiş ama şimdi de gözlük hafif yanken bile inceden bi bulanıklaşma oluyor. filmin ikinci yarısına yakın farkettim bunu. bu tarz netlik sıkıntıları baş ağrısına yol açar ki bu konuda çok fazla şikayet vardır 3d filmden çıkanlardan. nitekim ilk yarıyı omzuma kafasını koyarak izleyen kız arkadaşımın da benzer tepkileri olmuştu. bu vesileyle bilmeyenlere belirtmiş olduk. filme gelince, tipik "bu film gerçek hikayeye dayanmaktadır" filmlerinden. kahramanların özet hayatlarıyla başlıyor. zaman zaman feedbacklerle desteklemişler. güzel manzara fln çok fazla yok. bilgisayar efektleri hissedilir boyutta. gerilim maceradan daha çok dram ağırlıklı. ben şahsen ilk yarının sonlarına doğru gözyaşlarımı silmek durumunda kaldım. neyse efendim film üzerinde çok konuşulcak herhangi özelliğe sahip değil. stantdart. puanım on üzerinden altı.
yaşanan olaylar filmde son derece yalın, dikey limit tarzı abartılı kurgu sahneler olmadan, gerçeğe yakın şekliyle olduğu gibi aktarılmış. aksini yapmak da olayın mağdurlarına saygısızlık olabilirdi sanırım. film yer yer çok geriyor ama o da manzaranın ve olayların doğal bir sonucu. bazı sahnelerde yerinizden sıçrayabilirsiniz. filmden dikey limit etkisi beklemeyin, hem aksiyon hem de dram yönü oldukça ağır basan bir film.
ayrıca önceden bu olayla ilgili bir belgesel izleyin veya bişeyler okuyun. karakterleri bilerek izleyin. ben özellikle Anatoli Boukreev karakterini severim.
filmde ,biz türklerde de bolca bulunan, bana bir şey olmaz egosunun sonuçları da bolca bulunuyor. benzer bir filmden bir repliği hatırladım izlerken; dünyada bazı yerler insan için yaratılmamıştır. evlerden ırak.
1996 yılında everest dağına tırmanan bir grup dağcının dağın zirvesine çıktıktan sonra iniş esnasında gerçekleşen olayları anlatan gerçeğe dayalı film. filmin sürükleyici olduğunu söyleyemem; sizi etkileyecek bir yanı da yok. diğer dağcı filmlerinin gerisinde; bir dikey limit ya da kuzey yamacı değil. filme on üzerinden altı veriyorum.
fikir çok iyi, oyunculuklar çok güzel tamam ama hani hocam yönetmen? gram etkisi olmaz mı bir yönetmenin türk dizisi çeker gibi film mi çekilir arkadaş. bi de online olarak izleyip de alt yazı konusunda da sıçınca gram tat alamadığım film. çeviri önemli hacı. dikkat edin derim. 720p sitesinden falan sakın izlemeyin yani.
Çekimler çok iyi yanlız film çok kopuk. Bazı yerleri kesip atmışlar sanki.
dağcı mezarı olarak adlandırılabilecek dağ.

iki yüzden fazla ceset barındırır.
Tırmanmanın bilmem kaç bin ABD doları olduğu dağ.
(bkz: insan gerçekten hayret ediyor)
üslubu biraz farklı bir dağcılık filmi. vertical limit gibi olaya ful adrenalin damarından girmemekle birlikte, sonlara doğru yine de epeyce heyecan yaşatıyor. burada olay, dağcılığın kör gözüne macera değil, tamamen bir hazırlık, tedariklilik ve ince hesap olayı olduğudur. nitekim film boyunca rob'ın tek tek elemanlarla nasıl alakadar olduğunu, daha fazla yukarı gidemeyeceğini hissettiklerini ısrarla dinlendirmesini veya geri yollamasını dikkatle izlemek lazım. tabii yine de bu yaklaşım delinince neler olduğu da filmde net görülüyor. kamp müdürü rolündeki abla da (bkz: emily watson) mimikleriyle resmen döktürmüş, en iyi yardımcı kadın oyuncu oscar adaylığını hak etmiş bence (vakti zamanında nasıl 2 kez oscar adaylığı olduğunu da anlayabiliyoruz). bu film bana işin ön hazırlık ve hesap kitap boyutunu hakkıyla yerine getirdiği için hedefine ulaşabilen bir kaşifi ziyadesiyle hatırlattı:

(bkz: roald amundsen)
izlerken nefes almak için iki kez ara verip dışarı çıktığım film. Morardim amk oksijensizlikten.
Mars'taki dağ kadar olmasada yüksektir.
Everest parkurundaki 5200 metre yükseklikte bulunan ilk kamp alanına kurulan baz istasyonu sayesinde tüm Everest tırmanışı esnasında cep telefonunuz çeker. isveç merkezli mobil operatör firması TeliaSonera'nın sahip olduğu Ncell (Nepal'in Mobil Operatörü) kurmuş baz istasyonunu.
Alim dağı. Evet.
Bir zaman sonra göreceğim yurt. Evet.
everest bilindiğinin dünyanın en yüksek dağı değildir. dünyanın en yüksek dağı hawai adalarındaki mauna kea dağıdır. bu dağın deniz yüzeyi üzerinde görünen kısmının yüksekliği 4207 metredir, ancak deniz tabanından itibaren yüksekliği 10100 metredir. su altında 5893 metresi daha vardır.

everest ise 8848 metredir.

http://www.bilimgenc.tubi...en-yuksek-dagi-hangisidir
Az once izledigim son dakikalarina dogru icimi burkmus film.
Yazik be.
izleyip etkisinde kaldığım bir film.