/13
ev kirasına ve harcamalarına ortak olan kişi.
bugün aradım kendisini. sesini duydum ve mutlu oldum. keşke yakınımda olsan. özledim...
yaklaşık 5 yıldır sinir hastası olmamın baş rollerinde oynayan kişicikler.
bir süre sonra konuşmadan hatta bakışmadan iletişim kurmaya başladığınız insan olur kendisi.
kayserili tutumluluğuna sahip olan bünyedir kendisi.
siz kahvaltı ve yemek hazırlamadan yemek yemeyendir.

hazırcıdır.
Sürekli gelir şu müziğin sesini kıs der.
gece müziğin sesini kıs diye mesaj atan türleri de vardır bunun.
Alarmınız çalar ve duymazsanız sizi yan odadan arayarak alarmınızı kapatmanızı ister.
herkesin kendisi hakkında dertli olduğu insanlardır.
bulan var bulamayan var kardeşim bu kadar da eleştirmeyin.
kafa denginizse sorun yaşamayacağınız kişidir.
yemeğin içine o kadar tuz atar ki, yemek nenemin turşusuna döner.
yemeğin içine tuz attırmayanı da başka bi beladır. hayır güzel kardeşim pilav ve makarna gibi yemeklere sonradan tuz atılmıyor ki.
Bursa şehir merkezine yakın bir noktada aradığım kişiye ev arkadaşı denir. mesela santral garaj veya yakın çevrelerde olabilir. kira ve tüm masraflara ortak olmak ; ev arkadaşı olmak demektir.
(bkz: anladın sen)
(bkz: ev arkadaşının nefret edilen huyları/#18334446)
bazen oldukca serefsiz. bi kac saat sonra iktisat butum oldugunu bildikleri halde sarki makara modundalar. o degil de bi sey de diyemiyosun sovdugunle kaliyosun.
Her boka karışan atlayan bilgiclik taslayip bi halt bilmezlerdendir.
Yüzüne karşı söylesen bile şakayla karışık söylüyorsun hatalarını ama o yinede bildiği yoldan devam ediyor. Yapıyor yapçaklarını. Atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun sonuçta.
ya can yoldaşı, ya orospu evladı. ortası yok.
dağınık ve uyumsuzsa adamı çileden çıkartır.
iyi seçilmez ise hayatınızı karartabilir.
- lan bende anahtar yok hacı sende var mı?
-var var rahat ol kapat...
Akabinde üç saat sonra gece birde yan dairenin dışarı bıraktığı çöpteki pet şişeyle kapının ırzına geçmeye çalışılır. O günden sonra biri rahat ol diyince boğazlayasım gelir.
Feci halde abraham lincoln'e benzeyen bir adetiyle ayni evi paylastigim kisidir. insan abraham lincoln'e benzer mi lan.
(bkz: abraham lincoln)
şiddetli geçimsizlik sonucu evden ayrılırken kalan eşyalarını da alması için aramanız üzerine gelen, 'benim plastiğe mi ihtiyacım vardı beni aradın' cümlesini kurduktan sonra evdeki damacanayı bile alıp götüren trajikomik insandır.
kesinlikle istemediğim ama çok da büyük konuşmamak gereken kişi sanırım.
© copyright 2005 - 2026