bugün

yazmaya başlanması en zor olan şey. hele introduction yazması...
onun yerine sözlükte takılınılır, pişman olunulur ama bu hiçbirşeyi değiştirmez. bu essayin yarın teslim edilmesi gerekiyordur ve saat hali hazırda gece 1.30 dur. yazılacak konu da tam öğrenilmemiştir. 6 sayfa onu okmak , anlamak , ve sonra da yazmak gereklidir. hay a.q dur
ing makale.
ing kompozisyon, makale, deneme ya da artik her ne bokumsa. gote girdigi kesin. hayir insanin icinden gelerek yazdigi yaziya diyecek lafim yok, ama boyle gerizekali gerizekali kurallar getirip, surayi soyle yazacaksin, sonra sunlari yazmayacaksin, yok giristeki cumlen soyle olacak, soyle yanit vereceksin diyen dunyanin en gereksiz iskencesine donusen salaklik. sana ne ulan istedigim gibi dusunup, istedigim gibi yazarim her boka gereksiz kurallar koymak zorunda misin? amina koyim sonra da 'yok insanlar okumuyo, insanlar yazmiyo' diye sacmalama. hele bi de bolumunuz yazi yazmayi gerektiren bir bolum degilse insan iyice nefret ediyo. bi de yok referans sayfasiydi yok mla apa..allah belasini versin. gencligimi curuttu.
En kötü tarafı bilgisayarda yazmak mecburiyetidir. Bilgisayar kullanmayı internete girmek dışında sevmiyorum. Başına oturunca da yaptığım tek şey gazete okuyup, sözlüğe yazmak oluyor. Tabi hiçbir essay zamanında yetişmiyor bu durumda. Sözün kısası essay demek, geciktirmek demektir.
off-topic olmamak için ot gibi düşünmek gerekir yazarken. yoksa olmuyor amk, konular arasında dans ediyorum. insanların kişiliğinden girip rölativiteden falan çıkıyorum.
essay yazarken öncelikle bir outline oluşturulmalıdır, bu; bize üniversite yıllarımız boyunca hemen hergün başımıza dert olan bu canavarla başetmemizi sağlayacak hediyedir. outline ı bir taslak gibi düşünebilirsiniz ki öyledir. general statement cümlesi; genel bir cümle yazılır.
justification yapılır; özellikle üzerinde durucağınız şeydir bu, ve bunu üç ana örnekle destekleriz; bu bizim intromuzdur.
sırada bu üç ana örneğimiz var ki herbiri bir paragraf oluşturucaktır, her bir örnek için bir topic sentence ve üç ayrıntı kullanırız.
conclusion; justification tekrar edilir, bunu genel cümleye kendi yaklaşımınız olarak düşünebilirsiniz... üç ana örnek tekrar edilir.
ne gerek var ki bu taslağa diyebilirsiniz; ben demiştim fakat haftada en az iki essay yazan biri olarak; bunun hayatımı kolaylaştırdığını söylemeliyim...
intihar sebebi.
bilkentli öğrencilerin yaza yaza bitiremedikleri metinler. (bkz: bu ne bohem ya)
opinion essay de var eklemek lazım. Hazırlıkta insanların anasını ağlayan bir olaydır bu essay.
üniversite hayatında mütemadiyen her ders için yazılan kompozisyon.* gerekli gereksiz her konu için, hadi bakalım ne düşündün yaz da göreyim ama times new roman, 12 punto, çift satır aralığı, en az 1000 karakter vs. şeklinde olmazsa olmazları olan, size işkence gibi gelen yazı.
mühendislik öğrencisine bile yazdırılan çin işkencesi. yahu mühendis adam ne anlar yazı yazmaktan denilesi eylem. bir de sadece essay yazdırılan ders vardır ki cehennem azabıdır.
tanım: ot için bok için yazdırılan makale.
ayrıca ing deneme. itü ingilizce hazırlıkta nasıl yazıldığı uzun süre öğretilir ve yeterlilik sınavında çıkar.
eğer bilkent üniversitesi'nde öğrenciyseniz, bölümde olmanız hiç bir şeyi değiştirmez. çünkü essayler bilkent'te hiç bir zaman bitmez.*
akşamki kursum için yazmaya çalıştığım hede.

iyi kompozisyon yazan biri olarak, kafamdaki tasarladığım cümleleri ingilizceye çeviremeyip, asalak gibi cümleler kurmak zorunda kalmaktan edebi yeteneğimden soğuttu.
8 yıllık eğitimin siktiği nesillerin baş belasıdır. Üniversitede ileri ingilizce falan filan derslerinde sırf şu sikindirik olay için strese giren adamlar çok garibime giderdi. Arkadaş ingilizce işte yazıp çıkacaksın, iki üç kuralı iki üç kalıp sözcüğü, iki üç de konuyu sunma yöntemi var. Mesele zaten eğer ingilizce dersi için yazıyorsanız onları bildiğini kanıtlamak. yoksa o sikim sokum konular üzerine ingilizce anadili olan adama yaz desen senden daha kötü yazar.

Ama gençler de haklıydı, ingilizceyi ancak lisede gör, o da hiçbir şey anlama, üniversiteye gelince hangi okul olursa olsun sikindirik bir hazırlık sınıfından sonra uğraş uğraş dur.

Nerdee eski maarif kolejlerinin uzantısı olan Kolejler ve akabinde 7 yıllık anadolu liseleri nerdee şimdinin sikindirik çakma anadolu liseleri, hatta fen liseleri.