bugün
- hikayeyi devam ettir54
- mezoterapi12
- sokakta kavga teknikleri16
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak9
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak14
- geceleri uyutmayan dertler3
- yeni parti49
- nickten isim tahmini yapmak72
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası37
- pilot bir erkekle sevgili olmak12
- kaos show4
- arkadaşlar bakar mısınız28
- çekirge7
- sözlük yazarlarının saatleri10
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek3
- 31 yaş sendromu5
- gününüz nasıl geçti bakalım9
- abaddon2
- enteresan neden kavga yok6
- kavganın kazananı yoktur6
- üç harflilerden korkmak5
- tai lung26
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı14
- arkadaşlar iyi geceler4
- kürk giyen erkek6
- sözlükte polemiğe girmek istemeyen yazar7
- geceye bir şarkı bırak14
- tekne turu11
- uysaljakoben17
- 32 yaş sendromu3
- ev işlerinde eşine yardım eden erkek9
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri9
- köy evinde kahvaltı yapmak6
- bir yazarın zekasına hayran olmak8
- sigara 1000 tl olsa bile içerim4
- pişi olsa da yesek3
- kimse kalmamış lan sözlükte4
- türklerin islama göre yaşamaması5
- sedef adası4
- adalarda bisiklet sürmek4
- katates'in yanlışlıkla ismini yazması8
- şampuan8
- evreşe yollarını dar olmaması4
- flörtün ev adresinizi öğrenmesi3
- büyük filmlerden büyük replikler2
- çıplak ayakla hamam böceğine basmak3
- aradığınız hiçbir şeyi bulamadığınız büyük şehir3
- sapık olduğu için çaylak olan insan9
- islam medeniyeti diye bir şey yoktur8
- zetina dikiş makinası2
şarkıcı teoman'ın akrabası olan jandarma er zekeriya önge'yi öldüren kurşunun erdal eren'deki tabancadan değil de bir başka askerin tüfeğinden çıktığı kriminal incelemede belirlenmesine ve yaşı 18'den küçük olmasına karşın haksız yere idam edilmiş ve ölümsüzleşmiş 12 eylül kurbanlarından biridir.
17 yaşında veletten öteye gidemeyen zat.
böyle bi adam, gecenin tam on ikisi beklenerek daha çok eksi alma saikine malzeme olmuş ya ben daha hiçbir şey demiyorum.
dikkat çekecek daha soyut şeyler bulsanız sevgili troller. yazık be.
bu entry fena halde üstteki entryi refere etmektedir.
kolpadan tanıma gelirsek: cem garipoğluların yaşları küçültülüp hayata dönmeleri sağlanırken böyle adamların yaşı büyültülüp salandırıldılar iplerde. işte böyle bir ülkede yaşamış yitik bir çocuk.
dikkat çekecek daha soyut şeyler bulsanız sevgili troller. yazık be.
bu entry fena halde üstteki entryi refere etmektedir.
kolpadan tanıma gelirsek: cem garipoğluların yaşları küçültülüp hayata dönmeleri sağlanırken böyle adamların yaşı büyültülüp salandırıldılar iplerde. işte böyle bir ülkede yaşamış yitik bir çocuk.
öldürmek için yaşı büyütülmüş çocuk. aklınız alıyor mu? bir çocuğu asmak, bir çocuğu asmak için özel çaba göstermek!
yaptığı, yapmadığı değil mevzu, uyanın, görüşünün bir önemi yok. bir çocuğu asmaktır mevzu ve asılmıştır.
içine tükürdüğüm 12 eylül adaletinin eseridir, hani yargılayacaklardı lan 12 eylülü, n'oldu o "yetmez ama evet" oylarına? aklınıza sıçayım...
yıllar sonrasında edit: hala eksileyenler var sağolsunlar. bir kez daha yazayım, erdal eren asıldığında "çocuk"tur. siyasi görüşünün hiçbir önemi yok, çocuktur. çocukları asmayı düşünebiliyor musunuz? içinizi acıtmıyor mu? bunu vicdanınıza yedirebiliyorsanız eksileyin olabildiğince, ama üzülüyorum, umurumda, görmezden gelemiyorum, bilesiniz...
yaptığı, yapmadığı değil mevzu, uyanın, görüşünün bir önemi yok. bir çocuğu asmaktır mevzu ve asılmıştır.
içine tükürdüğüm 12 eylül adaletinin eseridir, hani yargılayacaklardı lan 12 eylülü, n'oldu o "yetmez ama evet" oylarına? aklınıza sıçayım...
yıllar sonrasında edit: hala eksileyenler var sağolsunlar. bir kez daha yazayım, erdal eren asıldığında "çocuk"tur. siyasi görüşünün hiçbir önemi yok, çocuktur. çocukları asmayı düşünebiliyor musunuz? içinizi acıtmıyor mu? bunu vicdanınıza yedirebiliyorsanız eksileyin olabildiğince, ama üzülüyorum, umurumda, görmezden gelemiyorum, bilesiniz...
korkusuz bir kahraman, asaletli bir delikanlı, daha 17sinde hayatın anlamını çözen, halkı ve görüşleri için canını verebilecek bir genç görmek isteyenlere en güzel örnektir o. 17sinde ölüme meydan okuyan koca bir yürektir o. savunduğu görüşler büyür, yayılır nesilden nesile.ama o hep 17sindedir işte..
adam jandarmaya ateş açıyor ve bir jandarma ölüyor sonra vay efendim beni niye asıyorsunuz asmıyalım da besleyelim mi ?
o 17 yasında kocaman yüreği, inancı, davası ,umudu ile benim abim, yoldaşımdı. Seni sevgi ile anıyorum
darbeden akan en masum kan..
Erdal Eren,Kardeşim
rüzgarlara adını yazdım
yapraklar uğuldar şimdi
geceye yıldız çaldım
gözlerin parlar şimdi
acını yüreğime kazdım
ağıtlar susar şimdi
Erdal Eren,yiğit kardeşim
susuşuna yağmur
düşlerine güller yağsın
dağlar son sözlerinle
uçurumlar gülüşünle yankılansın
güneşli bakışların
ülkemin şafaklarına kalsın
Erdal Eren,güzel kardeşim
bir halkı astılar bir sabah
ölümü geçirirken senin boynuna
generaller küçüldü sen büyüdün
yarınların özgürlüğü adına
küçük yaşta büyük ölümle öldün
yaşasaydın ağabey diyecektim sana
Erdal Eren,ölümsüz kardeşim
Celal Kabadayı
rüzgarlara adını yazdım
yapraklar uğuldar şimdi
geceye yıldız çaldım
gözlerin parlar şimdi
acını yüreğime kazdım
ağıtlar susar şimdi
Erdal Eren,yiğit kardeşim
susuşuna yağmur
düşlerine güller yağsın
dağlar son sözlerinle
uçurumlar gülüşünle yankılansın
güneşli bakışların
ülkemin şafaklarına kalsın
Erdal Eren,güzel kardeşim
bir halkı astılar bir sabah
ölümü geçirirken senin boynuna
generaller küçüldü sen büyüdün
yarınların özgürlüğü adına
küçük yaşta büyük ölümle öldün
yaşasaydın ağabey diyecektim sana
Erdal Eren,ölümsüz kardeşim
Celal Kabadayı
jandarma erini kendisinin öldürmediği kanıtlanmasına rağmen hala "askeri şehit etti" denilen, haketmediği halde özel yasayla yaşı büyütülüp asılan devrimci.
insan düşündükçe umutsuzluğa kapılıyor.
bir de kendisine terörist deniliyor. demoktarik mücadele içerisinde bulunan herkese terörist gözüyle bakılan bir ülkede bu ithamı üzülerek doğal karşıyorum. ama bunu diyenleri terör kelimesi üzerine bir daha düşünmeye davet ediyorum.
biz kenan evren ne zaman hesap verecek diye beklerken, bakıyoruz ki aramızda onlarca kenan evren var. asmayalım da besleyelim mi diye soruyorlar. siz zaten besliyorsunuz yıllardır, içinizdeki nefreti besleyip büyütüyorsunuz diyorum onlara da.
insan düşündükçe umutsuzluğa kapılıyor.
bir de kendisine terörist deniliyor. demoktarik mücadele içerisinde bulunan herkese terörist gözüyle bakılan bir ülkede bu ithamı üzülerek doğal karşıyorum. ama bunu diyenleri terör kelimesi üzerine bir daha düşünmeye davet ediyorum.
biz kenan evren ne zaman hesap verecek diye beklerken, bakıyoruz ki aramızda onlarca kenan evren var. asmayalım da besleyelim mi diye soruyorlar. siz zaten besliyorsunuz yıllardır, içinizdeki nefreti besleyip büyütüyorsunuz diyorum onlara da.
yaşı mahkemece büyütülüp asılan körpe delikanlı. şimdilerde cana kıyanların yaşını küçültüyor birileri!
(bkz: ogün samast)
(bkz: ogün samast)
Hayat tam gülümseyecekken vuruldu kapılar yüzüne!
Vuruluyor kapılar yüzümüze.
Bedenler ölüyor, düşünceler asılı kalıyor yüreğin en derininde...
ve asılı kaldı o çocuksu yürek, diğer yüreklere armağan...
Vuruluyor kapılar yüzümüze.
Bedenler ölüyor, düşünceler asılı kalıyor yüreğin en derininde...
ve asılı kaldı o çocuksu yürek, diğer yüreklere armağan...
adaletin sisteminin(!) ne kadar hızlı işleyebileceğini canıyla göstermiş, hep 17 yaşında kalacak masum.
17 yaşında ölümsüzlüğün sırrına vakıf olabilmiş kişi.
"Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez!"
V
"Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez!"
V
büyük yürekli küçük çocuk. benim kardeşim olarak kalacağı yaşta kanına girelen darbe kurbanı.
teoman daha onyedi şarkısını bu zat için yazmıştır.
masum bakışıyla her seferinde beni aglatan yürek.
katillerin, 17 sinde idam ettiği genç.
er zekeriya önge'nin kâtili.
"yok ben vurmadım, sadece ateş ettim" demiş... peh!
ipi haketmiş.
"yok ben vurmadım, sadece ateş ettim" demiş... peh!
ipi haketmiş.
yanlış şekilde değerlendirilen liseli.
"niçin çocuk asıldı ?" diye soruyorlar...
asıl soru, "niçin o liseli, beline silah takıp, asker üzerine sıkıyor?" dur.
haketmiştir.
pkk'dan ne farkı var ?
"niçin çocuk asıldı ?" diye soruyorlar...
asıl soru, "niçin o liseli, beline silah takıp, asker üzerine sıkıyor?" dur.
haketmiştir.
pkk'dan ne farkı var ?
erdal eren ''17 yaşında ölüp kahraman mı olunur yea'' diyen dallamalara en güzel cevaptır. suçu olmadığı halde sırf zevkine asılmıştır. 17 yaşındaydı ama 50 yaşındaki adamlardan daha yürekli, daha onurluydu. insan şimdiki adamları görünce asıl bunlar asılmalıymış diyor. boşuna ölmüş erdallar, denizler..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar