bugün
- osuruktan şiirler89
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- dolar isterse 100 olsun40
- victor osimhen20
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- g i l d e d l i l y28
- kapıma beyaz toros gelseydi eğer11
- kadınınızı çalıştırır mısınız14
- nasıl birisiniz15
- diamond bosphorus8
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- nah sana oy17
- kürtler8
- 185 ve üstü kadınların çok havalı olması8
- uludağ sözlük bakanlıkları3
- beybi leydi7
- velvet mi güzel g'i l d'e d l'i l y mi8
- kadın olmanın çok güzel bir şey olması6
- game of thrones taki kerhaneci16
- velvet48
- türk solcusu6
- simko320
- sözlüğün en düşük iq sahibi yazarları12
- gürcistan göçmenleri13
- yeni parti de bölünebilir10
- allah her şeyden çok tevhidi önemsiyor6
- tai lung mu güzel g'i l d'e d l'i l y mi6
- evde kalmış olan 24 yaşında kız5
- ısrarla ne iş yaptığını soran insanlar4
- güzel kızların mutsuz olması5
- anne2
- osimhen lukaku vlahovic salah5
- miras davası5
- dolar 100 tl mazot 100 tl13
- netanyahu'ya kırmızı bülten talebi10
- ankara6
- hiç çaylak olmamış yazar gizli eşcinseldir11
- iyi günler arkadaşlar nasibimi arıyorum12
- 195 boyunda 134 kilo minnoş kalpli erkek5
- sözlüğü bırakmaktan vazgeçmek12
- almancıları sevmemek11
- ölmedeyiz uludağ sözlük12
- arkadaşlar ben mi selena gomez mi5
- sevgilisinden yeni ayrılanlara tavsiyeler4
- öcalan isterse savunma bakanı olsun10
- kliniğe gittim klinikten geldim10
- erkek evi tek başına geçindirmek zorunda değildir6
- boşanma davası ne kadar sürer4
- fake sanılmaktan flört edememek3
Millet paraları götürmüş bizede ders diye izletiyolar amk.
görsel
görsel
''ask why'' sloganını kullanan ancak var olduğu süre boyunca kimsenin ''aga nereden geliyor bu değirmenin suyu?'' diye sormadığı ve sonunca 2 aralık 2001'de iflas başvurusu yaparak fiilen sona eren şirket.
yolsuzluğun dibine vurmuş, zamanında abd'nin büyük şirketlerinden. şirket yöneticileri bencillik yaparak büyük miktarda parayı ceplerine indirebilmiştir. tarihe "enron skandalı" olarak geçen yolsuzluk olayı sadece bir şirketin batışı değildi. bu şirkete yatırım yapanların, şirket bünyesinde çalışanların, bağımsız denetim kurumlarının ve finansal raporlamada güvenilirlğin batışıydı.
bu yolsuzluk sistemi şu şekilde işlemekteydi: şirket yöneticileri ve o zamanların en büyük 5 denetim kurumu arasında olan Arthur Andersen; şirket karını sürekli şişiriyordu. bu durum yöneticilerin işine geliyordu çünkü; kar üzerinden belli pay alan yönetim kademesi mutluydu, şirketin değeri borsada sürekli yükseliyordu, bağımsız denetim şirketi de bu yolsuzluktan yeterince nemalanıyordu. bu yolsuzluk çok büyük boyutlardaydı. şirketin karı son üç sende "yarım milyar dolar" artmıştı.
bu büyük yolsuzluk ortaya çıktıktan sonra enron şirketi; geçmişe dair finansal raporlarında düzenlemeye gitti ve ortaya çıkan sonuç korkutucuydu. 2001 yılındaki düzeltilmiş raporda şirketin öz sermayesi 1.2 milyar dolar azalmış olarak görüldü, net kar da 500 milyon dolar kadar azaldı. düzeltme işlemleri geçmiş yıllara da uygulandı. '97, '98, '99, '00 yıllarındaki veriler de düzeltilince; yolsuzluğun vahim durumu ortaya çıktı.
sonuç olarak dev(!) bir şirket battı, Arthur Andersen firması etkinliğini kaybetti ve piyasalarda muhasebe kayıtlarının güvenilirliği ve şeffaflığı endişeleri meydana geldi. bu olaydan sonra abd'de denetimle ilgili olan Sarbanes-Oxley Yasası yürülüğe girdi.
bu yolsuzluk sistemi şu şekilde işlemekteydi: şirket yöneticileri ve o zamanların en büyük 5 denetim kurumu arasında olan Arthur Andersen; şirket karını sürekli şişiriyordu. bu durum yöneticilerin işine geliyordu çünkü; kar üzerinden belli pay alan yönetim kademesi mutluydu, şirketin değeri borsada sürekli yükseliyordu, bağımsız denetim şirketi de bu yolsuzluktan yeterince nemalanıyordu. bu yolsuzluk çok büyük boyutlardaydı. şirketin karı son üç sende "yarım milyar dolar" artmıştı.
bu büyük yolsuzluk ortaya çıktıktan sonra enron şirketi; geçmişe dair finansal raporlarında düzenlemeye gitti ve ortaya çıkan sonuç korkutucuydu. 2001 yılındaki düzeltilmiş raporda şirketin öz sermayesi 1.2 milyar dolar azalmış olarak görüldü, net kar da 500 milyon dolar kadar azaldı. düzeltme işlemleri geçmiş yıllara da uygulandı. '97, '98, '99, '00 yıllarındaki veriler de düzeltilince; yolsuzluğun vahim durumu ortaya çıktı.
sonuç olarak dev(!) bir şirket battı, Arthur Andersen firması etkinliğini kaybetti ve piyasalarda muhasebe kayıtlarının güvenilirliği ve şeffaflığı endişeleri meydana geldi. bu olaydan sonra abd'de denetimle ilgili olan Sarbanes-Oxley Yasası yürülüğe girdi.
ask why* olan şirket sloganını benimsememiş çalışanlarının, şirketin gerek altın dönemini yaşarken, gerekse çöküşü esnasında büyük payı olan geçmişe mazi.
ayrıca,
(bkz: the smartest guys in the room)
(bkz: ask why asshole)
ayrıca,
(bkz: the smartest guys in the room)
(bkz: ask why asshole)
2002 yılında battıktan sonra playboy tarafından soyulan kadın çalışanlara sahip şirket.
ikinci watergate sayılabilir.
insanoğlu'nun en zayıf noktasıyla son bulan şirketti; şehvet! -çok asortik oldu, bu kadar abartılı değil öyküsü-
üst yönetim şirketi inceden inceden yerken, bunları denetleyen arthur andersen da 600 milyon $'cık kadar bunlara katkı sağlar. sonra şirketten kovulan üst düzey bir sekreter, kendisini tokmaklayanlardan intikam almak için birkaç kişiyi ele verir ve gerisi çorap söküğü gibi gelir.
üst yönetim şirketi inceden inceden yerken, bunları denetleyen arthur andersen da 600 milyon $'cık kadar bunlara katkı sağlar. sonra şirketten kovulan üst düzey bir sekreter, kendisini tokmaklayanlardan intikam almak için birkaç kişiyi ele verir ve gerisi çorap söküğü gibi gelir.
şirketin batmasından hemen önceki ceo su yıllık 132 milyon dolar maaşla çalışıyomuş. maaş demek bile garip geliyor insana.
şirketin batmasının temel sebebi şirketin iç tüzüğüdür. şirketin iç tüzüğünde ceo maaşını şirketin yıllık kar ından yuzde olarak alır yazıyor. tabi ceo suda devamlı şirketi yuksek kar larda gosterip nemalanınca olay bir yerden sonra patladı.
adına belgeseller yapılmış,tezler,kitaplar yazılmış ve yazılacak skandaldır.benzer bir olayı parmalat yapmıştır.
yimpaş ın amerika daki versiyonu...
arthur andersen'i batırmış, iflas ettirmiş, çökertmiş, ali kırca firma.
uluslararası denetim şirketi arthur andersen'in dünyadaki bütün popülaritesinin sonlanmasına yolaçan skandalın sebebi olan şirket
dünyaca ünlü dolandırıcı şirket. ntvde belgeseli yayınlanıyor, biraz baktım bişi anlamadım şirketi. hamuduyla götürmüşler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar