bugün

iletişim kurma, danışma, arada bir bağ kurma, karşılıklı fikir alışverişlerine bulunma, haber alıp verme işi.
işlenmiş,düzenlenmiş,ilişkilendirilmiş,anlam katılmış,alıcısında fark yaratan yeni etkilere zemin hazırlayan veridir.enformasyonda potansiyel bilgi gizlidir.eğer enformasyondaki veri sonuçlara çıkar yada anlam kazanırsa knowledge yani bilgi adını alır.
dilimizin ortasına koyulmuş bombadır. "bil-gi" sözcüğü ve kocaman tdk sözlüğü'nün dikkate alınması enformasyon sözcüğünü inatla kullanan yazarlara önerilir.
afet bölgelerinde valiliklerin kurduğu haberleşme masalarına verilen ad.
devrimini batı'nın yaklaşık bir 15-20 sene önce yaptığı hede. bizimkiler daha endüstri devrimini tamamlayamamıştır o ayrı.
tek yönlü bilgi aktarımıdır. Çift yönlüsü "iletişim" oluyor.
Her türlü bilgi ve haber ile bu bilgi ve haberlerin iletilmesini, depolanmasını ve pazarlanmasını sağlayan araçların oluşturduğu bütündür.
Bilgi aktarımı demektir.
sıklıkla yanlış kullanılan bir hayli güzel kavram. doğrudan; bilgi karşılığında kullanıldığı söz konusu olmamalıdır! zira; enformasyon: bilgi'yi edinme ve sonrasında anlamlandırma sürecidir.

fransızca öğrenmek; "enformasyon" iken;
fransızca konuşmak; "bilgi"'dir.
düzenlenmiş, belli aşamalardan geçirilmiş, elenmiş ve ayıklanmış bilgidir. geri bildirim yoktur, tek taraflı iletişim dir.

mesela bir ürünün içindekiler kısmında yazanlar bir enformasyon dur.

teorik olarak ayrıntılara girmeden kısaca anlatmadır.

eğer bir geri bildirim olursa (o ürünün üreticilerine ulaştınız ve çeşitli sorular sordunuz vb. gibi) ve işin ayrıntılarına girilirse o zaman tam iletişim hali olur.
içerisinde görelilik barındırdığı için bilginin değerini azaltan bir bilgi iletme kavramıdır.