bugün

beylik tabancasını götüne sokup tetiğe basan polistir.
*Görevini en iyi yapandır.
*huzur güven verendir.
*asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olandır.
cop unu yağlamadan mesai arkadaşının götüne sokan polistir.
bana uzak olan polistir. gözünün akını göremeyeceğim kadar uzağımda olması iyidir.
''ben nasıl bi insanım lan'' deyip kafasına sıkan polistir.
kendini devletin sahibi sanmayan basit bir memur olduğunu bilen polistir.
''bana insan diyenin amına koyim'' diyen polistir.
maaşını dövdüğü adamın vergileriyle aldığını bilen polistir.
iyi polis kötü polis kavramlarının varlığı kişinin insanlığının ne derecede ortada olduğuna paraleldir. Sokakta iki adım atmayan kişi suçlular ya da suça meyilliler olabilir ama bu korkutulmuş suç ile ilgisi olmayan vatandaşında sokakta iki adım atamamasına neden oluyor. Birbirini korkutan insanların yanı sıra koruma görevindeki insanlardan da korkutulması ve bir çok başka korku salan etkenle yaşanması zor demeye dilim varmıyor çünkü herkesin bildiğini okuyor olurum. statü her ne olursa olsun önce insan olunmalı kilit noktaya dikkat
önce insan olandır.
aldığı rüşvetle karısına kırmızı iç çamaşırı alıp kavedeki arkadaşlarına gösteren polistir. ''bakın karıma ne aldım''
karısının çıplak fotolarını donut yerken mesai arkadaşlarına gösteren polistir.
jopu kendine vuran polistir.
(bkz: iyi polis)
önce kafasına sıkıp bu bir mesajdır bir daha yaparsan ayağına sıkacağım diyen polistir.
henüz teşkılatı kurulmamış olandır. dolayısıyla yoktur.
bu burjuva kapitalist düzende en temiz, en safiyane duygularla bu mesleğe atılanlar dahi sürgit temiz kalamaz.
düzenin emniyet subabı, vurucu baskı gücü olarak polis kendini zamanla halk düşmanlığına alıştırır. farkına bile varmaz. varanı da artık "kayış koptuğu" için önemsemez.
aldığı rüşvetle kızına dildo alan polistir.

''doğum günün kutlu olsun''
(bkz: karma police)
© copyright 2005 - 2026