bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri6
- ekşi sözlükteki entrymin 4256 artı oy alması7
- sözlük kızlarının kekleri24
- islamda namaz yoktur34
- kürdistan9
- günün sözü15
- kitap kurdu erkeklerin hiç osurmaması5
- zengin göbekli vs kaslı fakir adam5
- tanrı nazarında insan nedir3
- şeriatçıların ateist apo yu sevmesi4
- sen dost ararsan koş mevlana ya6
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- dantelli sütyen takan erkek12
- hintlilerin savaşırken inek inek diye bağırması5
- baba oğul bisiklet5
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız3
- allah ım verdiğini kimse engelleyemez3
- sözlükten kız kaçırmak3
- ağzı kokan insan2
- ankara üniversitesi dil tarih coğrafya fakültesi3
- imalı laflardan anlamamak2
- bir lahmacuncunun yapabileceği en kırıcı hareket4
- erkek erkeğe buluşmaya giderken parfüm sıkan erkek6
- güzel olduğunuzu nasıl anlarsınız6
- peynir helvası5
- gülerken ısınarak terleyip pasta kokan kız7
- kefir patlaması3
- atatürk'ün en büyük türk milliyetçisi olması2
- hadisler2
- ölümsüzlük var4
- sözlükte ki gay başlıkları5
- flört uygulamalarında eşleşme algoritması4
- pandela3
- yesene beni diyen kız9
- dindarların çoğunun fakir olması7
- neme lazım diyen erkek6
- türk açılımı5
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- ölümden korkuyor musunuz17
- nil karaibrahimgil dinleyen erkek5
- erkekle kadının arkadaş olması5
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı8
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak8
- ayı dövmenin aslında zor olmaması12
- kıvırcık ali dinlerken varoluşsal sancılar çekmek2
- etli biber dolması3
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- uludağ sözlük ün bugları3
- betray me masklavi frank lucas kerhaneci yagmurcu4
- kekini yerim senin diyen erkek3
'm teorisi'ni yaratan adam. yaşayan en büyük fizikçi olduğunu söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Witten
m teorisi ni bulan ünlü fizikçi. meslektaşları onun kendilerinden daha zeki olduğunu sürekli vurgulamaktadır. edward witten ünlü ve hala bir muamma olan "string teorisi" nin "her şeyin teorisi" olma yolundayken bazı string teorisyenleri tarafından 5 parçaya bölünüm bilim dünyasında "mağdem her şeyin teorisi neden 5 tane var" sorusuna ve hatta "bu 5 teoriden 1 i dünyayı açıklayacak peki diğer 4 ü nedir? hangi hayatları açıklayacaktır" hatta ve hatta "string teorisi her şeyin teorisi olmaktan 5 e ayrılınca çıktı" gibi söylemlere 1995 yılında string teoristleri ile düzenlediği bi konferansta alayının tabir-i caizse ağzını kapatarak 5 teoriyi 1 e "tekrar" indirgemiştir. bu 5 teorinin aslında yanılsama olduğunu ve asıl superstring başka bir tabirle m teorisinin aynadaki yansıması gibi fakat farklı açılardan bakılışı gibi olduğunu herkesin kafasına kafasın vurmuştur!!
m teorisini ileri sürdüğü zamanki konuşmasında string teorisi öncülerinden, hatta tabir-i caizse kurucusunun yani Leonard Suskind'in söylediği sözler şunlardır; " o konuşmaya başladığı zaman söylediği ilk 3-4 cümle bana o kadar vurucu ve o kadar etkileyici gelmişti ki konuşmanın geri kalanına konsantre olamadım" Leonard Suskind bunları bizzat kendi ağzından "the elegant universe" adlı belgeselde söylemektedir.
bazı çevreler tarafından kendileri albert einstein'ın varisi olarak gösterilmektedir. fakat bu adamın sesi ve konuşma stili çok garip arkadaş, yani konuşunca sanki tuvaleti varmışta sıçmayı bilmiyormuş gibi konuşuyor.
m teorisini ileri sürdüğü zamanki konuşmasında string teorisi öncülerinden, hatta tabir-i caizse kurucusunun yani Leonard Suskind'in söylediği sözler şunlardır; " o konuşmaya başladığı zaman söylediği ilk 3-4 cümle bana o kadar vurucu ve o kadar etkileyici gelmişti ki konuşmanın geri kalanına konsantre olamadım" Leonard Suskind bunları bizzat kendi ağzından "the elegant universe" adlı belgeselde söylemektedir.
bazı çevreler tarafından kendileri albert einstein'ın varisi olarak gösterilmektedir. fakat bu adamın sesi ve konuşma stili çok garip arkadaş, yani konuşunca sanki tuvaleti varmışta sıçmayı bilmiyormuş gibi konuşuyor.
5 adet olan string teorileri hakkında şöyle bir lafı vardır the elegant universete;
- ortada 5 adet string teorisi vardı, ben de onlardan kurtulayım dedim.
mütevaziliğin amına koyarken, alanında en iyisi olduğunu mesajını da alttan alta verir ki zaten çoğu fizikçi bunu inkar etmez. ayrıca benzerliğinden dolayı;
(bkz: abdurrahim albayrak)
- ortada 5 adet string teorisi vardı, ben de onlardan kurtulayım dedim.
mütevaziliğin amına koyarken, alanında en iyisi olduğunu mesajını da alttan alta verir ki zaten çoğu fizikçi bunu inkar etmez. ayrıca benzerliğinden dolayı;
(bkz: abdurrahim albayrak)
(26 Ağustos 1951) ABD'li teorik fizikçi ve ileri Araştırmalar Enstitüsü'nde profesör. Süpersicim Teorisi'nde dünyanın önde gelen araştırmacılarından. Teorik fiziğe geniş katkılar yaptı ve matematiğin gelişimine katkılarından dolayı 1990'da Fields Madalyası ile ödüllendirildi. 1995'te, Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bir konferansta M-teorisinin varlığını ileri sürdü ve M-teorisini daha önce gözlenen birtakım ikilikleri açıklamak için kullanması sicim teorisi'nde ikinci süpersicim devrimi olarak adlandırılan yeni bir araştırmayı harekete geçirdi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Edward_Witten
https://tr.wikipedia.org/wiki/Edward_Witten
Matematikle Fiziği Harmanlayıp Çözülemeyen Problemleri Aydınlatan 20. Yüzyılın Einsteinıdır. şu an 67 yaşındadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar