bugün
- nasılsınız fakirler6
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi9
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni11
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması33
- sözlükte erkek yazar olmaması6
- yaz mevsimi mi kış mevsimi mi6
- velvet11
- kediyi parçalayan pitbull5
- kaç cm3
- kötü insanlar kötü olduklarının farkında mıdır6
- denize bakan ev6
- yemek yapmayı bilmeyen kadın14
- geliyor geliyor ismet geliyor5
- günde 3 litre su içen yürüyen damacanalar9
- sözlükte şakalı komiklikli başlıklar açmak2
- biriyle flörtleşmeye üşenmek5
- kemalistlerin asıl memleketi2
- ordunun derelerinin yukarı akmaması6
- iyi partiye vericem3
- çocuk kitapları2
- anın görüntüsü29
- kırgınlık ve kızgınlık arasındaki fark3
- erdem saros2
- iremga32
- araplar gerçek dinden nasıl putlara dönmüştü2
- kadın yazara katılmak2
- diziden nefret etmek2
- sevgilin affetse aldatır mısın2
- anın fotoğrafı3
- alihan kuriş2
- iç gıcıklayıcı bir şey söyle8
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı3
- beyazconverse7
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması29
- yunusların sapık olması3
- 40 yaşına gelmiş çocuksuz insan4
- sözlük erkeklerinin göğüsleri19
- her şeyle dalga geçme mertebesine varan insanlar2
- ekrem imamoğlu2
- ultraslanın faaliyetlerini durdurması2
- haftanın gammazları listesi25
- kızlar acilen konuşmamız gerek19
- afrika sömürülmese gelişmiş olur muydu5
- azrail gelse ona ne derdiniz14
- tem şubenin sözlükte kavga etmesi8
- günaydın çocuklar2
- süleymancılar10
- uludağdaki gambaz zulmüne uğrayan yazarlar9
- gammaz arkadaşlar acil baksın8
- iyi parti vs zafer partisi2
ana-baba anlamına gelir.
(bkz: hayirsiz ebeveyn)
sıklıkla ebebeyin olarak telaffuz edilen kelime.
(bkz: ebeveyn banyo)
bir nevi veli.
(bkz: sayın veli kızınız deli)
(bkz: sayın veli kızınız deli)
kimi zaman uzaktan kumandaya benzettiğim ikili.
türkçedeki ısınılamayan, dışlanan, söylenmemek için bin tane yola sapılan kelime. tiksinçtir.
anaya babaya hakaret gibidir.
anaya babaya hakaret gibidir.
(bkz: yapamazsin diyen ebeveyn)
"müsamere" denilen olgu ne kadar boktan bir şey olursa olsun izlemek ve sevmiş gibi yapmak zorunda kalan insanlara denir.
türkçeye hangi dilden girdiğini merak ettiğim kelime. ama öz türkçe olduğunu sanmıyorum. telaffuzu kötü, soğuk, bir türlü hazzetmediğim bir kelime.
bu insanlar aracın sürücü koltuğuna oturmadan kırkyıllık şöför gibi araç kullanmanızı beklerler.
ne zaman bu kelimeyi duysam, bir ebeye kufur ediliyormus hissine kapildigim ne anneyle, ne babayla alakasi oldugunu dusunmedigim dil özürü.
- ebeveyn
- bende senin
- ebeveyn
- bende senin
çok gıcık bir kelime. bunun yerine telaffuzu daha kolay bir kelime olsa daha güzel olurdu. anne baba demek ebeveyn demekten daha kolay.
Söylemesi çok hoş kelime , anlamı ; anne ve baba.
çocuklar için talim terbiye kurulu.
bilsen de söyleyemezsin, söylesen de duymazlar. en ufacık haklı bir başkaldırışta bütün yaptıkların unutulur ve sen sadece sıçılmış bir bok olarak sıfatlandırılırsın.
hangimiz doğruyuz ki kaktırıyoruz bizdekileri?
şu karmaşanın içinden sıyrılabilen aptallardan ya da kurtulmuş olan şanslılardan olmak istiyorum. neden şansımız yoktu ya da alternatiflerimiz? nedenlerin bitmek bilmez bir körkuyu oluşuna göz yumuşumuz neden?
yetmez bendekileri dillendirmeye sözcükler, anlatmaya çalıştıklarım; düşündüklerimin yarısı bile değilken, hala umudumu yitirmemiş olmam neden?
sıçılmış bir bok olduğumu ve sifonun üzerimde durduğunu bilirken neden hala ben j.s. bach suit 4 dinlemek istiyorum?
hangimiz doğruyuz ki kaktırıyoruz bizdekileri?
şu karmaşanın içinden sıyrılabilen aptallardan ya da kurtulmuş olan şanslılardan olmak istiyorum. neden şansımız yoktu ya da alternatiflerimiz? nedenlerin bitmek bilmez bir körkuyu oluşuna göz yumuşumuz neden?
yetmez bendekileri dillendirmeye sözcükler, anlatmaya çalıştıklarım; düşündüklerimin yarısı bile değilken, hala umudumu yitirmemiş olmam neden?
sıçılmış bir bok olduğumu ve sifonun üzerimde durduğunu bilirken neden hala ben j.s. bach suit 4 dinlemek istiyorum?
bir insanın hayatını nasıl yaşayacağını belirleyecek etkiye sahip insanlardır. çocuk veya çocuklarına nasıl öğretirlerse çocukları o şekilde yaşıyor. çimlere oturma çimen lekesi çıkmaz diyen bir annenin çocuğunun yıllarca çimlere oturamaması veya ilkokuldayken veya daha da küçük yaşlarda kızlar seni geçer demesi, kızlarla yarıştırması çocuğun kızları kendine sadece bir rakip olarak görmesi ve onları uzun süre arkadaş olarak görememesi anlamına gelebilmektedir. çocuğuna karar verdirmeyen her kararına karışan anne baba daha ileride çocuğun kendi başına karar verememesine yol açmaktadır. yani çocuğa daha bebekken bile yapması söylenen veya dayatılan her şey o çocuğun psikolojisini etkilemektedir. ebeveyn olmak kolay bir şey değildir. sadece çocuk yapmış olmak için çocuk yapılmamalıdır. onunla özel olarak ilgilenilmeli, ona birey olduğu, duygularını olduğu gibi yaşaması öğretilmelidir. * * *
okul toplantılarına çağırılan kişiler...
sürekli yanlış telaffuz ettiğim bir kelime.
çocukları belirli olgunluğa yetişine kadar onlardan sorumlu olan kimse yani anne-baba.ama görevlerini yerine getirmeyen ebeveynlerin sayısıda az değil.
benimkiler tv'de buz devri izliyor. Büyümediler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar