bugün

toplumda aynı zannedilen kesimdir ki aralarında dağlar kadar fark vardır. dindarı basitçe açıklamak gerekirse dinine bağlı dürüst bir insandır. dinci ise çıkarları için dine uyuyormuş gibi yapar kul hakkı yer şerefsizdir yani. benimde nefretim dinciyedir çünkü ikiyüzlüdür haindir dindarın ise başımızın üstünde yeri vardır.
dindar; olması gerekendir. dinci; şerefsizin tekidir.
birbirinin benzeri olarak pazarlanandır, aslında dindar; kurtuluşunu doğru olduğu yolu dini inanışlarda bulmuş, inandığı dinin gereklerini yerine getirirken kimseye haksızlık yapmamaya çalışan, bir haksızlık olduğunda içi sıkılan. a politik, anti militarist, savaş yanlısı olmayan ki bir çok dini inanışın özellikle ülkemizdeki yaygın din islamın peygamberinin bile peygamberlik hayatı boyunca toplam savaşta iki ay geçirmiştir.

dinci ise kibirli, en üstün benim dinim, en üstün biziz, herkes bize inanacak lan, inanmazsan bu uğurda(allah yolunda) kafanı keserim, saatlik nikahla kadınlarını sikerim, git şurada patlat kendini cennette arsan hurin hazır, hak ile çıkarını karıştıran, örnek suriyede, mısırda hakkını arayan, polise askere taş atana hadi yiğidim derken, türkiyede adını hain e çıkartan insanlardır.

en üzücü olanda dindar insanın dinciyi sanki dindarın kendinin hakkını savunduğunu sanması.

ulan biraz zihninizi kullanın size anlatılmak istenenle sizin davranışlarınızı karşılaştırın.

insan olmak için inanıyorsunuz onuda elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz.
örneklerle açıklamak gerekirse;

ekmeleddin ihsanoğlu = dindar,
rte = dinci.
dindar bela okur, dinci bela olur.
dindar: Sadece Kuran'ı dini kaynak alır. Aklını kullanır ve öğrendiği her şey hakkında düşünür.
dinci: aklını kullanmaz. düşünmez. şeyhleri, gavsları, asrın müceddidlerini, hocaefendileri taklit ederler.
dindar maneviyata dinci ise maddiyata önem verir.
dindar dinini adam gibi yaşayandır. etliye sütlüye karışmaz. adamdır. dinci ise namaz kılmayana küfreder, kıldığı namazın okuduğu kuran-ı kerimin gösterişini yapar. küçücük kızları evlendirebilirsiniz diyen yavşak ittir. akplidir bi de bu yavşak.
Eskiden böyle bir ayrım olduğuna inanırdım.

Yokmuş...

Dindar diye bir şey yok...

Hepsi dinci...
dindarlık bir dini- manevi şuurlanma iken, dincilik dini değerler üzerinden siyaset yapılmasıdır.
dindar: kendi hayatını dine göre şekillendirmeye çalışandır. dini kurallara dikkat ederek yaşar. inancın kişi ile kul arasında olduğunu bilir.
dinci: başkalarının hayatını dine göre şekillendirmeye çalışandır. başkalarının dini kurallara dikkat edip etmediğine dikkat ederek yaşar. kişi ile kul arasına haddinden fazla girmeye çalışır.
dindar = elmalılı hamdi yazır.
dinci = fethullah gülen.
dindar bütün kafirlerin ölmesini ister, dinci öldürür.
birisi dinin kurallarına uyar dindar.
birisi dini dine uymak isteyenlere satar ya da din üzerinden kazanç Güder dinci.
benim görüşüm dindar etliye sütlüye karışmadan ibadetini yapandır.
dinci dini bahane ederek her türlü şeyi yapandır.
bize fark etmiyor, dinci, dindar, şakirt, yobaz, bağnaz hepsini öyle ortaya karışık kullanıyoruz işte.
Dindar Dini Yaşayan Allah korkusu olan kimse
Dinci Dinden çıkarı için faydalanan Allah korkusu olmayan Aşağılık Canlı .
dindar, ibadetini yapıp dalgasına bakar. dinci, ibadetini yapıp(?) milletin dalgasına bakar kim kimle düzüşüyo diye.
Dindar ibadethaneye gider, ibadet eder, iyi bir insan olmaya çalışır.

Dinci ise güç ve iktidar ister. Kuran da bu kişilere münafık derler.

Dinci iktidar için her türlü fitneyi yayar. Halkı böler kin ve nefretten beslenir.

Güç ve rant için tüm rezillikler ibadet gibidir.

Şimdi buraya kadar okuyup kendini dindar tanımlayanlara soruyorum. Dindar olduğunuzu nasıl anlıyor insanlar veya bu ayrım nasıl tezahür ediyor sosyal hayatta?

El cevap : laiklik Tabiki.

Laiklik siz Dindarları münafıklardan korumak için belirli sınırlar koyar.
Dindar, samimi hislerle inananlara, dinci, dini çıkarları için kulllanan sırtlanlara denir.
Dindar nedir?
inancını kendi içinde yaşayan hiç kimseye zararı olmayan saf temiz insandır.

Dinci nedir?
Dini alet ederek kendi egosunu diğer insanlara dayatan, din hakkında hiç bir bilgisi olmayan bağnaz yobaz, rüzgara göre yön değiştiren yalaka korkağın tekidir.

Bu iki tanımı bilmeden eleştiri yapmayın, herkesi aynı kefede değerlendirmeyin.

Zan kötü bir şeydir.
Kendi dindarlığıyla meşgul olan 1.
Başkasının dindarlığıyla meşgul olan 2.
Dindar namazında niyazındadır, etliye sütlüye karışmaz. Allah dostudur. Merhametlidir, iyilikseverdir.

Dinci şovmendir.
ikisi de bir şekilde ekmeğinin derdindedir. Sadece birisi diğerinden çok daha aç gözlü olduğu için, ek iş olarak bukalemunlukta yapar.
Dindar: allahını seven kul.
Dinci: kişisel çıkarları için herşeyi yapabilecek, akp'lilerin yere göğe sığdıramadığı orospu çocuğu sırtlan.
güncel Önemli Başlıklar