bugün
- imamoğlu abd ingiliz ve almanların bir projesiydi9
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek6
- çocuğa yabancı isimler vermek6
- dekolteli çalışan arayan şirketin iş ilanı3
- aylık 283 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- son 20 yılın en gıcık lafı15
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması7
- dünya kupasında takımları karıştıran spiker2
- havalar da ısındı10
- hep kendini suçlamak12
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı12
- futbol12
- eşini aldatan birini görünce yapılması gereken şey3
- ona bir şey söyle19
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak7
- aipac'tan iran müzakelerinde israil saldırı hakkı3
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar9
- yayını geren padişaha ok mu nok mu diyen yeniçeri3
- winamp msn messenger half life windows 984
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- 2026 dünya kupası8
- yeni biriyle tanışmak5
- kuran-ı kerim3
- obsesif kompülsif kişilik bozukluğu2
- arkadaşlar bakar mısınız10
- günün şiiri6
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı11
- abd'nin b52 bombardıman uçağının düşmesi2
- en iyi süper kahraman dizisi2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi2
- hangi manifest kızısın10
- yalnız yaşamak12
- hazır mantı6
- sözlük içi etkileşimin düşük olması3
- güne bir şarkı bırak6
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- true'ya arkadan sahip olmak15
- mısır2
- belçika2
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- sigarayı tersten yakmak4
- yks'ye öylesine girmek2
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- kabe'deki skandal izdiham görüntüsü2
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- allah2
- araplaşmış türkler3
- yapay zeka ile kod yazmanın getirdiği tembellik2
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
matematikte gelmiş geçmiş bütün bilinmeyenlerin bir soruda toplandığı bir ders. bela.
öğrenciler arasında en sevilen ve rağbet gören derslerden biridir ki 3. veya 4. defa bile bu dersi alırsınız.
anlaşılacak birşey yok. sadece denklemler ve çözüm yöntemleri var. ezberlerseniz çok rahatlıkla yaparsınız. ezberlemezseniz dersten kalırsınız.
calculus un temeli ile aşağı yukarı aynıdır. zaten calculus2 yi vermeden bu dersi alamazsınız. sınavdan önce son gün çalışılacak bir ders te değildir. yoksa herşey karışır. daha da kötü olur.
tüm konular belli bir zaman dilimine yayılıp da hepsi ezberlenirse aa getirmek çocuk oyuncağıdır.
calculus un temeli ile aşağı yukarı aynıdır. zaten calculus2 yi vermeden bu dersi alamazsınız. sınavdan önce son gün çalışılacak bir ders te değildir. yoksa herşey karışır. daha da kötü olur.
tüm konular belli bir zaman dilimine yayılıp da hepsi ezberlenirse aa getirmek çocuk oyuncağıdır.
denilenin aksine matematik bölümünün en kolay derslerinden biridir...burada önemli olan dersin içeriğinin çok iyi bir biçimde anlamaktır...
bir fonksiyonel analiz,advanced calculus,measure and integration, topoloji dersleri düşünüldüğünde keşke bütün derslerim diff gibi olsa denilesi derstir...
yalnız öğrencilere ters geldiği doğrudur, bunu aşmanın en önemli yolu dersin temel mantığını anlamaktır, gerisi zaten gelir..bir bakmışsınız '' aa ben bu dersten mi kaldım'' demişsinizdir kendinize...
bir fonksiyonel analiz,advanced calculus,measure and integration, topoloji dersleri düşünüldüğünde keşke bütün derslerim diff gibi olsa denilesi derstir...
yalnız öğrencilere ters geldiği doğrudur, bunu aşmanın en önemli yolu dersin temel mantığını anlamaktır, gerisi zaten gelir..bir bakmışsınız '' aa ben bu dersten mi kaldım'' demişsinizdir kendinize...
odtüde math219 kodlu derstir efenim an itibariyle 2. sınavına çalışıyorumdur.
dersleri takip edildiğinde konuları son derece kolay olan ders. basit türev ve integral bilgisi gerektirir ki zaten calculus dersleri geçilmeden alınamadığından sorun çıkarmaz.
tüm mühendislik öğrencilerinin kabusu gibi görünür, önyargıyla yaklaşan birçok öğrenci bilinçaltında dersin zor olduğu fikrini büyüttüğünden ilk seferde geçemez, halbuki korkacak hiç birşeyi yokmuş.
(bkz: ben bu yaz bunu gördüm)
(bkz: yaz okulu)
tüm mühendislik öğrencilerinin kabusu gibi görünür, önyargıyla yaklaşan birçok öğrenci bilinçaltında dersin zor olduğu fikrini büyüttüğünden ilk seferde geçemez, halbuki korkacak hiç birşeyi yokmuş.
(bkz: ben bu yaz bunu gördüm)
(bkz: yaz okulu)
Mat1 ve Mat2 derslerinden kurtuldum diyen muhendis adaylarının heveslerinin kursağında kalmasını sağlayan ders.
görüldükten sonra bünyenin türeve, integrale sempati duymayasını sağlayan, çözümü genelde bulunamayan matematik konusu.
kafa bırakmayan derstir. ne kadar çalışırsanız çalışın, hep bir yerler eksik kalacaktır.
not: dersi ingilizce alanlar için 'bring your shields motherfluckers'. https://www.youtube.com/watch?v=jb9U-ZOlvDs
not: dersi ingilizce alanlar için 'bring your shields motherfluckers'. https://www.youtube.com/watch?v=jb9U-ZOlvDs
sorularda ne yaptığımı bilmeden, sadece hangi soru tipinde nasıl bir yöntem uygulanması gerektiğini ezberleyip yarın gireceğim sınav. bence işe yarar.
differential equations and boundary value problems dersinin kısaltılmış şeklidir.
finaline çalışmayı düşünmüyorum ama curve düşürmek maksadıyla iştirak edeciğimdir.
kendisini 3. kez almaya talibim. saygılar.
finaline çalışmayı düşünmüyorum ama curve düşürmek maksadıyla iştirak edeciğimdir.
kendisini 3. kez almaya talibim. saygılar.
Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin görüp görebileceği en ağır matematik dersi olmakla beraber Jean-Pierre Laplace'ı tanıtan dersi anlamadan geçemiyeceğiniz bir zıkkımdır diff. Bazı okullarda Ordinary Differential Equations and Linear Algebra olarak da gösterilmektedir.
an itibari ile dönemimin uzamasını sağlayan derstir efendim. güzel geçen sınavının ardından öğrendiğim sonuçla beni hayal kırıklığına uğratmış yetmezmiş gibi mezun olacağım seneyi ötelemiştir.
tek seferde geçtin mi geçtin yoksa 2,3,4 hatta bazen 5. sefer kalıp ancak yaz okulunda geçilebilen matematiğin en abartıldığı, kesin bir çözümü henüz bulunmayan diferansiyel denklemlerin anlatıldığı ders.
geceli gündüzlü beş gün çalışsan dahi yüz üzerinden beş alabileceğin okul uzatma aparatı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar