bugün
- bana gel film izleriz diyen erkek9
- günlük tutan erkek14
- açlık krizi nasıl bastırılır6
- simko317
- günde iki paket sigara içmek3
- 36 yaş3
- ümit özdağ6
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi15
- hewal ebo9
- kendini atatürk ten akıllı sanan ergen türkçü6
- akşam çayı2
- sarapci koala6
- can sıkıntısı2
- seküler milliyetçliğin en büyük tehlike olması5
- recep ivedik'in çocuklara kötü örnek olması2
- sur da sırtından vuruldu bordo bereli seçkin çil2
- kamos5
- tai lung16
- sözlüğün bok olduğu gerçeği3
- ingiliz ajanları2
- kemalizmin yıkılması4
- bir fenerbahçeli ile tartışmak5
- ergen milliyetçiliği2
- milliyetçilik2
- insan sevmemek2
- futbol24
- türk ırkçısı4
- şarkılarım dağlara4
- heybeliada ruhban okulu4
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması16
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- cansever16
- okan buruk6
- türkiye halkı3
- tom barrack4
- insan2
- hakan altun3
- kürtçülük3
- ferit kaya2
- her haltı yapıp mağdur edebiyatı yapmak2
- en güzel ciğer kebap2
- ultraslan lideri sebahattin şirin'in gözaltına alı4
- özgür özel5
- ikinci abdülhamid4
- gocunun freddy travması6
- dinsiz milliyetçilik4
- victor osimhen8
- kürt kadınları pis kokar soğuk ve biçimsizdirler2
- pazar kahvaltı klasikleriniz6
- dünyanın en ünlü kişisi3
eugene ıonesco'nun bir oyunu.
insan ömrünün ilk 20-25 yılında nefret edilen bir şey.
"omur biter ders bitmez."
bir uzak dogu ogretisi
bir uzak dogu ogretisi
eğitim-öğretim'in insanlara kazandırmak istediği bilgi, beceri toplamı.
şuanda içimi kemiren,sırf onun yüzünden son bikaç haftadır her türlü nesneye küfrettiğim,artık tiksindiğim ve hayatımı kendi elleriyle boğmaya başladığını düşündüğüm iğrenç yaratık.
teneffüs bittikten sonra mola verilip derse girilir
bir öğretmenle öğrencisi arasında geçen bir dersi konu alan tiyatro oyunu.
Eugene Ionesco'nun "Ders ve Sandalyeler" adlı oyunundan uyarlayan Ayşe Burcu Eren'dir. Murat ipek'in yönettiği oyunun oyuncuları, Ayşe Burcu Eren ve ibrahim Can'dır.
--spoiler--
Ders esnasında olanlar, bireyin içsel çatışmaları, sahneye yansıyor. Hikayede tekrarlanan son, oyunda bir süpriz olarak karşımıza çıkıyor ve gündelik hayatın absürditesi, tüm trajikomikliğiyle gözler önüne seriliyor. Ders, anlamsız bir dünyada şaşkınlık içinde sürüklenen, çaresiz bireyler arasındaki iletişimsizliği gözler önüne seriyor. izleyiciye verilmek istenen yegane mesaj, Ionesco'nun şu sözlerinde somutlaşıyor: "Bu dünyaya yardım edebileceğini sanmaktan gülünç ne olabilir?"
--spoiler--
Eugene Ionesco'nun "Ders ve Sandalyeler" adlı oyunundan uyarlayan Ayşe Burcu Eren'dir. Murat ipek'in yönettiği oyunun oyuncuları, Ayşe Burcu Eren ve ibrahim Can'dır.
--spoiler--
Ders esnasında olanlar, bireyin içsel çatışmaları, sahneye yansıyor. Hikayede tekrarlanan son, oyunda bir süpriz olarak karşımıza çıkıyor ve gündelik hayatın absürditesi, tüm trajikomikliğiyle gözler önüne seriliyor. Ders, anlamsız bir dünyada şaşkınlık içinde sürüklenen, çaresiz bireyler arasındaki iletişimsizliği gözler önüne seriyor. izleyiciye verilmek istenen yegane mesaj, Ionesco'nun şu sözlerinde somutlaşıyor: "Bu dünyaya yardım edebileceğini sanmaktan gülünç ne olabilir?"
--spoiler--
bir olayın sonuçlarının zihinde bıraktığı izler.
ing. lesson
teneffüs arası.
insan öğrenerek gelişimini sürdürür. öğrendikçe hayata karşı kendi bakış açısını oluşturur.
okullarda öğretmenler öğrencilere hayatlarında "sözde" lazım olacak bilgileri belirli süreler içerisinde verirler.
bu süreç oldukça acımasızdır çünkü insanın kazanması beklenen iyi davranışları "nedense" bir türlü kazanamadığı,
üstüne üstlük yıllarını da heba ettiği rahatlıkla gözlenebilir ve dönüp ardına baktığında beni bana bıraksaydınız daha güzelini öğrenirdim diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. insanı eğiten hayatın ta kendisidir.
(bkz: şu öss olmasaydı)
okullarda öğretmenler öğrencilere hayatlarında "sözde" lazım olacak bilgileri belirli süreler içerisinde verirler.
bu süreç oldukça acımasızdır çünkü insanın kazanması beklenen iyi davranışları "nedense" bir türlü kazanamadığı,
üstüne üstlük yıllarını da heba ettiği rahatlıkla gözlenebilir ve dönüp ardına baktığında beni bana bıraksaydınız daha güzelini öğrenirdim diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. insanı eğiten hayatın ta kendisidir.
(bkz: şu öss olmasaydı)
hayat boyu hiç bitmeyen öğrenimlerin hepsidir.
çalışılmadığı sürece bir boka yaramayan olgu.
çalışıldığı süreçte, bol küfür yiyen olgu.
çalışır gibi yapılınca, içini rahat ettirmeyen olgu.
çalışıldığı süreçte, bol küfür yiyen olgu.
çalışır gibi yapılınca, içini rahat ettirmeyen olgu.
alm. unterricht
bizim için ölüm gibi bir şeydir 16 yıl uzunluğunda ölümdür 45 dk kalık dır ve 15 dk molası vardır bi sezonu 365 gündür ve 90 gün molası vardır.
Calısmam gerekendir. Ama kafayı toplayamıyorum. Yapanlar utansın.
ögrence manasına geliyormuş.
Her gün ertesi günün tesellisi oluyor. Plan yap azıcık çalış ve masadan kalk.
Olmaz böyle.
Olmaz böyle.
Bilinçaltının kulağına küpe takması.
olaylardan alınması/çıkarılması gereken şey...
ders çalışmam gerekiyor ama üşeniyorum ve matematiği daha çok çalışmama gerek.
bazen hayatta yaşanılanlar da ders niteliğindedir.
Tek başıma kaldırmakta zorlandığım yükleri, çevremdekilere paylaştırmamayı öğrenmeliyim.
Sadece okulda olmayan, hayatın her anında devam edendir. Hayat bir derstir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar