bugün
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı24
- sarapci koala73
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi19
- salih mirzabeyoğlu5
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- rafael leao31
- radyo mavi2
- ben geldim naneler8
- sözlük yazarlarının nahları9
- menzil cemaati ne üretiyor7
- antipanik12
- aleksey batrakov9
- arkadaşlar hesabı silicem14
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması4
- cem yılmaz'ın kalp krizi geçirmesi3
- para harcamayı sever misiniz6
- tai lung36
- tüm varoluş sancılarının sonunun islam'a çıkması2
- birader bay beyler3
- bir şey soracağım5
- futbol9
- hayatı dar eden aile4
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- melih gökçek6
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- fenerbahçe23
- günün sözü24
- galatasaray8
- velvet23
- kendin hakkında bir gerçek bırak3
- kıza aşık oldum ne yapacağım3
- ahlakçılık3
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- gece gece incir yemek3
- s'i l v'e r m'i s t4
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- türkiye18
- türkler ve çinliler iki süper güç olacak7
- victor osimhen3
- uyumayın konuşalım3
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- sözlük muhaliflerinin fikri yoktur9
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi24
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı7
- ak partililerin anayasayı değiştirmeye çalışması5
- osuruk kokusu3
- mauro icardi5
- deccal7
- anna faris2
Ahir zaman(bulunduğumuz dönemlerde) yerden çıkacak hayvandır.Elinde hz.süleymanın mührü bulunur.Diğer elinde ise hz.musanın asası.
(O söz başlarına geldiği [kıyamet yaklaştığı] zaman, onlara yerden bir Dabbe [hayvan] çıkarırız. [Neml 82]
insanlar, bu hayvandan kaçarlar. Kimi ondan korkarak namaza durur. Hayvan bunun yanına gelir, “Ey kişi, şimdi mi namaz kılıyorsun” diyerek yüzünü damgalar. Böylece müminler, kâfirlerden ayırt edilerek tanınır.
(O söz başlarına geldiği [kıyamet yaklaştığı] zaman, onlara yerden bir Dabbe [hayvan] çıkarırız. [Neml 82]
insanlar, bu hayvandan kaçarlar. Kimi ondan korkarak namaza durur. Hayvan bunun yanına gelir, “Ey kişi, şimdi mi namaz kılıyorsun” diyerek yüzünü damgalar. Böylece müminler, kâfirlerden ayırt edilerek tanınır.
Küçükken bizi bununla korkutup camiye götürürlerdi sokakta maç yaparken.
dabbe sözcüğü debelenen ( hareket eden) sözcüğünden türemiştir. kur'an'daki tüm canlılar, en fazla da hayvanlar için kullanılır. bazı ayetlerde insanlar için de kullanılmıştır. hz. ali de bu kıyamet alameti için o kuyruğu olan bir dabbe değil, sakalı olan bir dabbe ifadesini kullanmıştır. buradan da dabbenin bir insan olacağı varsayımı yapılabilir. bazı kaynaklardaki sembolik anlatım ise dabbenin başı göklere yükselen bir canlı olduğu şeklindedir.
kur'an'da yer alan sebe suresi de hz. süleyman'ın asasını kemiren ağaç kurdu için dabbe sözcüğünü kullanmıştır. ağaç kurdu asayı içten kemirdiği için dabbe hakkında aıds virüsü gibi insanları içten kemiren bir hastalık olduğu da bazı insanlarca öne sürülmüştür. bazı islam adamlarına göre de dabbet'ül-arz ortaya çıkmıştır.
kur'an'da yer alan sebe suresi de hz. süleyman'ın asasını kemiren ağaç kurdu için dabbe sözcüğünü kullanmıştır. ağaç kurdu asayı içten kemirdiği için dabbe hakkında aıds virüsü gibi insanları içten kemiren bir hastalık olduğu da bazı insanlarca öne sürülmüştür. bazı islam adamlarına göre de dabbet'ül-arz ortaya çıkmıştır.
ayete göre bu dabbetül arz ne insandır ne hayvandır. bu en ileri derecede insani fikirleri ürettiği halde fiziksel olarak insani fonksiyonlara sahip değildir. yaşar nuri öztürke göre bu kişi hawkingdir. programda bu ismi açıkladığında kahkaha atmıştım fakat sonra epsitein olayları aklıma geldi. ewed
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar