bugün
- işiniz gücünüz yok mu11
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek7
- gocu43
- insanları imcitmeyi havalı bir şey sanan ibneler6
- bir bela geliyor29
- ölümden korkuyor musunuz4
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- fusya semsiyeli yabanci20
- sözlüğün insanı dertlendirmesi5
- queen feristah4
- dizi izlemek4
- sözlükte en çok sevdiğiniz olay2
- halil güneşli karizması4
- açık oylanınca vakko'dan gelinlik modeli göndermek2
- ilk kez böyle hissediyorum3
- bilin bakalım ben kimin fakesiyim6
- kimseyle dertleşememek4
- gecenin şarkısı14
- izmirbeyefendisi'nin şemsiyeli olması6
- heyt bea gocu mu5
- uludağ itiraf13
- uludağ sözlük evreni8
- özlenen kişiyi rüyada görmek4
- ametist moru2
- sözlüğün en bebiş yazarı2
- bak seri eksicim sana iki çift lafım var2
- geceleri gelen acaba mal mıyım hissi4
- ben sana ne yaptım2
- aşkın metafiziğinde toki kurasının önemi2
- arkadaşlar çok kırıcısınız6
- bir erkeği kibarca reddetmenin yolları2
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya14
- bebişim diye hitap eden erkek2
- sözlüğün kırbacı5
- 195 kaslı pilot14
- kendin hakkında bir entry bırak9
- mazotun yarım litresi 50 tl24
- apo'nun villası11
- başlık silebilme yetkisi3
- hasan atilla uğur14
- ktç'nin şemsiyeli olması4
- gocu'nun şemsiyeli olması4
- borsa istanbul daki fon krizi5
- ayakları üşüyen erkek2
- bugün sizi en mutlu eden an2
- gammazların sanki biraz şey olması3
- donald trump'un türk askerini övmesi10
- göte giren şemsiye açılmaz3
- yahudiler vs çinliler3
- arkadaşlar ben diablo oynamaya gidiyorum2
cumhuriyetçi köylü millet partisi'nin kısaltması.
türkeşin siyasete girdiği partidir.
1948'de demokrat parti'nin cumhuriyet halk partisi ile danışıklı bir muvazaa partisi olduğu suçlamalarıyla partiden ayrılan köktenciler millet partisi'ni kurdular. ancak bu parti dini siyasete alet ettiği suçlamasıyla 1953'te kapatıldı. 1954 başında aynı kadrolar osman bölükbaşıbaşkanlığında cumhuriyetçi millet partisi'ni kurdular. cmp, 1958'de türkiye köylü partisi ile birleşerek cumhuriyetçi köylü millet partisi adını almıştır. 1962'de bölükbaşı ckmp'den ayrılmış, 1965'te ise alpaslan türkeş genel başkan olmuştur. ckmp, 1969'daki bir kurultayda adını milliyetçi hareket partisi olarak değiştirmiştir. 1958 - 1969 yılları arasında 11 yıl türk siyasetinde bulunan ckmp, siyasi yelpazenin sağında yer alan muhafazakar bir parti olmuştur.
Adana kongresinden sonra adı mhp olan partidir.
--spoiler--
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi 16 Ekim 1958'de Cumhuriyetçi Millet Partisi ile Türkiye Köylü Partisi'nin birleşmesiyle kurulan siyasi parti. Kurucuları arasında Osman Bölükbaşı, Ahmet Tahtakılıç, Hasan Koçdemir, Enis Akaygen ve Suphi Batur yer alır. CMP Genel Başkanı Osman Bölükbaşı yeni partinin de başkanı seçildi. CKMP, 1961 genel seçimleri'nde % 14 oy alarak CHP ve AP'den sonra üçüncü parti olmuştur. 1962 yılında kurucusu ve genel başkanı Osman Bölükbaşı istifa ederek partiden ayrılmıştır.1965'de Alparslan Türkeş ile birlikte 14'lerin çoğu partiye girmiştir.Aynı yıl Alparslan Türkeş genel başkan seçilmiştir.1969'da Milliyetçi Hareket Partisi adını almıştır. CKMP 1959 yılında kendi içinde sosyalist bir parti olmayı tartışan, parti gençlerinin kendilerini Devrimci ve Toplumcu olarak adlandırdığı dönemi 1969'da MHP adını almasıyla tamamen terketmiştir. Milliyetçi-Toplumcu gençlik yerini Türk-islamcı gençliğe bırakmış ve Atatürk heykeli önünde islamcılara karşı nöbet tutan gençlik, yerini "Kanımız aksada zafer islam'ın" diyen gençliğe bırakmıştır. Tüm bu değişimleri göz önünde bulundurarak MHP'nin CKMP'nin bir devamı olmadığı, MHP'ye dönüşümle birlikte parti gençliğinin Ulusçu çizgiye kaydıkları görülmektedir. MHP ise yeni tabanını Anadoludaki Muhafazakar gençlikten almıştır.
--spoiler--
kaynak:vikipedi
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi ve seçimler:
Seçim tarihi Genel başkan Alınan oy sayısı Alınan oy oranı Milletvekili sayısı
15 Ekim 1961 Osman Bölükbaşı 1,415,390 %13,95 54/450
10 Ekim 1965 Alparslan Türkeş 208,696 %2,24 11/450
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi 16 Ekim 1958'de Cumhuriyetçi Millet Partisi ile Türkiye Köylü Partisi'nin birleşmesiyle kurulan siyasi parti. Kurucuları arasında Osman Bölükbaşı, Ahmet Tahtakılıç, Hasan Koçdemir, Enis Akaygen ve Suphi Batur yer alır. CMP Genel Başkanı Osman Bölükbaşı yeni partinin de başkanı seçildi. CKMP, 1961 genel seçimleri'nde % 14 oy alarak CHP ve AP'den sonra üçüncü parti olmuştur. 1962 yılında kurucusu ve genel başkanı Osman Bölükbaşı istifa ederek partiden ayrılmıştır.1965'de Alparslan Türkeş ile birlikte 14'lerin çoğu partiye girmiştir.Aynı yıl Alparslan Türkeş genel başkan seçilmiştir.1969'da Milliyetçi Hareket Partisi adını almıştır. CKMP 1959 yılında kendi içinde sosyalist bir parti olmayı tartışan, parti gençlerinin kendilerini Devrimci ve Toplumcu olarak adlandırdığı dönemi 1969'da MHP adını almasıyla tamamen terketmiştir. Milliyetçi-Toplumcu gençlik yerini Türk-islamcı gençliğe bırakmış ve Atatürk heykeli önünde islamcılara karşı nöbet tutan gençlik, yerini "Kanımız aksada zafer islam'ın" diyen gençliğe bırakmıştır. Tüm bu değişimleri göz önünde bulundurarak MHP'nin CKMP'nin bir devamı olmadığı, MHP'ye dönüşümle birlikte parti gençliğinin Ulusçu çizgiye kaydıkları görülmektedir. MHP ise yeni tabanını Anadoludaki Muhafazakar gençlikten almıştır.
--spoiler--
kaynak:vikipedi
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi ve seçimler:
Seçim tarihi Genel başkan Alınan oy sayısı Alınan oy oranı Milletvekili sayısı
15 Ekim 1961 Osman Bölükbaşı 1,415,390 %13,95 54/450
10 Ekim 1965 Alparslan Türkeş 208,696 %2,24 11/450
türkeş'in adı altında, hitler saçlarını savura savura konuşma yaptığı partidir.
saçlarına gurban türkeşim.
saçlarına gurban türkeşim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar