bugün
- gocu22
- bu koyden olsam ne olacak18
- dinlerin yalan olması14
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı19
- şu an hissedilen duygu7
- sarapci koala77
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı17
- sarı torba6
- çaylak yapın beni11
- soğan yiyen kız11
- gecenin şarkısı6
- ama ben bipolarım10
- rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim9
- ilişkiler üzerine bir tavsiye bırak6
- 30 ağustos zafer bayramı19
- kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey5
- aylık 777 bin lira iyi para mıdır sorunsalı6
- s'i l v'e r m'i s t8
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı28
- 15 temmuz yalanı5
- fenerbahçe'nin tüm kulvarlarda favori olması6
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası8
- tai lung44
- ay kavga var galiba6
- morkstar4
- safiyenin kocası faik5
- rafael leao34
- bkono5
- incil vahiy9
- katatespizartmasi10
- sözlükte korunan bir yazar olmak5
- çocukluğunuz nasıl geçti3
- sözlük kızları adam mıdır5
- iq testi yaptırmış sözlük yazarları11
- yalnızlık4
- kavga eden yazarlar5
- enayimiknatisii4
- türk ten kürt'ü ayırırsan türk kalmaz6
- sözlüğü nezih bir ortama çevirmek4
- türkiye savaşa girecek5
- herkesin birbiriyle kavga ettiği sözlük4
- türklerin türkiye de asimile olması8
- sihirli annem izleyen erkek4
- anın görüntüsü21
- gs'ye yapılan torpillere söylenmek10
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- motor yağı6
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi4
- damdan düşer gibi3
bu toprakların yetiştirdiği gerçek yiğitlerden, ne var ki gerektiği kadar tanınmıyor.
enver-talat-cemal: ittihad ve terakki dönemini anlamak için bu üçlünün oynadığı kritik rol çok iyi irdelenmelidir.
ülkenin ağzına sıçan başka bir ittihatçı. osmanlı, filistin cephesini bu çüküne sahip olamayan adam yüzünden kaybetti desek hiç abartmış olmayız heralde.
ingiliz destekli yahudi casus ağının parçası olan fahişelerle yatan bu adam, fahişelerin topladığı istihbaratla her türlü teçhizatı(uçak, top, mermi vb) ingilzilere kaptırmış. yetmemiş yine bu fahişelerin istihbaratlarıyla ingiliz orduları osmanlı savunmasını yarıp geçmiş.
tarih binlerce ölen şehidin sorumlusunu unutmayacak cemal efendi.
ingiliz destekli yahudi casus ağının parçası olan fahişelerle yatan bu adam, fahişelerin topladığı istihbaratla her türlü teçhizatı(uçak, top, mermi vb) ingilzilere kaptırmış. yetmemiş yine bu fahişelerin istihbaratlarıyla ingiliz orduları osmanlı savunmasını yarıp geçmiş.
tarih binlerce ölen şehidin sorumlusunu unutmayacak cemal efendi.
Allah ona rahmet ve merhamet etsin.
ittihatçı bir paşadır kendisi.
Moskova'da, vaktinde bahriye mektebine girmesine yardım ettiği nazım hikmet'e "şimdiki aklım olsa seni astırır, sonra da altına oturur ağlardım" dediği rivayet olunur.
Nazım da cevaben "siz memleketi batırdınız paşam. aramızdaki fark şu ki, ben sizi astırır, ama altınızda oturup ağlamazdım" demiştir.
Moskova'da, vaktinde bahriye mektebine girmesine yardım ettiği nazım hikmet'e "şimdiki aklım olsa seni astırır, sonra da altına oturur ağlardım" dediği rivayet olunur.
Nazım da cevaben "siz memleketi batırdınız paşam. aramızdaki fark şu ki, ben sizi astırır, ama altınızda oturup ağlamazdım" demiştir.
güne kahvaltı ile başlamadan önce 20 arap idam eden ittihatçı liderimiz....
Ahmed Cemal, 6 Mayıs 1872'de Midilli'de doğdu. Babası askeri eczacı Mehmed Nesib Efendidir. Kuleli Askeri idadisi'nde ve Mekteb-i Harbiye'de öğrenim gördü. 1895'te kurmay yüzbaşı olarak orduya katıldı. ilk görevi, Genelkurmay Birinci Şubesinde idi. 1896'da Kırklareli istihkam inşaat Şubesinde görevlendirildi. 1897'de rütbesi kolağalığına (önyüzbaşı) yükseltildi. Ertesi yıl Selanik'teki Üçüncü Orduya atandı ve redif fırkası (tümeni) kurmay başkanlığına getirildi. Çok geçmeden buradaki gizli örgüte, ittihat ve Terakki Cemiyetine girdi ve cemiyetin askerler arasında örgütlenmesi için çalışmaya başladı.
hasan cemal, torunudur.
hasan cemal, torunudur.
Sabah 20 Arap asmadan kahvaltı edemezmiş kral...
gürcü asıllı olduğu söylenir.
son arap bükücü değerli paşamız. ittihatçı karizması vardır kendisinde. ruhu şad olsun.
paşa genel olarak sadece 2 yıl süren bağdat valili sırasında yapmış olduklarıyla tanınıyor oysa çok daha önemli işlerde hep kendisi var. ne acı ki balkan savaşı hezimeti faturasını Cemal Paşa ödemiştir.
Reis yaşasaydı şuan suriyeyi aralıksız topçu ateşine tutmuştu.
Üç Paşalar'dan birisidir. Cemal Paşa, üslûp ve karakter olarak diğer iki paşaya nazaran daha sert ve gaddardı. Hükümet içindeki görevi Bahriye Nazırı'dır. Suriye-Filistin ve Kanal cephelerinde savaşmıştır. Bu cephelerde savaşırken savaş esnasında ingilizlerle işbirliği yapan hain Arapları asmıştır. Cemal Paşa'nın lakabı "kasap"tır. Namı diğer Kasap Cemal...
Cemal Paşa'yı saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.
görsel
Cemal Paşa'yı saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.
görsel
Son Arap bükücü kral aq.
Ooo paşam. Başka? Diye sorulur genelde.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar