1. 1.
    salon komedilerinin (screwball) vazgeçilmez jönü, erken dönem bond'u (rolü reddetmiştir), beyaz perdenin (tyrone power'den sonra) en yakışıklı centilmeni, kendine özgü mizahıyla eşsiz bir hitchcock aktörü. north by northwest başta olmak üzere "master of suspense" ile 4 filmde çalışmış, ayrıca katharine hepburn ile bringing up baby, the philadelphia story, irene dunne ile penny serenade, deborah kerr ile the grass is greener ve an affair to remember vs birçok film çekmiştir. unutulmaz partneri, to catch a thief'te birlikte rol aldığı grace kelly'dir. hitchcock sonrası, audrey hepburn, walter matthau, james coburn vs zengin kadroyla oynadığı stanley donen filmi charade de (hitchcock'un yönetmediği en iyi hitchcock filmi!) unutulmamalıdır.

    http://www.facade.com/celebrity/photo/Cary_Grant.jpg
    http://artfiles.art.com/i...Photograph-C10039678.jpeg
    1 ... electro
  2. 2.
    Cary Grant (asıl adı Archibald Alexander Leach) (d. 18 Ocak 1904, Bristol - ö. 29 Kasım 1986, Davenport) ABD'li sinema oyuncusu.
    18 Ocak 1904'te ingiltere Bristol'de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Grant, 14 yaşında okulu bırakarak bir komedi tiyatro topluluğuna katıldı. Bu dönemde öğrendiği pandomim sayesinde vücudunu, jest ve mimiklerini kullanma sanatını geliştirdi. Tiyatro topluluğunda öğrendikleri arasında dans, ip üzerinde yürüme ve akrobasi de bulunuyordu.

    1931'de ilk kez bir filmde rol aldı. Singapore Sue adlı bu 10 dakikalık kısa filmin ardından sinema için uygun vaktin geldiğine inandı ve Los Angeles'a gitti. Los Angeles'ta Paramount'un seçmelerine katıldı. Bu seçmelerde başarılı bulunmasının ardından sinema endüstrisi için hayli uzun olan ismine (Archibald Alexander Leach) veda ederek, yeni adını aldı: Cary Grant.

    Çıkışını This is The Night (1932) adlı film ile yapan ile yapan Grant, kısa bir süre sonra Nancy Carroll, Sylvia Sidney, Marlene Dietrich ve Mae West gibi aktristlerle aynı filmlerde rol almaya başladı. Özellikle Mae West, Grant için bir dönüm noktası oldu.

    1937 yılında Paramount ile sözleşmesi bittiğinde başka bir stüdyoyla anlaşma imzalamadı ve kendi istediği filmler, senaryolar ve yönetmenlerle çalışmaya başladı. Topper, The Awful Truth gibi filmler onu zirveye taşıdı. Sonraki üç yıl 'Bringing up Baby', Holiday, (1938), Gunga Din, Only Angels Have Wings (1939), His Girl Friday, My Favorite Wife ve The Philadephia Story (1940) gibi filmler geldi. Peşpeşe gelen bu başarıların ardından düşüş devresi başladı. Once Upon a Honeymoon (1942), The Bishop's Wife (1947) Grant'in kariyerinde düşüşü simgeledi. Grant'in kariyerindeki en iyi filmleri ise Alfred Hitchcock ile çevirdiği Suspicion (1941), Notorious (1946), To Catch a Thief (1955) ve North by Northwest (1959) oldu.

    Grant, 62 yaşındayken film çekmeyi bıraktı ve onu bekleyen yeni kariyerine odaklandı: Babalık. Beş kez evlenen Grant'in dördüncü karısı olan aktris Dyan Cannon'dan Jennifer adlı bir kızı oldu. Cary Grant çapkınlığıyla da tanınıyor. Döneminin güzel kadınlarının hemen hepsine aşık olan Grant, 'fırsat buldukça' evlendi.

    'Penny Serenade' ve 'None But the Lonely Heart' filmlerindeki performansıyla iki kez 'En iyi Erkek Oyuncu' dalında Oscar'a aday gösterilen Grant, ikisinde de ödüle ulaşamadı, ancak 1970 yılında Akademi'nin Onur Ödülü'ne layık görüldü ve Oscar heykelciğini kucakladı. 1980'lerde Grant, ABD'yi 'one-man show' olarak nitelenen Cary Grant ile Bir Akşam ile turladı.

    Ünlü oyuncu, 29 Kasım 1986'da felç geçirdi ve Davenport Iowa'da hayata veda etti.

    filmografi:
    This is the Night (1932)
    Sinners in the Sun (1932)
    Merrily We Go to Hell (1932)
    Devil and the Deep (1932)
    Blonde Venus (1932)
    Hot Saturday (1932)
    Madame Butterfly (1932)
    She Done Him Wrong (1933)
    The Woman Accused (1933)
    The Eagle and the Hawk (1933)
    Gambling Ship (1933)
    I'm No Angel (1933)
    Alice in Wonderland (1933)
    Thirty-Day Princess (1934)
    Born to be Bad (1934)
    Kiss and Make Up (1934)
    Ladies Should Listen (1934)
    Enter Madame! (1935)
    Wings in the Dark (1935)
    The Last Outpost (1935)
    Sylvia Scarlett (1936)
    Big Brown Eyes (1936)
    Suzy (1936)
    Wedding Present (1936)
    When You're in Love (1937)
    Riches and Romance aka Amazing Adventure (1937)
    Topper (1937)
    Toast of New York (1937)
    The Awful Truth (1937)
    Bringing Up Baby (1938)
    Holiday (1938)
    Gunga Din (1939)
    Only Angels Have Wings (1939)
    In Name Only (1939)
    His Girl Friday (1940)
    My Favorite Wife (1940)
    The Howards of Virginia (1940)
    The Philadelphia Story (1941)
    Penny Serenade (1941)
    Suspicion (1941)
    The Talk of the Town (1942)
    Once Upon a Honeymoon (1942)
    Mr. Lucky (1943)
    Destination Tokyo (1944)
    Once Upon a Time (1944)
    None But the Lonely Heart (1944)
    Arsenic and Old Lace (1944)
    Night and Day (1946)
    Notorious (1946)
    The Bachelor & the Bobby-Soxer (1947)
    The Bishop's Wife (1947)
    Mr. Blandings Builds His Dream House (1948)
    Every Girl Should Be Married (1948)
    I Was a Male Warbride (1949)
    Crisis (1950)
    People Will Talk (1951)
    Room For One More (1952)
    Monkey Business (1952)
    Dream Wife (1953)
    To Catch a Thief (1955)
    An Affair to Remember (1957)
    The Pride and the Passion (1957)
    Kiss Them For Me (1957)
    Indiscreet (1958)
    Houseboat (1958)
    North by Northwest (1959)
    Operation Petticoat (1959)
    The Grass is Greener (1961)
    That Touch of Mink (1962)
    Charade (1963)
    Father Goose (1964)
    Walk, Don't Run (1966)
    2 -1 ... soniamania
  3. 3.
    başından 5 evlilik geçmiş olan yakışıklı aktör. gel görki 10 yıl boyunca santa monica'daki villasında, amerikan sinemasının ünlü kovboylarından randolph scott ile birlikte yaşamıştır ve sevgilisine kendi elleriyle yemekler pişirmiştir.

    milyonlarca kadının hayalini süsleyen oyuncunun eşcinselliğinin kökeninde o henüz 12 yaşındayken sinir hastanesine kapatılan annesinin payı var mıdır bilinmez...

    ilk evliliği 7 ay süren cary, ikinci evliliğini milyoner barbara hutton ile yaptı. üç yıl boyunca aynı evi paylaştılar ama hiç birlikte olmadılar. üçüncü karısı betsy drake ile de kardeş kardeşe bir birliktelik sürdürmüştür. 1965 yılında ise kendisinden 34 yaş küçük olan (hayattaki tek çocuğunun annesi) dyan cannon ile evlenmiştir. ama bu evlilikte boşanmayla sonuçlanmıştır. son evliliği ise kendisi 77 yaşındayken kendisinden 47 yaş küçük olan barbara harris iledir.
    ... drygt
  4. 4.
    randolph scott'la olan aşkı yüzünden kimi zaman senaryoyu tekrar yazdıran dev oyuncu.

    Bir filminde, Cary, havuzda seksi bir kızla oynaşmaktadır. Senaryoya göre kızın esas sevgilisi Randolph, salondan havuzun olduğu bahçeye çıkacak, ikisini oynaşırken görünce şok olup kaşları çatılacak ve Cary'e inanılmaz sert bir bakış atarak geri gidecektir. Cary de intikam almanın verdiği hazla, aynı terslikte bakışı iade edecek ve kıza octopus vulgaris gibi daha bir sarılacaktır.

    Gel gör ki o sırada ikili (tabii ki süper gizli) aşklarının doruğundadır ve ne yaparlarsa yapsınlar birbirlerine bir türlü ters bakamazlar. Belki on kez kamera denir fakat bakışlarına hep tatlı bir sevecenlik girmekte, ikisi de mayışmaktadır. En nihayetinde yönetmen çıldırır ve o sahneyi tekrar yazdırarak baştan çektirir.
    2 ... asuregibisurat
  5. 5.
    1904 - 1986. abd'li sinema oyuncusu. oscar kazanamamasına rağmen sinema tarihinin en önemli oyuncularındandır. boyu 187 cm'miş. katharine hepburn ile 4-5 filmde rol almıştır.
    ... hugo barrett
  6. 6.
    cary grant
    1 ... jimmy tudeski