bugün
- yunanistan29
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- 53 bin düzensiz göçmenin geri dönüşü2
- gebze2
- sevişirken video çekmek11
- abd ve israil'in iran'ı vurma planı2
- en son aldığınız iltifat13
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- dekolteye bakar mısınız15
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin22
- balıkesir vs eskişehir2
- irmik helvası vs un helvası18
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak30
- anın görüntüsü13
- japonya23
- ofisteki kadınların yazın dekolte işini abartması17
- sözlükten birinden hoşlanmak3
- cem küçük10
- sözlüğün bitmesi3
- sözlük kızları nerede3
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti16
- gürcistan26
- hırvatistan2
- sözlükte güzel ve eğlenceli kızların çaylak olması12
- sözlük erkeklerinin helvaları11
- üşüyen erkek12
- erkelerin ayak bileğini gösterme çabadı10
- en iyi simit hangi şehirdedir23
- nebiye salat ve resule itaat4
- kızlar çaylak yapılmasın kampanyası11
- gelecek partisi'nin kapanması12
- adanalı ateist10
- ctrlx22
- ketçap aromalı ruffles10
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi12
- adalet ve kalkınma partisi4
- fake hesap kullanan yazarlar uçurulsun5
- hayvan gibi acı salça yemek5
- bik bikle yemek yapmak9
- çocuklarin ve ergenlerin manifest aşkı10
- 1 milyon verecekler mali yayında donunu indirecek8
- gammaz çetesi çökertildi8
- sözlükte hep zenginlere göre içerik üretiliyor6
- türk ateisti2
- bir ayın daha bitmesi3
- ilk buluşmaya bugatti veyron ile gelen kız7
- la ilahe illallah2
- douglas adams okuyanların kanser riski taşımaması2
- türk kahvesi7
- gocu12
güzel bir isimdir. nazarımda dünyanın en güzel insanlarından birinin ismidir.
Peyami Safa' nın bir kitabıdır. Kitabın kahramanları; Batı hayranlığı bulunan ve sonunda kendi özüne dönen, bir zamanlar aşkın gözünü kör ettiği Lamis ile onun iyi niyetinden faydalanan Canan isimli genç bir kadındır. Canan bir Çerkes kızıdır ve güzelliği ile dikkati çekmektedir. Küçük yaşta Şakir bey ailesine evlatlık olarak verilir. Genç yaşında bir binbaşı ile evlenir, fakat mutlu olmaz ve ondan ayrılır. istanbul'a döndükten sonra Şakir Bey'in şirketlerinden birinde çalışan Lamis ile tanışan Canan kısa sürede Lamis' i kendine bağlar...
dünya bi yana o bi yana dediğim güzel insanın adıdır. beklemek en sevmediğim şeylerden olsa da bana beklemeyi zevkli kılandır. ne dilim yeter seni anlatmaya, ne de kelimeler anlatabilir seni bana,ne ellerim dokunabilir sana,ne de kollarım uzanır seni sarmaya, bıraktığın anılarla sensiz yaşayamam, hasret gözyaşlarıyla kendimi avutamam, unutamam ki ben seni unutmak kolaysa gel de sen unut beni, dizelerini içeren parçayı yaptığım sevecen insanın adıdır. hayatımda duyduğumda kalbimin atış ritmini değiştiren isimdir. dünyanın en iyi annelerinden biri olacağına inandığım annelik duygusu erken gelişmiş, duygularını söylemekten korkan,bazı şeyleri içinde yaşayan, hayallerim başrolü, bana aşkı yaşatan, duygusal, kırılgan, komik, olgun, fotojenik, karmaşık....canımdan çok sevdiğim bi ömrü beraber geçirmek istediğim kişinin adıdır.kelimlerin tükendiği andır. bazı şeyler anlatılamıyo galiba.
buğulu yeşil gözleri ve siyah saclarıyla carpmıştı zamanın birinde. izini kaybettiğimde ölüyorum sanmıştım. erkek ağlamazmış nah ağlamazmış bak nasıl ağlıyorum her hatırladığımda.
koroner bypassım, kalp pilim, sebebim.
koroner bypassım, kalp pilim, sebebim.
hayatımda aşık olduğum ilk kadının ismi. ilk aşk anlamına gelmesi de ironik *
heyecansız ancak hızla okunan peyami safa romanı. canan dahil bütün karakterler kabul edilirdir, ancak bir selim vardır ki ; onun gibisi dünyaya ne gelmiştir ne de gelecektir, büyüleyici zekasıyla her şeyi önceden haber verir. kitabın sonuna doğru her zamanki sakinliğiyle lami ile beraber okuyucuyu da çıldırtacaktır.
Peyami safa'nın sürükleyen romanlarından biri.
Karakterlerinden birinin konuşması etki bırakıyor;
'Kadınlar bütün cazibelerini, tılsımlarını, çıldırtıcı ve bayıltıcı kuvvetlerini bizim hassasiyetimize borçludurlar.
Erkekler biraz daha soğukkanlı olsalardı, kadınların ebedi esareti muhakkaktı'...
Karakterlerinden birinin konuşması etki bırakıyor;
'Kadınlar bütün cazibelerini, tılsımlarını, çıldırtıcı ve bayıltıcı kuvvetlerini bizim hassasiyetimize borçludurlar.
Erkekler biraz daha soğukkanlı olsalardı, kadınların ebedi esareti muhakkaktı'...
adı kadar kendisi de güzel olan kızların ismi.
"kim canı için cananı sever o canı sever
kim cananı için canı sever o cananı sever"
fuzuli
sevgili, yar anlamındadır.
kim cananı için canı sever o cananı sever"
fuzuli
sevgili, yar anlamındadır.
başrolünde gamze özçelik'in oynayacağı fox dizisi. umarım, diğer fox dizileri gibi olmaz.
bir düş sokağı sakinleri şarkısı ;
dağlara yol eyledim
kalplere aşk derledim
beni bir sevda vurmuş
canana ben neyledim
geceyi gündüz ettim
çiçeği dost belledim
canan uykudan kalkmış
aşkı cennet eyledim
bebekler meme emer
topraklar yağmur bekler
canan yanımda olmayınca
bu can ateşlere girer
kuşlar uçar göklerde
şarkılarım hep dillerde
gurbet çekmek ne zormuş
canan uzak ellerde
dağlara yol eyledim
kalplere aşk derledim
beni bir sevda vurmuş
canana ben neyledim
geceyi gündüz ettim
çiçeği dost belledim
canan uykudan kalkmış
aşkı cennet eyledim
bebekler meme emer
topraklar yağmur bekler
canan yanımda olmayınca
bu can ateşlere girer
kuşlar uçar göklerde
şarkılarım hep dillerde
gurbet çekmek ne zormuş
canan uzak ellerde
Gamze Özçelik'in başrolünü oynayacağı yeni dizi.
--spoiler--
Özçelik, birkaç hafta sonra çekimlerine başlanacak olan "Canan" dizisinde başrol oynayacak. Koliba Film'in yapımcılığını üstlendiği, Bahadır ince'nin yöneteceği "Canan" Peyami Safa'nın aynı adlı romanından esinlenilerek ekrana uyarlanıyor. Fox'ta ekrana gelecek olan dizide Özçelik küçük yaşta tecavüze uğrayan ve zengin bir aileye besleme olarak verildikten sonra intikam ateşiyle yanan Canan karakterini canlandıracak.
--spoiler--
--spoiler--
Özçelik, birkaç hafta sonra çekimlerine başlanacak olan "Canan" dizisinde başrol oynayacak. Koliba Film'in yapımcılığını üstlendiği, Bahadır ince'nin yöneteceği "Canan" Peyami Safa'nın aynı adlı romanından esinlenilerek ekrana uyarlanıyor. Fox'ta ekrana gelecek olan dizide Özçelik küçük yaşta tecavüze uğrayan ve zengin bir aileye besleme olarak verildikten sonra intikam ateşiyle yanan Canan karakterini canlandıracak.
--spoiler--
(bkz: #10392679)
--spoiler--
işte dizinin oyuncu kadrosu:
gamze özçelik, erdinç gülener, şemsi inkaya, mehmet atay, neriman uğur, deniz bolışık, bekir çiçekdemir, evren bingöl, gözde türkpençe, büşra ayaydın.
--spoiler--
bu dizide de tecavüz varmış bildiğim kadarıyla. öyleyse şu bakınız gider buraya: (bkz: canan ın suçu ne)
işte dizinin oyuncu kadrosu:
gamze özçelik, erdinç gülener, şemsi inkaya, mehmet atay, neriman uğur, deniz bolışık, bekir çiçekdemir, evren bingöl, gözde türkpençe, büşra ayaydın.
--spoiler--
bu dizide de tecavüz varmış bildiğim kadarıyla. öyleyse şu bakınız gider buraya: (bkz: canan ın suçu ne)
Peyami Safa' nın aynı adlı eserinden esinlenen dizi. bu akşam fox tv de yayına başlıyor.
fox tv'nin bunaltıcılığından, monotonluğundan, özentiliğinden midir? bilmiyorum ama ne bu dizi ne de başka bir dizisi hiç dikkatimi çekmez.
(bkz: canan/@ispirli)
zaten komedi dükkanı ile aynı saatte şansı yok pek.
muhteşem yüzyıl'ın karşısına bu diziyi ben bile koymazdım. hangi zihniyetle hareket ediyorlar acaba? zaten fox'ta da bi lale devri'ni izlerim o da show'da başlamıştı.
kısacası flash 1, fox 2 benim izlenmeyenlerimde.
(bkz: konuyu nerden nereye götürdüm be)
kısacası flash 1, fox 2 benim izlenmeyenlerimde.
(bkz: konuyu nerden nereye götürdüm be)
Yeni televizyon dizimiz. Çarşamba akşamları Fox TV'de yayınlanıyor bildiğim kadarıyla.
sevgili anlamındadır, ayrıca sevgilimdir.
evvel zaman şiirlerinde sıkca kullanılır.
evvel zaman şiirlerinde sıkca kullanılır.
(bkz: dişi ezel)
romandan çok farklı bir şekilde uyarlanmış dizidir.
bir kere izledim her şey karman çorman olmuş. ulan o bir siki beğenmeyen, kibirli canan'ı tutmuşlar acıların kızı yapmışlar. vay arkadaş.
bir kere izledim her şey karman çorman olmuş. ulan o bir siki beğenmeyen, kibirli canan'ı tutmuşlar acıların kızı yapmışlar. vay arkadaş.
cancan'ın evrim geçirmiş hali. Canım'ın can'ı dır aslınla. çok sıkı dost anlamınada gelir. çok sıkı aşık anlamınada gelir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar