bugün
- fusya semsiyeli yabanci7
- yazarların dünya kupasında desteklediği takım11
- öldükten sonra hiçliğin olma ihtimali3
- tai lung20
- gocu abi3
- 6 köşeli yıldız4
- avrupalıların götlerini yıkamadığı gerçeği5
- pandela'nın otizm olması4
- vize vermiyorlar ühü ühü4
- tai lung'un şkodası4
- kürtlerin atatürk ü3
- cinsel başlık açanı sikeyim2
- bir erkeğin keko olduğunu gösteren detaylar2
- aylık 402 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- herkesln direksiyonda telefonla oynaması3
- spor yapmayan erkek10
- buddy dude ile ip atlamak4
- sözlüğün bozması2
- kılıçdaroğlucu2
- hoslanilan kizin neden cekiniyorsun ki demesi6
- babam hiç dövmezdi insanı11
- arkadaşlar bakar mısınız9
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- küpe takan erkek erkek midir sorunsalı4
- türklerin gerzek olma nedenleri2
- olası israil türkiye savaşı6
- bu saatten sonra dolar alınır mı sorunsalı2
- gocu'nun kendini alen delon sanması8
- pandela27
- herkeste otizm olması2
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste5
- sözlük yaşlıların fotoğrafları6
- denize girmek6
- ipini koparan sözlüğe geliyor3
- dünyanın sekizinci harikası2
- fren lukasın siyasetten anlamadığı gerçeği2
- evlen baskısı4
- işe yeni başlayan kıza sineklenen erkekler4
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- istanbul3
- azgın bir boğa gibi çiftleşmek istiyorum4
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış6
- sözlüğün kırbacı3
- nasılsınız5
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- yaş pasta alınan evdeki mutluluk3
- evagreenin sürekli haklı olması4
- sıkıldım ulan sıkıldım anlıyor musun sıkıldım2
Allah'ın evi diyeceğim ama tuhaf geliyor. günaha girer gibi her şey Allah'ın evde onun camide onun ben bile onunum.. hadi onu geçtim zaten Allah tüm maddi şeylerden uzak... Ne desem bilemedim.. Buluşma yeri gibi sanki...
cebreail
azrail
mikail
ibrahimoviç'in baş harflerinden oluşur.kuran'da yazar bu.
azrail
mikail
ibrahimoviç'in baş harflerinden oluşur.kuran'da yazar bu.
bir ibadethane.
her mahallede kesin bulunan genelde yaşlı amcaların ikinci ev olarak takıldıgı ibadethanelerdir. gidenleri genelde yaşlı olunca arz edersiniz ki boğaz temizlemeler sümkürmeler şadırvanında abdest tazelemeler eksik olmaz. okunan ezanın degerının illaki gurbet görüp anlasılması garıp bir ikilemdir.çogu camıde kadınlar ıcın de bölüm ayrılmıstır. kadın heryerde kendını belli eder tabı camıde de sankı nur çesmesıne koşar gb akın akın kutsal gecelerde camıye koşarlar.camilerin tespihleri para yiyor iddiasıyla suclanan ımamları yaşlı amcaları ve yeşil rengi olmazsa olmazdır.
Allah'ın evi olarakta bilinir.
milyonlarca cami yapsan neye yarar,
hırsızlık varsa,
yolsuzluk çoksa,
adalet yoksa ve
içi de dolmuyorsa...
hırsızlık varsa,
yolsuzluk çoksa,
adalet yoksa ve
içi de dolmuyorsa...
cami allah ın evidir..şimdi içi dolmasa da gün gelir tıklım tıklım dolar..ayrıca camilerin boş olduğu her yerde gerçek değildir..çoğu yerde geç kalırsanız kılacak yer bulamayıp namazınızı dışarıda eda edersiniz.selam ve dua ile.allah a emanet olun.
ülkemizde genelde doldurulamayan yapılardır.
%99 oranında müslüman bir ülke olduğumuz söylenir ama nedense insanların cuma namazlarında dolduramadıkları camilerin hali gerçekten ibret alınacak bir şey. hâlihazırdaki camilerin bile doğru dürüst bakımı yapılamazken, temizlik diye bir öncelik gözetilmezken her boş araziye cami yapma hevesi nasıl hasıl oluyor ? sen camileri dolduramazken neden sadelikten yoksun, kaynak israfı camilerin peşine koşuyorsun ?
%99 oranında müslüman bir ülke olduğumuz söylenir ama nedense insanların cuma namazlarında dolduramadıkları camilerin hali gerçekten ibret alınacak bir şey. hâlihazırdaki camilerin bile doğru dürüst bakımı yapılamazken, temizlik diye bir öncelik gözetilmezken her boş araziye cami yapma hevesi nasıl hasıl oluyor ? sen camileri dolduramazken neden sadelikten yoksun, kaynak israfı camilerin peşine koşuyorsun ?
yeni yapılan sinan çakması camiler gördükçe utanıyorum. koskoca yavuz selim camii bile tek kubbeli, oldukça sade iken ufacık mahalle camilerinden onlarca alakasız kubbe ve minare çıktığını görüp sinirleniyorum sonra tam da bu memlekette hiç özgün mimar yok mu diyecekken kocatepe camii ve kral faysal camiinin hikayesi geliyor aklıma, müstehak bize diyorum.
Affedilmek ne kadar kolay, ve biz ne kadar inatçıyız. Haftada kaç kere kendi isteğimizle gittiğimiz tartışılır.
yaşadığım yerde sadece iki tane bulunmaktadır. ezan sesi duymuyoruz o derece.
Muslumanlarin ibadethanesi. 5 vakit, cuma ve bayram namazlari, teravih namazlarinin kilindigi, mecazen Allah'in evi olan güzel ve kutsal mekan.
toplu ibadet yeri.
günümüzde ibadet yeri olarak görülen cami şimdi hükümetin rant sağladığı bir yer. cumaya gittiğimde hükümeti destekleyen bir vaaz veriliyorsa bu ülkede camiye gidilmez.
günümüzde ibadet yeri olarak görülen cami şimdi hükümetin rant sağladığı bir yer. cumaya gittiğimde hükümeti destekleyen bir vaaz veriliyorsa bu ülkede camiye gidilmez.
cebrail
azrail
mikail
israfil
4 meleğin isimlerinin baş harfinden oluşan, islam dininde ibadet yeri olarak kullanılan mekandır.
azrail
mikail
israfil
4 meleğin isimlerinin baş harfinden oluşan, islam dininde ibadet yeri olarak kullanılan mekandır.
sadece gidilip dua edilen diye bilinen, yozlaştırılmış yer. oysa muhammed orada insanları toplar, dertlerini sorar, borçluları öğrenir, yoksulları konuşur. dertlerin deva da bulduğu yer(di)r. umudumuzun bu güzel camilere itibarının iade edilmesi.
dua yeri.
umarım bunu provokatörler yapmıştır. göstericilere yakışmaz yoksa.
http://www.haberler.com/e...ayi-cekti-4695285-haberi/
umarım bunu provokatörler yapmıştır. göstericilere yakışmaz yoksa.
http://www.haberler.com/e...ayi-cekti-4695285-haberi/
müslümanların müslümanlık öncesi pagan arapların ibadet ritüelinin azcık modifiye edilmiş halini uyguladıkları mekan.
evde namaz kılınmıyormuş gibi, sırf kenkslerine namaz kıldıklarını, imanlı olduklarını göstermek için gittikleri mekan.
o mübarek cem evleri olan camiler insanları kaynaştırır birleştirir. yeri gelir kışla olur yeri gelir, kütüphane olur, yeri gelir okul olur. kadınların ve erkeklerin sığınma evleridir camii ler.
spartak moskova-fenerbahçe maçında bazı spartak moskovalı orospu çocuklarının istemiyoruz diye pankart açtıkları ibadethane, allah'ın evidir. islam dininin olmazsa olmasıdır.
Cem eden, toplayan manasina gelen; muslumanlarin gunluk ibadetlerini yaptiklari, bunun yaninda dunya ve ahirete yonelik onemli mevzularin konusuldugu, cemaat arasinda yardimlasma ve dayanismanin bulundugu somut anlamda fiziki yapi, soyut anlamda ilahi mabet.
gunumuzda fiziki yapi olmaktan ote gecmiyor camiler. universite ogrenciligim zamaninda dort yil boyunca mahalledeki camiye gidiyordum. birkac kisinin disinda yahu sen kimsin nesin, bir derdin var mi diyen olmadi. namaz biter bitmez bir gurultu, bir ayak sesi... korkmayin hacilar hocalar cami ustunuze yikilmaz, cikarsiniz disari...
gunumuzda fiziki yapi olmaktan ote gecmiyor camiler. universite ogrenciligim zamaninda dort yil boyunca mahalledeki camiye gidiyordum. birkac kisinin disinda yahu sen kimsin nesin, bir derdin var mi diyen olmadi. namaz biter bitmez bir gurultu, bir ayak sesi... korkmayin hacilar hocalar cami ustunuze yikilmaz, cikarsiniz disari...
başarılı olanlarının altında mutlaka büyük bir süpermarket mevcuttur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar