bugün
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz9
- sözlüğün en yakışıklı erkek listesi6
- sinirlenince yaptığınız şeyler9
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri23
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım8
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri10
- yaşar dinleyen erkek8
- ak partililerin apoya villa yaptırması3
- kendin gibi biriyle olmak4
- sevilmek3
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- göbeklitepe de dikilen ilk sütunlar4
- seyyid kutub3
- avm gezme kültürü7
- yaşlandıkça ölüme yaklaşmak5
- ince belli kızlar bakar mısınız6
- gocu29
- gocu kaç yaşında7
- moğol cb'nın 100 kg ağırlıkla 20 tekrar yapması3
- nakit para taşımamak4
- masterchef türkiye2
- tabağındaki yemeği bitiremeyen erkek5
- atatürk diyor ki3
- ezginin günlüğü açıp tek başına uzun yola çıkmak6
- güne bir tespit bırak3
- öcalan için imralı da ev inşa edilmesi10
- tavuk döner sırasında hayatının aşkına rastlamak6
- yaprak sarması seven insan2
- yeni parti tüzüğü5
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu27
- kahvaltı9
- güne bir şarkı bırak4
- balık etli kızlar bakar mısınız3
- şu an dinlenen şarkıdan bir cümle3
- sözlük yazarlarına güvenmek19
- claude'un savaş ve casuslukta kullanılması5
- çirkin insanlara acımasızca davranmak2
- muhafazakar eşcinsel4
- öcalan için bahçeli ve konforlu bir ev yapılması6
- çocuğunu bir proje olarak gören ebeveyn2
- tissot la loche4
- nakit para akışı2
- her şeyin mizahı yapılmalı mı18
- boyumun 2 cm kısalması22
- pizzanın kenarlarını yemeyen erkek4
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek4
- küpe takan adama kız vermem diyen baba10
- sanane demek yanlıştır4
- regl ağrısı çeken sevgiliye yapılacaklar12
- insanın kendisine benzeyen kişiden hoşlanmaması6
korkulması gereken insandır. deli cesareti vardır bunlarda.
profesör olanı bile vardır amk.
bilmediği, anlamadığı alanlarda uzmanlaşmış, donanımlı insanı 'cahil'addetmek gibi bir 'erdemsizlik' var bu ülkede. yani bir tarihçiyle tarihçi, şairle şair, felsefeciyle felsefeci olabilecek donanıma sahipsin. ama onun bildiği, sana gayet gereksiz gelen bir şeyi bilmiyorsun. o halde cahilsin.
dünyada öğrenilecek o kadar çok şey var ki.
dünyada öğrenilecek o kadar çok şey var ki.
okursa bir sorunu kalmayacak kişidir, eşeklik baki kalır yalnız.
(bkz: ebu yezid)
cesareti ve yaratıcılığıyla göz doldurur.
lise mezunu olduğunu söyledikten sonra mühendis olduğunu iddia eden ilginç örnekleri mevcut.
lise mezunu olduğunu söyledikten sonra mühendis olduğunu iddia eden ilginç örnekleri mevcut.
karşılaştığında arkana bakmadan kaçman işten bile değildir. zira laf anlatmak, söylediğini dinlemek gibi bir gaflette bulunduğun her an bir beyin hücrene veda etmek zorunda kalırsın.
''en son okuduğum kitap kırmızı başlıklı kızdı ehe ehe'' diyen kitap okumamayı marifet sanan insandır.
karşındakini yoran insandır.
onu cahil bırakanların dalga geçtiği insandır. yazıktır, günahtır...
Genellikle hep beni bulur
cahil insan uzaktan belli olur.
Uzaklasın hızlıca uzaklaşın.
cahil insan uzaktan belli olur.
Uzaklasın hızlıca uzaklaşın.
okumayı, dinlemeyi, öğrenmeyi reddeden insandır.
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır fakat bazı türleri var ki hiçbir şey bilmeden bir yerden duyduğu bir fikri edinmiş, araştırma fırsatı sunuyorsun geri tepiyor diretiyor o konuda. hah işte bu türünü kuma gömüp uzaktan kafasına taş fırlatacaksın.
En tartışılmaması gereken insan. Ne yaparsan yap anlatamazsın, anlayamazlar.
keşke ölse.
Hiçbir şekilde tartışmaya girilmemesi gereken insandır. Ben tartışırken egolarımı bir kenara bırakırım. Bana göre cahil kişiler sıkı sıkıya fikirlerine bağlanmış fakat fikirleri hakkında birkaç soru sorulduğunda tam yanıt veremeyip saldırılarda bulunan insanlardır. Literatürde ki anlamına göre cahillik ele alındığında aslında hepimiz cahiliz. insan her şeyi bilemez.
Savunduğu tez birilerince çürütülünce tartışmayı deneyeceği yerde küfüre başlayan ve saatli bomba niteliğinde olan canlıdır.
tez vakitte sohbetin kesilmesi elzem olan insan.
...Hz. isâ: O, en yüce ism-i azamı sağıra okudum, kulağı duydu. Köre okudum, gözleri açıldı. Kayalık dağa okudum, dağ çatladı, yarıldı. Ölmüş birine okudum, dirildi. Cansıza okudum canlandı. Fakat ahmağın gönlüne şefkatle yüz binlerce kere okudum, bir faydası olmadı. O ahmak bir kaya parçası, bir mermer kesildi. Ahmaklık huyundan vazgeçmedi. Onun için kaçıyorum der.
her şeyi en doğru şekilde yaptığını sanıp kendisinden farklı olan insanları yaftalayan insandır.
kainattaki en mutlu kişi.
Öbür tarafda da karlı.
Neden ?
-çünkü herkes bildiği kadar ile sorumlu olacağı için, cahiller en rahat edecek güruhdur ahirette.
Öbür tarafda da karlı.
Neden ?
-çünkü herkes bildiği kadar ile sorumlu olacağı için, cahiller en rahat edecek güruhdur ahirette.
cahil olduğunu bilip kabul ediyorsa sıkıntı olmayan insandır ancak bazı insanlar cahil olduklarından bile haberdar değillerdir ve bu durum asıl sosyal problemleri ortaya çıkarmaktadır. günümüz türkiye' sin de yaşanan problemlerin bu konuyla ilgili olduğunu hatta sebebinin bu olduğunu düşünen bir çok aydın mevcuttur. cahil olduklarını bile bilmeyen insanların sayısındaki artış ve demokratik sistem içerisinde kendilerini temsil ederek cahil olmayan insanların azınlıkta kalması ülkeyi kaosa ya da dikta rejimlerine sürükleyecektir. (bkz: türkiye)
"en büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır.
gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir. " Mustafa Kemal Atatürk
ayrıca
"Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına... " Mevlana
"en büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır.
gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir. " Mustafa Kemal Atatürk
ayrıca
"Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına... " Mevlana
her şeyi bilen insandır. bir de bunlar çok mutludur.
tartışmaya girilmemesi gereken insan. pişman eder.
tahammül etmesi çok zor olan insan kişileri.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar