bugün
- enayimiknatisii9
- ibne miyim acaba diye sorgulamak7
- en güzel sevişme11
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar14
- tai lung9
- namazında niyazında erkek10
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması8
- sözlükte birbiriyle kavga eden yazarlar5
- yeni parti33
- bu koyden olsam ne olacak18
- vermio11
- pinhani4
- nervio35
- chp nin camileri ahır yapması6
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- true çaylak olsun kampanyası9
- bir organınızdan vazgeçmeniz gerekse9
- true'yi yedirmeyiz7
- bir kilo patatesin 50 lira olması9
- sözlükte aşık olmam3
- ahmet sezer bey'in esprilerine gülmeyen insan6
- sinsice kavga izleyen yazarlar9
- boyumun kaç cm olduğunu itiraf ediyorum3
- insan olmaya ceyrek kala19
- ben ahbap derneğine güveniyorum17
- imamların maaşı çok diyen öğretmen10
- güne bir şarkı bırak9
- ioçk'nın müziği4
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz7
- seri gizli artı oy veren melek15
- dikkat dikkat ismet efendi ülkeye giriş yapmıştır3
- pire için yaktığınız en büyük yorgan4
- kirazın kilosunun 150 tl olması4
- rizeli kızlar3
- ahmet sezer bey15
- nervionun merak ettiği yazar21
- günahkarlar ölüdür2
- şeytan6
- erecto birader del kopar4
- meriç nehrinin yönü3
- velvet53
- true'yi eskorta emanet etmek10
- kürt feodalizmi4
- topluma nasıl faydalı olunur4
- arkadaşlar sıkıldım4
- beni kim artılıyor amk5
- aylık 5 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- zeynep sude oktay2
- hayatın öğrettiği şeyler6
istek tazeleme duygusudur. Arzu ve özlem ile işbirliği yapar. Önce çok arzularsın, olmaz olmaz, gün gelir senin olur. Bu defa bıkma olayı devreye girer. Başka arayışlara girersin, elindekine isyan edersin. Atarsın en son başından. Gün geçer, pişman olursun. Özlersin eskiyi. O tazelenme duygusu devam eder bu süreçte. Ya dayanamayıp eskiye döneceksin ya dişini sıkıp unutmayı bekleyeceksin.
bıkmak, kaderimizi değiştiren büyük unsurlardan biri. Fikirlerin çoğuna yönü bu fiil veriyor. Bıkmak, insanın doğasında var. Ya sen bir şeyden bıkacaksın, ya biri senden. Deveranın esası budur.
bıkmak, kaderimizi değiştiren büyük unsurlardan biri. Fikirlerin çoğuna yönü bu fiil veriyor. Bıkmak, insanın doğasında var. Ya sen bir şeyden bıkacaksın, ya biri senden. Deveranın esası budur.
bıkmaktır işte.
"bıktım" diyemeyecek kadar bıktığınızı, bıktığınız konusunda çevreyi inandırmak için hiçbir çaba sarf edemeyeceğinizi gösteren hissiyat.
Bıkmak problem değildir, bıkkınlığa neden olan kişiye patlamak hiç problem değildir. işe yaramaz yarımlara patlıyoruz.
Aslında olumsuz şeyler yaşatan olgu yada olaylar hakkında kullanılmaması gereken fiil. Ancak biz insanlar tezatlardan keyif alır gibi yaşamaya alıştırılmışız. Bolca abartı, kinaye, tezat kullanırız konuşurken de.
Neyse..
Ben de, bıktım.
Korkmaktan sıkıldım ilk önceleri, üzülmekten bıktım, depresyondan bıktım, hayal kırıklıklarından, ağlamaktan da bıktım, en son yıllar önce bir ölüm haberine ağlamıştım sessiz sessiz, bir daha da ağlamadım, zaten daha ilk gençlik yıllarım sonrasında ağlamaktan bıkmıştım, çok ağlamazdım yani. insanlar için endişe etmekten bıktım mesela, insanlardan bir şeyler beklemekten, yani tam olarak beklentilerden bıktım, beklemek.. Beklemekten bıktığım kadar hayattan bile bıkmadım.
Bıkmadığım şeyler çok sayıda, insanların kadın yada erkek olmasından fena bıktım. Hayali kahramanlarım çocukken bıkıp öldürdüğüm ilk kurbanlarım. Faşistlerden bıktım, vitamin niyetine, boş vakitlerde bıkılası..
Neyse..
Ben de, bıktım.
Korkmaktan sıkıldım ilk önceleri, üzülmekten bıktım, depresyondan bıktım, hayal kırıklıklarından, ağlamaktan da bıktım, en son yıllar önce bir ölüm haberine ağlamıştım sessiz sessiz, bir daha da ağlamadım, zaten daha ilk gençlik yıllarım sonrasında ağlamaktan bıkmıştım, çok ağlamazdım yani. insanlar için endişe etmekten bıktım mesela, insanlardan bir şeyler beklemekten, yani tam olarak beklentilerden bıktım, beklemek.. Beklemekten bıktığım kadar hayattan bile bıkmadım.
Bıkmadığım şeyler çok sayıda, insanların kadın yada erkek olmasından fena bıktım. Hayali kahramanlarım çocukken bıkıp öldürdüğüm ilk kurbanlarım. Faşistlerden bıktım, vitamin niyetine, boş vakitlerde bıkılası..
dayanamamak, usanmak durumu.
çok tekrarlanması sebebiyle bir şeyden doygunluk ya da yorgunluk duymak.
(bkz: yılmak)
tekrarlanması veya sürüp gitmesi yüzünden bir şeyden doygunluk veya yorgunluk duyarak istemez olmak.
Yeter demektir.
ZAMANDA BiR EŞiĞiN ÜZERiNDEN SIÇRAMAKTIR.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar