bugün
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği7
- sözlük yazarlarının ruh hali7
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- gezip tozmanın gereksiz yorgunluk olması3
- bir şeyler söyle9
- haşmetli bir penise sahip olmak3
- uysaljakoben12
- çokomeldeki harflerden rahatsız olan adam2
- sözlükte yazmanın faydaları7
- karun kadar malın olsa ne fayda4
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- mutlu bir ilişkinin anahtarı5
- chp'nin hali ne olacak58
- evlilik vs bekarlık7
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması6
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması5
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- şirinler köyüne yeni şirin13
- ağzına alırken iğrenmeyen bayan2
- kadınlar neyden hoşlanır3
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi8
- ilişki mi yaşıyoruz satranç mı oynuyoruz amk4
- kaşar sucuk salamın sofrada lüks sayıldığı yıllar3
- 13 haziran 2026 fenerbahçe beko beşiktaş rain maçı4
- arkadaşlar bakar mısınız15
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- 13 haziran 2026 katar isviçre maçı2
- nataşalara para yedirmek9
- saraca finch house6
- kötü biri olduğunu bilmek10
- aşık olunca neye benziyorsunuz4
- madenci eylemini haber yapan gazeteciye soruşturma2
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı3
- en iyi antidepresan16
- ağzıyla osuruk sesi çıkaran misafir çocuğu3
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- şu an hissedilen duygu3
- chplilerin gene kılıçdaroğlu'na oy verecek olması2
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- selam sizinle tanışmış mıydık4
- diyanetin abd'deki villaları16
- türkiye avustralya maçı3
- katar2
- tc'nin geleceği cumhuriyeti kuran chp ile olacak4
- yeşil burun adaları2
- bugün güzel3
- yahudi madalyası almış gürcü6
- true'nin akp'ye oy vermesi5
- dersimli kemal3
- kemal kılıçdaroğlu13
Bursa ilinin kent merkezi, Türkiye'nin büyük metropol kentlerinden ve en çok nüfusa sahip 4. şehridir. Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Bursa'da en çok Osmanlı imparatorluğu'nun kuruluş dönemine ait tarihî eserlerin bulunmasının sebebi ise, Bursa'nın Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olmasıdır.
Yarın kadikoy'e doğru akacak şehir.
Bugün ebesinin örekesi gibi yağmur yağmış şehir. Öğlen bir başladı 12'de. 2 buçuk'a kadar bayağı şiddetli yağdı.
Yağan yağmurun iki gündür dinmek bilmediği şehir.
nilüfer i ıslak ıslak olan güzel şehir. ne yağmur indi amk.
gecenin saat 1 inde yürüyüşe çıkıp, gördüğüm tek tük insanlarla selamlaşarak dolaşabildiğim şehirdir. zevkiyle yaşamak istediğinde çok güzel bir şehir olduğunu görebilirsiniz. yorucu olsada heryere yürüyerek gidilebilir. 5-10 km lik mesafelerde farklı merkezler vardır ve bu merkezler arası rahatlıkla yürünebilir, farklı şeyler yaşanabilir. uludağ, cumalıkızık, gölyazı gibi birçok turistik mekanda bursanın ünlü lezzetlerini tadabilirsiniz. taşı toprağı tarih olan bursada adım başı bir türbeye, tarihi bir camiye, turistler için düzenlenmiş bir mekana rastlayabilirsiniz. memleketim diye demiyorum gezmeye geldiğinizde mümkünse 1 hafta kalın. tophanede oturup çay içmeden, kültürparkta deniz bisikletine binmeden, yeşilcaminin arkasında antikacıların arasındaki kafelerden birine oturup nargile içmeden, cumalıkızıkta kahvaltı etmeden gitmeyin. bursa insanına güvenin. son yıllarda aldığı göç nedeniyle bir nebze bozulmuş olan bursada bazı yerler dışında heryerde gecenin her saati sevgiliniz kolunda o kuşkuya düşmeden yürüyebilirsiniz. kendini özleten, aratan şehirdir bursa.
memleket
doğdum büyüdüm, büyümeme şahit olmakta. kişiseldir, ama kabuk değiştirmek isteyenleri sıkar sanki, mengene gibidir kimi zaman. belirli muhitlerinde çok rahatken, diğer bölgeleri nefes aldırmaz adama. birçok şeyi, etkinliği, sanatı, kültürü, farklı etnikleri birarada bulabileceğiniz nadir şehirlerden birisidir, ama merkez ilçelerini ve sağını solunu avcunuzun içi gibi ezberlediyseniz, darlaşır sanki size sokakları...
kimi zaman üyev evlat, kimi zaman da kınalı kuzudur; gezip dolaştığınız yerlerden tekrar tekrar geçersiniz, halet i ruhiyeyle doğru orantılıdır belki de, kimi zaman boğucu kimi zaman huzurdur. bağnaz ı da vardır, kültürlüsü de; harmandır bir bakıma.
çok fazla uzak kalmadım ben bu şehirden, almanya da bir sene kaldım, gözümde tüttü; geldim bir hafta çektim içime, sonrasıysa rutindi; 6 ay ankara daki askerlik ertesi, her yerini özledim yine; döndüm, çektim içime havasını.. bir 6 ay da marmaris macerası yaşadım; iki kere geldim o arada memleketsiz yapamadım, ama o iki kere 6 ayda yetti; ama bir türlü ekmek yiyemedim bu şehirde. tutunamayanlar için acıdır, ama hasrettir yine de.
doğdum büyüdüm, büyümeme şahit olmakta. kişiseldir, ama kabuk değiştirmek isteyenleri sıkar sanki, mengene gibidir kimi zaman. belirli muhitlerinde çok rahatken, diğer bölgeleri nefes aldırmaz adama. birçok şeyi, etkinliği, sanatı, kültürü, farklı etnikleri birarada bulabileceğiniz nadir şehirlerden birisidir, ama merkez ilçelerini ve sağını solunu avcunuzun içi gibi ezberlediyseniz, darlaşır sanki size sokakları...
kimi zaman üyev evlat, kimi zaman da kınalı kuzudur; gezip dolaştığınız yerlerden tekrar tekrar geçersiniz, halet i ruhiyeyle doğru orantılıdır belki de, kimi zaman boğucu kimi zaman huzurdur. bağnaz ı da vardır, kültürlüsü de; harmandır bir bakıma.
çok fazla uzak kalmadım ben bu şehirden, almanya da bir sene kaldım, gözümde tüttü; geldim bir hafta çektim içime, sonrasıysa rutindi; 6 ay ankara daki askerlik ertesi, her yerini özledim yine; döndüm, çektim içime havasını.. bir 6 ay da marmaris macerası yaşadım; iki kere geldim o arada memleketsiz yapamadım, ama o iki kere 6 ayda yetti; ama bir türlü ekmek yiyemedim bu şehirde. tutunamayanlar için acıdır, ama hasrettir yine de.
gurbette okuyunca özlemi daha fazla olan şehirdir.
istanbul gibi heryerden insan almadığından, izmir gibi aklı fikri sikişte olmadığından bursa çok özel bir şehirdir. yeni kurtuluş savaşının merkezi bursa olacak.
değerini kıymetini bilmeyenler siktirsin gitsin.
Marmara Denizinin güneyinde yer alan Bursa ilinin büyük bölümü Marmara Bölgesinde kalır. Güneyde kalan küçük bir kesim (Büyükorhan, Harmancık, Keleş ve Orhaneli ilçeleri), Ege Bölgesinin içbatı Anadoiu Bölümüne taşar. Yüz ölçümü 10.891 km², Nüfus 2,652,126 (2011). Topraklarının bir bölümü Batı Anadolunun iç kesimine giren, yeşilliğiyle ünlü Bursa ilinin kuzeyinde Marmara Denizi, istanbulun Yalova ilçesi ve Kocaelinin bir bölümü, doğusunda Bilecik, güneydoğusunda Kütahya, batısında Balıkesir illeri bulunur. ilin 11 ilçesi, 756 köyü vardır.
Kaynak: http://www.yeniansiklopedi.com/bursa/#ixzz2ORU0uYxH
Kaynak: http://www.yeniansiklopedi.com/bursa/#ixzz2ORU0uYxH
27 mart 2013 tarihi itibariyle; orhaneli kavşağı-çalı kavşağı izmir yönünün, asfalt çalışmaları nedeniyle tahmini 15 gün süreyle trafiğe kapatılacak olan şehir.
alternatif güzergah olarak mudanya yönüne ilerleryip ata bulvarından çalı kavşağına ulaşılması öneriliyor ancak bu hattın gelecek trafik yükünü kaldırması imkansız.
özetle önümüzde ki 15 gün yaşamın kilitleneceği şehir...
alternatif güzergah olarak mudanya yönüne ilerleryip ata bulvarından çalı kavşağına ulaşılması öneriliyor ancak bu hattın gelecek trafik yükünü kaldırması imkansız.
özetle önümüzde ki 15 gün yaşamın kilitleneceği şehir...
tam 10 yıldır, 23:30'dan sonra her terminale inişimde, en nadide küfürlerime maruz kalan şehir. * al bi tane daha çıktı.
ne kalabildiğim,ne terk edebildiğim şehir..
nilüfer metro istasyonundan ata bulvarı girişine kadar trafiği 15 gün kapatılan şehir. Bu kadar rezillik Bursa görmemişti.
http://www.olay.com.tr/ha...a-trafik-felc-147928.html
http://www.olay.com.tr/ha...a-trafik-felc-147928.html
Fomara - heykel - inönü caddesi trafiği iş çıkışı saatlerinde çekilmez olan il. Ayrıca stadın olduğu metro durağının adı bursaspor durağı olarak değişecek.
küçük istanbul değildir. tarihi erken osmanlı dönemine aittir ve mimari eserleri istanbuldakine benzemez. insan yapısı daha farklıdır genelde batıdan gelen göçlerden oluşur ama istanbul öyle değildir ve insanları daha soğuktır. doğası daha yeşildir. delta, dağ, göl, ova, şelale nerdeyse herşeyi içinde barındırır ...
böyle küçük istanbul gibi kişiliksiz bir tabirleri hak etmez. koca bursa'yı bir başka şehir gibi adlandırmak yersizdir.
he birde şöyle bir özelliği var genelde kıymeti yokluğunda daha iyi anlaşılır.
böyle küçük istanbul gibi kişiliksiz bir tabirleri hak etmez. koca bursa'yı bir başka şehir gibi adlandırmak yersizdir.
he birde şöyle bir özelliği var genelde kıymeti yokluğunda daha iyi anlaşılır.
Kent merkezinde hava günlük güneşlik iken yarım saat mesafede Uludağ Sarıalan'da 30 cm. kar üzerinde mangal-rakı keyfi yapabileceğiniz başka bir şehir daha var mıdır?
toprağından geldiğim, toprağına gitmek istediğim.
kaykaycıları ve sokak müzisyenleri git gide daha fazla artan şehirdir.
bir alt kültür gelişiyor sanki buralarda,zabıtalara rağmen...
bir alt kültür gelişiyor sanki buralarda,zabıtalara rağmen...
baharla birlikte alışmaya, sevmeye başladığım şehir.
artik kent merkezinin siluetini kazulet gibi ortaya dikilen toki binalari olusturmaktadir. artik her sehir gibi alisveris merkezlerinden olusan bir yasam tarzi, ekonomisi vardir.
hala az da olsa yesildir.
hala az da olsa yesildir.
futbol bakımından turkiye nin 5. büyük futbol takımına sahiptir.
şimdi yattım yatağıma, aklımda bursa. doğmadım burada, yaşamadım da. geleceğimi hiç düşünmeden ellerine bıraktığım, o şehirde derin bir uykuda. nasıl sevmeyeyim şimdi bursa'yı, nasıl özlemeyeyim. hee bir de sakın soğuk olma, üşümesin sevgilim.
sürekli geçtiğim şehirdir. güzeldir yaşanılabilecek yerler arasındadır. osmanlı yapılarını görmek için özellikle gitmek istediğim yerdir. ayrıca bursalıları da ayrı bir severim