bugün

bursa

gecenin saat 1 inde yürüyüşe çıkıp, gördüğüm tek tük insanlarla selamlaşarak dolaşabildiğim şehirdir. zevkiyle yaşamak istediğinde çok güzel bir şehir olduğunu görebilirsiniz. yorucu olsada heryere yürüyerek gidilebilir. 5-10 km lik mesafelerde farklı merkezler vardır ve bu merkezler arası rahatlıkla yürünebilir, farklı şeyler yaşanabilir. uludağ, cumalıkızık, gölyazı gibi birçok turistik mekanda bursanın ünlü lezzetlerini tadabilirsiniz. taşı toprağı tarih olan bursada adım başı bir türbeye, tarihi bir camiye, turistler için düzenlenmiş bir mekana rastlayabilirsiniz. memleketim diye demiyorum gezmeye geldiğinizde mümkünse 1 hafta kalın. tophanede oturup çay içmeden, kültürparkta deniz bisikletine binmeden, yeşilcaminin arkasında antikacıların arasındaki kafelerden birine oturup nargile içmeden, cumalıkızıkta kahvaltı etmeden gitmeyin. bursa insanına güvenin. son yıllarda aldığı göç nedeniyle bir nebze bozulmuş olan bursada bazı yerler dışında heryerde gecenin her saati sevgiliniz kolunda o kuşkuya düşmeden yürüyebilirsiniz. kendini özleten, aratan şehirdir bursa.
© copyright 2005 - 2026