sütcü imam mezunuyum diye üzülmek kadar gereksiz bir davranıştır. zira iş hayatına girildiği zaman görülür ki ne boğaziçi mezunları hala yerinde saymaktadır, ne okul okumamışlar emeği, hakkıyla bir yerlere gelmişlerdir. tabii ki başarı güzeldir, başarı insana keyif, haz vermelidir fakat orada bitmemektedir. asıl gerisi önemlidir.

kırtasiyeden kalem alırsınız, yazılar yazmak için. kalemim ne kadar güzel diye övünmek yerine ne güzel yazılar yazıyorum bu kalemle diye övünmektir asıl doğru olan. araçlara değil amaçlara takılmak gerek. ****
" boğaziçinde oku çöpçülük oku " diyenlerin bir bildikleri vardır diye düşünürsek , övünmekte haklılar sanki. kazanmak zaten zor , bitirmek daha da zor olduğuna göre bırakalım övünsünler.
edit: başlık başıma kalmış yine.
gereksiz bir düşüncedir. Üniversite amaç değil araçtır, önemli olan insanın kendini ne kadar geliştirebildiğidir.
boğaziçi nden mezun olan otların yapacağı eylemdir.
boğaziçi nde ya da başka bir adı duyulmuş üniversitede makina gibi sadece derslere girip çıkan insanın yapacağı daha doğal bir eylem de yoktur heralde.
ot olmayanlarının boğaziçi adına ihtiyacı yoktur zaten.
adı yetmez çoğu zaman.
(bkz: çekememek)
(bkz: nazar etme nolur inekle senin de olur)
haklı ve mantıklı bir davranıştır.

orayı kazanmak da orada okumak da zordur. zoru başaran kişinin kendisiyle övünmesi de doğal karşılanmalıdır.

kedi uzanamadığı ciğere boğaziçi dermiş..
bogazici mezunu olanin degil de, bogazicine girmeyi basaranin yapmakta hakli olabilecegi durum.
tanıdığım bütün boğaziçi mezunları kendileriyle ne kadar övünseler az gelecek insanlardı, okulun kattıklarıyla ilgili bişi bu sanırım. o yüzden dogru bi önermedir bırakın övünsünler, hakları.
övünmek gereksizdir. boğaziçi mezunu eğer övünmeye ihtiyaç duyuyorsa o okulda boşuna okumuştur o kadar sene.
Ayrıca: (bkz: kedi)
(bkz: ulaşamamak)
(bkz: mundar)
cok fazla bir ayrıcalık degildir aslında önemli olan mezun olana kadar ne kadar sosyallesebildigin,ne kadar iyi iletisimci olabildigin,ne kadar gelisebildigindir.
övünmek kötü bir huydur. ama bir boğaziçi mezunu övülmeyi hak eder.
herkes elindekilerle övünmeyi sever.Hata övünmeyi sevmediğini düşündüğümüz kişilerinde övündükleri şey övünmeyi değil övülmeyi becerebilmeleridir.
bu sebeptendirki tuttuğumu takım ,okuduğumuz okul,kız arkadaş sayısı,maçta atılan golsayısı vesairelerden herhangi birinde birkaçında iyi olmak övünme isteğimizi gıdıklar.
boğaziçi mezunu olan kişinin de övünmesi bu yüzdendir.
mesela ben kara tüylerimden,sesimin güzelliğinden,zekamdan,seksiliğimden va bahsetmeden duramam.*****
tanım: bir ruh halidir.
sanki biraz haklılık payı vardır diye düşündürmüyor da değil hani *
türkiye'de evrensel anlamda üniversite kavramını karşılayan tek kurumdan(hemde devlete ait) mezun olanların bu şartlar dolayısıyla haklı olarak gerçekleştirdikleri eylem.