bugün
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın6
- sevgiliye hitap biçimleri2
- en lezzetli balık15
- how'i met your mother marshall6
- karşı cinsteki en itici özellik12
- asena keskinci2
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin10
- ben geldim naneler13
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı12
- sabahları nefret edilen şeyler8
- ayakkabının ayağa vurmasının oluşturduğu durum10
- yeni biriyle nerede tanışılır8
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat11
- online listesindeki sıralama mantığı9
- sahibinin sesi ile okunan cümleler8
- mansur yavaş14
- gocu33
- online listesi neden kaldırıldı10
- karması eksi olan yazarların adam gibi adam olması8
- size takılan lakaplar7
- kabul görmüş fikirlere itiraz etmek6
- sorunlarını sevişerek çözen çiftler6
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- 30 yaşına gelince erkeklerin patates olması11
- en son neye çok üzüldünüz12
- başta hak verilen sonradan eksilenen yazılar6
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız5
- inci sözlük8
- yerinde olmak istenen dizi karakterleri4
- game of thrones taki kerhaneci21
- true nickli yazar22
- hintli kızların dayanılmaz çekiciliği7
- tevrat geleceği dogru tahmin etti5
- kafayı yememek için ne yapıyorsunuz9
- başkent istanbul olsun11
- tai lung vs gocu22
- chp'nin ankara'yı da kaybetmesi7
- bik bik vs sarapci koala hatayi4
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği10
- mamudo gurban niye doğdun9
- ağlamamak için kendini zor tutmak4
- hristiyan düşüncesinin yönettiği dünya6
- arkadaşlar5
- karması 4000'in altında olan yazarlar4
- 40 yaşına gelince kadınların kartlaşması7
- insanların sizden uzak durması7
- b c d y z i4
- iş yerindeki orospu çocukları8
- tai'nin mutfağına konuk olmak8
- sevmediğin biriyle sevişmek3
oynamaya başladığınızda hastası eden oyun. bir çok çeşidi var ama temel mantık aynı. tuğlalarla kaplı bir platformda tuğlaları patlatarak kendinize yol açıp canavarları öldürmeye çalışıyorsunuz.* ama en zevkli olanı 8-bit lik atarilerdeki bombermandir kanaatimce.
zamanında atari salonlarında onca gencin jetonunu yiyen, Daha sonra Dos oyunu olarak PC lerde yerini alan ve kendine bağımlı eden, Versiyonları içinde "çoklu depişme" * özeliği barındırmasından mütevellit en çok atomic bomberman versiyonunu sevdiğim olağanüstü oyun. *
bomberman'ın kendi bombasıyla patlama sesi çok eğlencelidir.
çocukluğumuzun düşler kahramanı olan oyunu.
amiga zamanlarının vazgeçilmez oyunu. hele bir de multiplayer oynandığı zaman tadından yenmezdi.
n-gage için cıkarılmıs versiyonuda bulunmaktadır.
insanı eski bir tv ye bağlanmış atari karşısında sabahlatan, eğlenceli bir atari oyunu.
sıra tabanlı multiplayer olanı çok daha eğlenceli olan oyundur.
bombadan kaçması uğruna joystick kırdığım adam.
uğruna ölen, uğruna ölünecek adamdır. bu yolda geçirilen vakitle bir nevi ölmüş bile sayılırız. zira bu kadar efor sarfederek soğuk fizyonu bile bulabilecekken, sadece bir kişiye ömür adamak akıl kârı bir eylem değildir. bu acıdan değerlendirildiğinde joystick kırmak, türbeye mum dikmek gibiyken, bizler türbedarız.
bir atari oyunu. ilerleyen bölümlerinde duvardan geçen hayaletler falan çıkıyordu.
almanca bombacı anlamına gelerek michael ballackgibi birisine takılacak en iyi lakaptır.
Büyük bir alanda canavarları öldürerek, geçitlerden geçme esasına dayalı unutulmaz atari oyunlarındandır. Bu oyunun son bölümüne geçmek kolay değildi tek oynamayla bitmezdi, şifreleri alıp kaldığınız yerden devam ederek bitirebilirdiniz bu oyunu. Oyunun sonunda bomberman, lode runner'a dönüşürdü.
http://qplaygames.gamesga...s/bomberpengu.htm#content adresinden oynanabilen oyun. gerçi bu sitede penguenlerle oynanıyor ama mantığı aynı. arkadaşınızla online olarak karşılıklı oynayabilirsiniz. bir kaç gündür çok fena daldım buna. oynamak isteyen olursa nickini atsın yeter, kapışırız. *
atari emulatoru sayesinde psp de oynanabilen oyun. pek bir özlenmiş, bağımlılık yaratan oyun.
hastalığı yıllardır geçmeyen oyun. 15 senedir oynuyorum yahu.
DYNAdır onun aslı.. odur asıl bilgisayar başına kitleye günlerce bitmeyen..
okuldayken ders çalışma bahanesi ile buluşup iki kişi saatlerce oynadığımız bir oyundur.
bir de (bkz: worms 2).
bir de (bkz: worms 2).
eskiyi yad etmek adına hiç sıkılmadan oynayabileceğiniz bir oyun. *
çocukluğumda sabahtan akşama kadar oynadığım oyundu. *
çocukluğumun vazgeçilmez ateri oyunu, vize haftalarında yeniden başıma bela olan bir lanettir kendisi.
hudson soft aynı zamanda ölümsüzlük şifresidir oyunda.
adam sağ-sol hizada yürüyünce farklı, yukarıdan aşağıya hizada yürüyünce farklı ses çıkarırdı. ya bir de orada çıkan kapıyı patlatınca feci oluyordu.
Çok orjinal fikirlerle yapılmış bir oyun. Contra, Super Mario, tank gibi oyunların yanında tam bir çocuk oyunu.
Eksi yönleri:
-Her bölümden sonra 1 can veriyor.
-ilerki bölümlerde aldığınız yeteneklerle kayaların içinden geçebiliyorsunuz.
-Yine ilerki bölümlerde bombaların içinden geçebiliyorsunuz.
-Başka bir yetenek ile patlattığınız bombadan etkilenmiyorsunuz.
-Boss olmayışı.
Artıları:
+Kapı sistemi.
+Kapıları ve yetenekleri patlatınca meydana çıkan canavarlar.(ulan çok şirinler birde.)
+Zaman sistemi.(200 saniye)
+Toplamda 50 level olması.
Yani oyun çok güzel fakat çok kolay. Keşke oyunun başında Kolay-zor seçenekleri olsaydı, iyiydi.(şaka lan nes oyununda hiç gördüğüme hatırlamıyorum.) ayrıca Piyasada ki tüm oyunları directx 11'de oynatan bir pc'de bomberman incelemesini, karnımın aç olmasına yoruyorum. Yok lan bu incelemeyi oyun piyasasına ibnelik olsun diye yaptım. 150 tl oyun mu olur lan. Adamlar bomberman'a gönül vermişler de yapmışlar. Oyun piyasasının bu şekilde sömürü düzenine yenik düşmesi ağrıma gidiyor yeminlen. Haftaya da volfied'i inceliyeceğim ona göre.
Eksi yönleri:
-Her bölümden sonra 1 can veriyor.
-ilerki bölümlerde aldığınız yeteneklerle kayaların içinden geçebiliyorsunuz.
-Yine ilerki bölümlerde bombaların içinden geçebiliyorsunuz.
-Başka bir yetenek ile patlattığınız bombadan etkilenmiyorsunuz.
-Boss olmayışı.
Artıları:
+Kapı sistemi.
+Kapıları ve yetenekleri patlatınca meydana çıkan canavarlar.(ulan çok şirinler birde.)
+Zaman sistemi.(200 saniye)
+Toplamda 50 level olması.
Yani oyun çok güzel fakat çok kolay. Keşke oyunun başında Kolay-zor seçenekleri olsaydı, iyiydi.(şaka lan nes oyununda hiç gördüğüme hatırlamıyorum.) ayrıca Piyasada ki tüm oyunları directx 11'de oynatan bir pc'de bomberman incelemesini, karnımın aç olmasına yoruyorum. Yok lan bu incelemeyi oyun piyasasına ibnelik olsun diye yaptım. 150 tl oyun mu olur lan. Adamlar bomberman'a gönül vermişler de yapmışlar. Oyun piyasasının bu şekilde sömürü düzenine yenik düşmesi ağrıma gidiyor yeminlen. Haftaya da volfied'i inceliyeceğim ona göre.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar