bugün

(bkz: serdarsl06/#40995033)

teşekkürler yazarı.

nick altını ben bu vesileyle açmak istemezdim. neyse kısmet böyleymiş.

o değil de adam 11. nesilmiş ve hala nick altı yok. bu utanç bize yeter.

edit: bu aşağılamaları yeni gördüm affola. kusura bakmasın.
https://m.uludagsozluk.com/e/41042922/

islam düşmanı bir şey. Nick altını ben; bana hakaret ettiği için açmıştım.

Şimdi Tüm islam dünyasına hakaret ediyor. Ben pisliğin kokusunu kilometrelerce Öteden alıyorum işte böyle.
islam dünyasına hakaret eden biri değildir.

islam, dünyada var olmuş 4 bin küsur dinden biridir. Siz ona inanıyorsunuz diye kimsenin ona inanması veya onu eleştirmemesi gerekmez.

Türkiye'nin yüzde 99u müslüman deniyor mesela sürekli, o zaman benimle aynı dinde yüzde 1lik bir kesim bile yok. Ama ben kimseye dinimi övmüyorum, hatta bilgi almak istediklerinde benden, bir kiliseye gitmelerini ve oradan bilgi edinmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü kendi yorumumu, inancımı yayma gayem yok.

Neyse bu arkadaşa dönersek, saçma suçlamalar altında bırakılmış olduğu kanaatindeyim. Çünkü yazdıklarına baktım ve hakarete varan söylemlere denk gelmedim. Hakaret etse dahi herkesin kutsalı kendinedir. Bizim kutsal dediğimiz şey onun için deli saçması bir zırvalıktan ibaret olabilir. Bu yüzden de benim dinime küfür dahi etse önemsemem, en fazla muhatap olmam.

Yine bu sebeple bir eleştiriye karşıdaki insana hakaret ederek yanıt vermeyi doğru bulmuyorum. Hele ki birini islam düşmanı diye yaftalamak daha da yanlış. Bu yaşa kadar hayatınızda düşman görmediniz mi? Düşman böyle olmaz.

Ama bir toplumu bir kişiye karşı galeyana getirerek onu aşağılama çabası zaten düşman olmaktan bile daha kötü. Koyunda beslenen yılan gibi. En azından tarafı belli, düşüncesi belli; 3-5 artı oya değişmiyor fikirleri. Bir öyle bir böyle olmayan yazar kişisi.
© copyright 2005 - 2026