bugün

/782
takımına en az maddi ve manevi destek verip çarşı alayına karşı kafasını yaşayan top tepiciler. arkadaş ürün satışları gs ile Fenerbahçe'nin yarısı kadar bile değil, biletlerin fiyatları keza öyle, beleş bilet için kavga çıkaran her boka karşı bir taraftar grubu ile bu takım Bursaspor'un bile gerisinde kalır. e sonra bağırınca taraftar olduğunu sanıyorlar.
taraftarıyla, teknik direktörüyle iyice türkiye'nin solcu takımı, livorno'su olmuştur.
başında slaven bilic' in bulunduğu, bu yüzden gelişimi hakkında sabredilmesi gerekilen kulüp. slaven bilic iyi bir hocadır, disiplinden kopmayan bir anlayışa sahiptir.
beşiktaş' ın iyi bir kadrosu var. cenk gönen iyi bir kaleci... hatalar yaptı mı ? evet. ancak kendisine güven duyulmalı, hatta tolga ile rotasyonlu olarak görev verilmeli. kaleciler oynayarak gelişir.
savunmanın sağ tarafında beşiktaş' ı tanıyan bir serdar kurtuluş var. pedro franco' nun kumaşı iyi, ama daha dün gelmiş, hala uyum sağlama çabalarında. ibrahim toraman ve gelirse hutchinson da değerli savunmacılar. teker teker iyi olan bu isimler bir arada oynadıkça, onlara sabredildikçe daha iyi olacaktır. savunma dörtlüsünün birbirini tanıması için zaman ve sabır gereklidir.
orta sahada zaten hiç de fena olmayan bir yapı var. fernandes' in hem savunma hem ofansta daha da rahatlamasına yol açacak bir sezer öztürk gerçeği var artık. sakatlıklardan uzak kaldıkça katkı sağlayacaktır. necip ve veli çalışkanlıkları, oğuzhan pas trafiğini idaresi ile öne çıkacaktır.
eneramo hakkında yazılanlar ne kadar ciddi bilmiyorum. ancak bahsedilen sorunlardan uzak kalıp sahada ne kadar kalırsa, almeida' nın o kadar rahat boş alan bulmasını sağlar, ani hızlanmaları, indireceği toplarla gol bölgesinde tehlikeye yol açar.
çoğu beşiktaşlı umutsuz ve sabırsız durumda... ancak iyi bir beşiktaş kadrosu var. anahtar kelime sabırdır. eğer taraftar sabredip zaten bitmeyen desteğini sürdürürse beşiktaş' ı iyi günler beklemektedir.
ronaldinho olayı güme gitmiş takım. üzüntülü bir şekilde haber kaynağını alıp aticam.
ronaldinho'yu ocak ayında bağlayacak takımdır.
güzel , estetik forma yapamayan güzide takımımız.
bundna 10 yıl öncesi ve daha öncesinde en güzel formaları yapan takım beşiktaş tı malumunuz.
artık formalar para verilip alınacak güzellikte değil ne yazık ki. beşiktaş a yeni şeyler gerekmiyor. onu gs ve fb yapsın bizi ilgilendirmez ama bizim yapmamız gereken 100. yılında beşiktaşa 100. yılındaki formaları tekrar hediye etmektir.
değişen öndeki toyota yazısı ve adidas logosu olacak ve diğer her türlü ayrıntı tepeden tırnağa aynı kalacak tabi üç çizgi de olmayacak bu arada.

çok mu zor bunu yapmak. herkes ağlıyor takıma destek verilmiyor , forma almıyor kimse diye. hayatımda hiç orjinal beşiktaş forması almadım evet itiraf ediyorum. neden , sor bakalım neden ?

evimdeki formalar korsan diye adlandırılan formalardan bunu yaparken de utanmıyorum ben niye utanayım , yılardır abuk subuk formaları piyasaya çıkartıp bize sunan kulüp utansın.ben estetiğe önem veriyorum. takımımın formasının diğer takımlarınkinden farkı ve anlamı olmalı. dünya gelip geçici. 100. yıldaki formalar bir daha giyilmeyecek mi yani. benim kafadan biri çıksa başkan olsa ve bu formaları sunsa tekrar bak bakalım diğer büyükler de aynı yola girmiyor mu. illa birinin ön ayak olması gerekmiyor bunların olması için. beşiktaş ta ziyadesiyle yaratıcı kafalar var , bilinen bir şey.

http://galeri.uludagsozluk.com/r/beşiktaş-303732/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/beşiktaş-327128/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/beşiktaş-442079/
http://galeri.uludagsozluk.com/r/beşiktaş-244842/

bu formalar , ne kadar da şahane formalar değil mi her biri ayrı bir güzellik. beşiktaş ruhunu ve yaşanmışlıkları ayrı ayrı anlatıyor taraftara.bu formaların tekrar çıkartlması akıl edilmediği sürece beşiktaş forma satışında umduğunu yakalayamayacaktır çünkü duygusal taraftar bunları istiyor.
ciddi anlamda sağ/sol bek sıkıntısı olan takım. buna rağmen bir hamle yapılmıyor bu noktalara. ayrıca almeida ile bu iş yürümez.
fikret orman'ın elinde mundar olmuştur. evet.
kamptaki son hazırlık maçı olan 2 ağustos 2013 beşiktaş laçi maçı'ndan 2-2 beraberlikle dönen takım. ayrıca muhammed demirci'nin 3. kez ilk 11'de başladığı maç. maçta bazı futbolcuların performansları ele alırsak:

muhammed demirci: 2 golünde asistini yaptı, füze gibi bir şutu üst direkte patladı. topu ileriye çok seri ve kendinden emin taşıyor, fizik gücü gün geçtikçe artıyor. allah nazardan saklasın.

gökhan süzen: değil beşiktaş'ta, süper ligde bile oynaması mucize. ileri çıktığında oraya yerleşiyor geri dönemiyor. 1. golüde böyle bir pozisyonda yedik zaten, orta açamıyor, top süremiyor... özetle beşiktaş'ın tarihinde yediği en büyük kazıklardan.

atiba hutchinson: beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta gol attı. ilk maçı çok değerlendirme imkanı vermez ama ileri dikine oynuyor ve faulsüz top çalıyor.

hugo almeida: armanın aşığı olmasam, armaya saygı duymasam ana avrat düz giderim kendisine. iyi bir futbolcu ama isteksiz ve suratsız. değil almeida messi dahi olsa armaya saygı duymuyorsa cehenneme kadar yolu var.

tanju kayhan: miy'na gitmek yaramış kendisine. beşiktaş formasının kıymetini anlamış. çok çabalıyor, tam bir görev adamı. fizik olarakta iyi ve eskisi gibi kademe hataları yapmıyor. almeida'nın kafasın adrese teslim bir orta yaptı maçta ama almeida boş kale yerine auta vurdu. ayrıca iki ayağınıda kullanabiliyor ve hem sağ bekte hem de sol bekte oynayabiliyor.

necip uysal: sakatlıktan sonra ilk defa bir hazırlık maçına çıktı. beklenenin çok üstünde bir görüntü çizdi. atiba ile gayet uyumluydu. bir poızisyonda seri çalımlarla ceza alanına yaklaştı olcay ile verkaç yapıp kaleci ile karşı karşıya kaldı ama açısı daralınca iyi vuramadı.

cenk gönen: skora aldanmayın cenk'e sade üç top geldi, biri cılız bir şuttu. diğeri gökhan süzen'in geri dönememesi yüzünden oldu cenk'in yapacağı bir şey yoktu. biri de serbest vuruşta önce defansın sonra cenk'in iyi yer tutamaması yüzünden oldu. yan toplara hala çok çalışması gerek.

bunların dışında beşiktaş çok pozisyona girdi ama son vuruşlar yerini bulmadı.
hayatımda gördüğüm en kolpa taraftara sahiptir. 2009'da teksas bunlar için ''kepenkleri yalama olmuştur indirip kaldırmaktan, bıkmaz çarşı reklam yapmaktan'' diye bir pankart açmıştır. çokta mantıklı bir pankartmış doğrusu. bu arada takımın şerefli olduğu tartışılır.

edit:

bursa hoplamaz bursa hoplatır
inanmazsan sor anana o anlatır
kasa dediğin kartalda olur
kartal kasayı lazlara vurdurur.
teksas gibi annesi belirsiz insan topluluğun adını ağzına bile almaması gereken taraftarlara sahip takım. sikerler.evet.
teksası kaale alarak büyük hata yapan taraftarlara sahip kulüp.
bursalı olmama rağmen tuttuğum takım.
hazırlık maçlarında pek tat vermiyor. biraz daha zamanları var bu sene pek tat da vermeyebilir ama alayına beşiktaşız.
Tamam 20 kez şampiyon olmamıştır,Avrupa'da destan yazmamıştır,en zengin kulüpte değildir.ama en yakışıklı renklere ,en yatatici taraftara herseyden once en kral semte sahiptir.farklidir besiktasli ,hakikaten baktın mı dersin bu adam besiktaslidir.o adam rengini sevmistir,kapalı tribüne tutulmuş semte asiktir.besiktas karşılıksız sevmektir.
bir yandan borc yükü, bir yandan sahtekar besiktas medyasi, stad, devlet gibi onlarca isle ugrasirken, kanaatimce en büyük darbeyi 2-3 mac iyi gitmeyince "yildiz'da yildiz!" diye bagiran akillanmamis besiktas taraftarindan yiyecek takimim.

adali1903 sitesi yönetime ve takima nerede catlak bir ses varsa haber yapiyor, dün yaptiklari "kombine kartlarin satilmamasini neye bagliyorsunuz?" anketini, büyük bir cogunluk "yapilan transferlere" diye cevaplamis.

bu adamlarla ayni tutkuyu ve ayni takimi tuttuguma inanmiyorum...
türkiye'deki en olgun en eski camia. ne çekiyorsa lobi eksikliğinden çekiyor. gen gibi amk! sanki beşiktaş'lı olunca otomatikmen dürüst olunuyor gibi. hem bu sıralar tayyeap da takmış durumda. allah sonumuzu hayır etsin.
yeni sezon derbiler hariç maçlarını muhtemelen kasımpaşa stadı'nda oynayacak takımım. "bugün nereden yönetime giydirsem" tayfasının eleştirileri düşer yakında buralara.

olimpiyat olursa ona da eleştiri gelir. saraçoğlu-tt arena dönüşümlü olsa ona da eleştiri gelir. gebze olsa ona da eleştiri gelir. bu sene ligden mi çekilsek acaba?

yok ben sizin "fikretçi" dediğiniz tayfadan değilim. beşiktaşlı'yım sadece. ben de birçok şeyi eleştiriyorum. mesela transfer planlamasını eleştiriyorum, yedek kulübesi yatırımlarıyla ilk kamp dönemi geçerken takımın hala kaleci, sağ bek, sol bek ve dmc almamış olması pek akıl karı değil mesela. ama çıkıp şu stad meselesi yüzünden giydirmeyin kimseye.

olimpiyat'ta bir kere maç izlemiş biri oradan uzak olmak ister.
kasımpaşa rte için çıkartılan kombine biletleri neredeyse tükenen takım.
valla ben elim boş döndüm. 3 günde yamyam gibi tüketmiş taraftarlar tüm kombineleri.
Siyah forması fena olan takım. ha şöyle.

http://www.kartalhaber.co...asin-siyah-formalari.html
medyadan hafta da bir anca haberini alıyoruz.
kimsenin umrunda olmayan takım durumuna düştüler. anadolu kulübü olma yolunda hızla ilerliyorlar.
şikeci bir anadolu kulübü.
Kulubun tapusunu ronaldinhoya yapacak olab takim.
hem çarşısına, hem de anarşist çarşısına kurban olduğum güzel memleket.
seviyorum lan seni.

edittendir, fenerbahçeliyim.
renklilerle arasındaki fark göğsündeki armada gizlidir.
© copyright 2005 - 2026